ΕΠΟ…χή κάθαρσης

Όταν φτάνει ολόκληρος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να
δηλώνει επίσημα πως το ποδόσφαιρό μας είναι ένα βήμα πριν τον γκρεμό, δεν χρειάζεται να πει τίποτα κανείς άλλος! Ο Σοφοκλής Πιλάβιος έκανε την ακόλουθη δήλωση στις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας χθες το πρωί: “Το ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα γίνει καλύτερο ή θα πεθάνει“. Μάλλον προς το δεύτερο ενδεχόμενο οδηγούμαστε και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια, αν λάβουμε υπόψη τι γίνεται τον τελευταίο καιρό στο δύσμοιρο ποδόσφαιρό μας. Και δεν αναφερόμαστε
μόνο στην ανεξέλεγκτη βία, τις απειλές, τα στημένα παιχνίδια και τις...κασέτες, αλλά και σε όλα όσα έχουν ακολουθήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλη-μάτων. Αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες είναι τραγελαφικά, δηλαδή το θέμα με τις πλαστογραφημένες ασφαλιστικές ενημερότητες, τις αδειοδοτήσεις των ομάδων και την αδυναμία να επικυρωθούν οι βαθμολογίες των εθνικών πρωταθλη- μάτων ακόμη και τον Ιούνιο! Είναι πράγματι απίστευτο που έχουμε φτάσει στο καλοκαίρι και ακόμη δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα ανέβουν και θα πέσουν από Σούπερ Λίγκα, Β‘ και Γ‘ εθνική. Αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει από την αρχή της κάθε χρονιάς, γίνονται τώρα (όχι πάντα σωστά) με την πίεση του χρόνου και με πολλές ομάδες να επιβαρύνονται χωρίς λόγο. Άραγε πότε θα διεξαχθούν τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ στη Β‘ και στη Γ‘ εθνική; Πότε δηλαδή θα μάθουμε τις ομάδες που θα ανέβουν κατηγορία και αυτές που θα υποβιβαστούν; Δυστυχώς τα ερωτήματα φαντάζουν ρητορικά και το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε είναι η 15νθήμερη αναστολή της ΕΠΟ να αποτελέσει την αφορμή για να φτιάξουν ορισμένα αυτονόητα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Γράφει ο Κ. Ηλ.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.