Αποφασίζεται έκτακτη ΓΣ με θέμα την παύση των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου

Tην απόφαση σύγκλησης έκτακτης Γ.Σ με θέμα την παύση ιδιότητας των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς επειδή προσέφυγαν στην τακτική δικαιοσύνη ζητώντας την έκπτωση των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, θα πάρει την Κυριακή 16/6 το Δ.Σ της ομοσπονδίας.

Η απόφαση, η οποία από καιρό φημολογούνταν, δρομολογήθηκε την περασμένη Πέμπτη και
ακολουθήθηκε η εξής μεθοδολογία:
Αποφασίζεται έκτακτη ΓΣ με θέμα την παύση των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου

Το Δ.Σ της ΕΠΟ, το οποίο βάσει καταστατικού δικαιούται να προκηρύξει έκτακτη Γ.Σ και είναι αυτό που θίγεται ευθέως από την πράξη των δύο Ενώσεων, απέφυγε να πάρει την ευθύνη. Την «ευθύνη» ανέλαβε η ΕΠΣ Τρικάλων, που έχει ως πρόεδρο τον Θανάση Μπουτζιώλη  - εκ των προσώπων που συμβολίζουν με την δράση τους τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ – και η οποία έστειλε έγγραφο στα μέλη του Δ.Σ και στις Ενώσεις, με το οποίο ζητεί την σύγκληση έκτακτης Γ.Σ με θέμα την παύση ιδιότητας των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς λόγω παραβίασης του καταστατικού της FIFA και του καταστατικού της ΕΠΟ.
Αμέσως μετά κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της ομοσπονδίας προς την κατεύθυνση να συγκεντρωθούν αποφάσεις από τα Δ.Σ. όσο το δυνατό περισσότερων Ενώσεων, οι οποίες να ζητούν σύγκληση Γενικής Συνέλευσης και να αναφέρουν ως λόγο την παραβίαση του καταστατικού της FIFA και του άρθρου 13 του καταστατικού της ΕΠΟ και να ζητούν την παύση ιδιότητας των δύο Ενώσεων.
Μέχρι το Σάββατο το απόγευμα η ΕΠΟ είχε καταφέρει να συγκεντρώσει με ευκολία αριθμό τέτοιων αποφάσεων που ξεπερνούν τα 2/5 που απαιτούνται. Δηλαδή 22 σε σύνολο 56.
Όπως μας είπαν οι αξιωματούχοι της ΕΠΟ, είχαν τουλάχιστον 25 έγγραφα.
Ωστόσο, οι πιέσεις συνεχίζονταν για να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός.
Για να ληφθεί απόφαση παύσης των δύο Ενώσεων απαιτούνται τα 3/4 των ΕΠΣ μελών της ΕΠΟ που συνολικά είναι 56.

Το θέμα θα περάσει στο συμβούλιο της Κυριακής από τα «διάφορα» της ημερήσιας διάταξης.

"Αγωγές στο προεδρείο της ΕΠΟ και στους εντολείς του"


"Αγωγές στο προεδρείο της ΕΠΟ και στους εντολείς του"
Ανακοίνωση εξέδωσαν οι πρόεδροι των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου, Β. Χατζηαποστόλου και Ν. Τζώρτζογλου αντίστοιχα, με αφορμή την απόφαση της ΕΠΟ να προχωρήσει σε έκτακτη ΓΣ με θέμα την παύση τους επειδή προσέφυγαν στην τακτική δικαιοσύνη, προειδοποιούν με αγωγές το προεδρείο της ΕΠΟ και τους εντολείς του.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Επειδή, ίσως μέχρι σήμερα η σιωπή μας εκλαμβάνεται ως αδυναμία και επειδή όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν ένα όριο, απευθυνόμενοι στο προεδρείο της ΕΠΟ το οποίο με διαφόρους μεθόδους προσπαθεί να υφαρπάξει αποφάσεις-προτάσεις από τις Ενώσεις για σύγκληση έκτακτης Γ.Σ με θέμα την διαγραφή μας επειδή ασκήσαμε νόμιμο δικαίωμα μας, δηλώνουμε ότι άμεσα θα κληθούν να λογοδοτήσουν και για αυτό τον εκβιασμό, αλλά και να είναι έτοιμοι οι εμπνευστές και οι ενεργούντες (Μπουτζιώλης) κατόπιν εντολών τους, να αντιμετωπίσουν στα αστικά δικαστήρια τις αγωγές αποζημίωσης των Ενώσεων και των σωματείων-μελών μας, για την όποια ζημία υφιστάμεθα εμείς και τα σωματεία από αυτή την αχαρακτήριστη και κολάσιμη πράξη".

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.