ΝΟ Αργοστολίου- Πανιώνιος 15-12:Καλά Χριστούγεννα με πέμπτη θέση για το Αργοστόλι!

Σπουδαία νίκη με σκορ 15-12 πέτυχε ο ΝΟ Αργοστολίου απέναντι στον Πανιώνιο σε αγώνα για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών!
Οι Κεφαλονίτες πέρασαν μόνοι στην 5η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς σε 7 παιχνίδια και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία μιας και ακολουθούν δυο ματς με ΝΟ Πατρών και ΝΑΟ Κέρκυρας που με νίκες (αγωνιστικά είναι το φαβορί και στους δυο αγώνες) θα εδραιώσουν την ομάδα σε αυτή τη θέση. Οπότε η σημερινή επικράτηση έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία...

Το παιχνίδι στο Αργοστόλι ήταν run and gun, όπως συνηθίζουμε να λέμε στο μπάσκετ, καθώς οι άμυνες και των δυο ομάδων είχαν πάει... περίπατο. Τελικά ο ΝΟΑ κατάφερε να κερδίσει τους νεοσμυρνιώτες που πάλεψαν σκληρά για την εκτός έδρας νίκη αλλα επιστρέφουν στην Αθήνα χωρίς βαθμό και μόλις δυο πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη (δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη σημερινή απουσία του αρχηγού Γιάννη Θωμάκου που ήταν άρρωστος).
Ο ΝΟΑ ξεκίνησε καλά το ματς και είχε ένα προβάδισμα δυο τερμάτων που κατάφερε να το κρατήσει μέχρι τη λήξη της 1ης περιόδου (5-3 μπροστά). ενώ από την άλλη ο Πανιώνιος ακολουθούσε, μειώνοντας συνεχώς στο ένα γκολ τη διαφορά.
Το 2ο οκτάλεπτο ανήκει ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενος που με τρία αναπάντητα γκολ (δυο από τον Φουτρή και ένα από το Γαβαλά) πέρασαν για πρώτη φορά στο ματς μπροστά σκορ, δείχνοντας αποφασισμένοι για τη νίκη. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και η 3η περιόδος είχε συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ. Αρχικά ισοφάρισε ο ΝΟΑ, μετά πέρασε μπροστά με 7-6 και 8-7 αλλά και πάλι ο Πανιώνιος με γκολ του Αναστασιάδη πέρασε μπροστά στο σκορ (9-8). Τελικά, ο Μπουρνάζος έκανε το 9-9 που ήταν και το αποτέλεσμα μετά τα 24 πρώτα αγωνιστικά λεπτά. Όλα έδειχναν εξέλιξη- θρίλερ...
Ο Χαραλαμπόπουλος, που ήταν ο πρώτος σκόρερ του Αργοστολίου με τρία γκολ, έκανε στη μέση του 4ου οκταλέπτου το 12-10 δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Ο εκπληκτικός σήμερα Αναστασιάδης με 6 συνολικά τέρματα μείωσε σε 12-11 αλλά το τέρμα αυτό ήταν και το κύκνειο άσμα για τον Πανιώνιο που δέχτηκε δυο σερι γκολ από Στελλάτο και Βαγγέλη Δουδέση (έκαναν το 14-11), γέρνοντας οριστικά την πλάστιγγα υπερ των γηπεδούχων.
Αξίζει να σημειωθεί οτι το διαιτητικό δίδυμο των Κουρέτα-Μπουδραμή ήταν ιδιαιτέρα αυστηρό καθώς έδωσαν τέσσερις αποβολες με αντικατάσταση (αδερφοί Δουδέση και Μητρόπουλος για ΝΟΑ, Κουτσιαλής για Πανιώνιο) ενώ το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας λόγω αργοπορίας των διαιτητών (για συγκοινωνιακούς λόγους άργησαν).
Τελος να πούμε οτι ο Πλατίδης δεν έπαιξε για τρίτο συνεχόμενο ματς καθώς ο τερματοφύλακας του ΝΟΑ έχει ένα πρόβλημα στα γεννητικά όργανα (ορχίτιδα συγκεκριμένα) αλλά σε περίπου δέκα μέρες θα είναι έτοιμος να υπερασπιστεί και πάλι τα δοκάρια του Αργοστολίου.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Α1 Ανδρών- 7η αγωνιστική

ΝΟ Αργοστολίου- Πανιώνιος   15-12
Διαιτητές: Κουρέτας- Μπουδραμής.
Τα οκτάλεπτα: 4-2, 1-3, 4-4, 6-3.
ΝΟ Αργοστολίου (Θοδωρής Ανδρεάκος): Χαραλαμπόπουλος 3, Παπαδόπουλος 2, Βαγγέλης Δουδέσης 2, Ρατσούνιτσα 2, Μπουρνάζος 2, Μητρόπουλος 1, Πέτρος Δουδέσης 1, Σαλάχας 1, Στελλάτος 1.
Πανιώνιος (Κώστας Πασλής): Αναστασιάδης 6, Φουτρής 2, Γαβαλάς 2, Αλβέρτης 1, Κουτσιαλής 1.
 
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.