"Καταστροφή για τον αθλητισμό το κλείσιμο της ΕΡΤ"



Για κοινωνικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό σοκ μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Κώστας Παναγόπουλος, αναφερόμενος στο κλείσιμο της ΕΡΤ. "Δεν μπορώ να διανοηθώ ούτε μια μέρα χωρίς δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, που έκανε επίσης λόγο για τεράστιο πλήγμα για την κοινωνία και καταστροφή για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. "Ελπίζω ότι αυτή η συζήτηση θα είναι η πρώτη και η τελευταία με την ΕΡΤ κλειστή" κατέληξε.
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM και την εκπομπή "Στάση Media" και τον Νίκο Μαυρομμάτη, για:
-το "λουκέτο" στην ΕΡΤ:
 "Η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει σταθεί δίπλα στο ΣΕΓΑΣ και στέκονται με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Είναι το παράθυρο μας στον κόσμο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ούτε μια μέρα χωρίς δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Είναι τεράστιο πλήγμα και πρόβλημα για την κοινωνία, είναι καταστροφή για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός για να επιβιώσει, χρειάζεται επαφή με την κοινωνία. Αυτή την επαφή την διασφαλίζει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και το έχει κάνει με επιτυχία πολλές φορές στο παρελθόν, είτε για μικρά, είτε για μεγάλα γεγονότα.
Θέλω να ελπίζω ότι τα πράγματα θα διορθωθούν το ταχύτερο δυνατό. Η κοινωνία τοποθετήθηκε με καθαρό και σαφή τρόπο για το θέμα της ΕΡΤ. Η μεγάλη πλειοψηφία, με ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 62-63%, είναι αντίθετη με αυτή την απόφαση. Θέλω να πιστεύω ότι όσοι ασκούν την εξουσία είναι ευαίσθητοι και αφουγκράζονται ποιες είναι οι απόψεις της κοινωνίας. Ελπίζω ότι θα λειτουργήσουν αναλόγως.
Το να βλέπεις ξαφνικά την δημόσια τηλεόραση με μαύρο και να μην ακούς ήχο στο ραδιόφωνο σου, είναι ένα μεγάλο ψυχολογικό, συναισθηματικό και κοινωνικό σοκ. Πολύ περισσότερο για μένα, γιατί τον τελευταίο χρόνο συνεργάστηκα με τη δημόσια τηλεόραση σε επίπεδο δημοσκοπήσεων εκλογικών αποτελεσμάτων. Είχα την ευκαιρία να ζήσω από μέσα τους ανθρώπους και μιλάω για τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς, αλλά και το διοικητικό προσωπικό, που έχουν εξαιρετικές ικανότητες και βγάζουν σπουδαία αποτελέσματα. Ελπίζω ότι αυτή η συζήτηση θα είναι η πρώτη και η τελευταία με την ΕΡΤ κλειστή".
-το ενδεχόμενο "απομάκρυνσης" του ΟΠΑΠ από τον αθλητισμό:"Δεν βλέπω γιατί η νέα διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. να απομακρυνθεί από τον αθλητισμό. Θα ήταν στρατηγικό και τακτικό λάθος για την εταιρεία. Έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια ένα πολύ ισχυρό προφίλ στον αθλητισμό και αν το σταματήσει, θα είναι ένα είδος αυτό-ακρωτηριασμού. Η λογική λέει ότι αυτή η εμπλοκή θα συνεχιστεί γιατί είναι προς το συμφέρον και της ΟΠΑΠ Α.Ε. Θέλω να πιστεύω ότι κανείς δεν θα επιχειρήσει να χαλάσει αυτό το προφίλ που έχει χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια".
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.