ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Σ.Κ. Γιορτινή ατμόσφαιρα στο 10ο τουρνουά «Γ. Βεργωτής»

Γιορτινή ατμόσφαιρα στο 10ο τουρνουά «Γ. Βεργωτής»

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 10ο τουρνουά  «Γεώργιος Βεργωτής»,  το οποίο και φέτος διοργάνωσε άψογα ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου κεφαλλονίτη ευεργέτη.

Στο τουρνουά συμμετείχαν 100 παιδιά ηλικίας δημοτικού, από τα τμήματα υποδομής του Α.Σ.Κ., αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς.

Τα παιδιά έδειξαν δείγματα από το ταλέντο τους μπροστά στους γονείς που καταχειροκρότησαν την προσπάθεια και τη συμμετοχή. Μετά το τέλος των αγώνων, ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Σπύρος Ματιάτος, ο Γενικός Διευθυντής του Α.Σ.Κ. κ. Θανάσης Μουίκης και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Λειβαθούς κ. Ηλίας Κουρκουμέλης, έκαναν τις απονομές μεταλλίων στους μικρούς αθλητές, ενώ ο ουρανός της Λειβαθούς γέμισε με πολύχρωμα πυροτεχνήματα που εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους.
Υπεύθυνος προπονητής του τουρνουά ήταν ο Λεωνίδας Παπαδάτος, έχοντας στο πλευρό του τον Μάκη Μαρκάτο.

 «Είναι η δέκατη συνεχόμενη χρονιά που γίνεται το τουρνουά «Γεώργιος Βεργωτής».  Η συμμετοχή από το δήμο φέτος ήταν πολύ μικρότερη, όσον αφορά το χώρο. Όσον αφορά τα μετάλλια και τη διοργάνωση ήταν όλη στον Α.Σ.Κ. Ήταν ένα αξιόλογο απόγευμα σε μία αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται. Θέλω να δώσω την ελπίδα ότι θα προχωρήσουμε και πιστεύω του χρόνου ο δήμος να έχει πάρει πιο σοβαρά το ρόλο του όσον αφορά τον αθλητισμό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Θανάση Μουίκη γιατί είναι ο πρωτεργάτης του φετινού τουρνουά. Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Λεωνίδα Παπαδάτο, γιατί είναι αρωγός συνέχεια με τα παιδιά και κάνει μεγάλη προσπάθεια, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Μάκη Μαρκάτο που βοήθησε γι’ αυτή τη διοργάνωση και σε όλους που βοήθησαν να έρθει εις πέρα για δέκατη χρονιά το τουρνουά. Πιστεύω του χρόνου ο δήμος να έχει δώσει ένα μεγαλύτερο παρών όσον αφορά τον αθλητισμό, γιατί θεωρώ πως έχουμε μείνει πίσω. Είναι κρίμα να εγκαταλείψουμε προσπάθειες που έχουν γίνει πριν χρόνια από κάποιους άλλους ανθρώπους. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Α.Σ.Κ. για την προσπάθεια που κάνει» δήλωσε ο Ηλίας Κουρκουμέλης.

«Τα παιδιά το χάρηκαν και μαζί τους χαρήκαμε και εμείς»

Ο Γενικός Διευθυντής του Α.Σ.Κ. Θανάσης Μουίκης τόνισε για το τουρνουά: «Το δέκατο τουρνουά του Γεωργίου και Μαρής Βεργωτή είναι και φέτος πραγματικότητα. Είναι μεγάλη χαρά που συμπληρώσαμε δέκα χρόνια τιμώντας τον Γεώργιο και τη Μαρή Βεργωτή. Παρά τις δυσκολίες, την οικονομική κρίση και με όλα τα προβλήματα που έχουμε όλοι μας, καταφέραμε να κάνουμε και φέτος  ένα ωραίο τουρνουά. Τα παιδιά το χάρηκαν, εμείς χαρήκαμε βλέποντας τη χαρά τους και ελπίζουμε και του χρόνου να διοργανώσουμε το ενδέκατο τουρνουά».

«Η προσπάθεια συνεχίζεται»

Ο υπεύθυνος προπονητής του τουρνουά Λεωνίδας Παπαδάτος επεσήμανε πως: « Συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν να γίνει και το δέκατο τουρνουά Γεώργιος Βεργωτής.  Ευχαριστώ τον Θανάση Μουίκη, τον Ηλία Κουρκουμέλη και τον Τάσο Μινέτο που συνέβαλαν ώστε να γίνει και φέτος του τουρνουά.  Ήταν ένα τουρνουά που είχε για τα παιδιά το χαρακτήρα της συμμετοχής και ουσιαστικά είναι το επιστέγασμα όλης της χρονιάς στο μπάσκετ. Συμμετείχαν παιδιά από το σχολείο των Κεραμειών και τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν τη εμπειρία ενός αγώνα και να γνωρίσουν κάποια πράγματα όσον αφορά τους κανονισμούς στο μπάσκετ. Η προσπάθεια  συνεχίζεται».

Για όλες τις ειδήσεις του Α.Σ.Κ. επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου στο www.askefalonia.gr
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.