Σαρωτικός Ο Παλληξουριακος 5 - 0 την Σάμη (ΑΝΑΝΕΩΜΈΝΟ) (ΦΩΤΟ.)



Πραγματοποιώντας μια ονειρεμένη εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Σπύρου Παπαδάτου μετέτρεψε σε πάρτι το (υποτιθέμενο) ντέρμπι με Σάμη στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Φαρακλατων . Οι Ληξουρηωτες επικράτησαν 5-0, σημειώνοντας τα τέσσερα τέρματά τους στο πρώτο  45λεπτο. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους  άνοιξε νωρίς στο ματς και συγκεκριμένα στο 14ο λεπτό, όταν ο Μπράτι γύρισε τη μπάλα από δεξιά και ο Καππάτος στην προσπάθεια του να απομακρύνει , κρεμάσει  άθελα του τον Κ. Μωραϊτη, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ σε βάρος της ομάδας του. Ο Παλληξουριακος  ήταν σε θέση οδηγού και πλέον έβαζε δύσκολα στην Σαμη . Μάλιστα, στο 28' , ήρθε το δεύτερο γκολ  για τους φιλοξενουμένους μετά  από εξαιρετική  ενέργεια του Αραβαντινού-Λεωνιδή  από αριστερά έβγαλε παράλληλη μπαλιά «πάρε βάλε » στον  Μπαλάσκα που πλάσαρε σε κενή εστία γράφοντας το 0 – 2.  Η άμυνα της Σαμης άρχισε να παραπαίει και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο τρίτο τέρμα των φιλοξενουμένων  στο 37` όταν ο Αραβαντινός γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά, αυτή πέρασε από όλους τους αμυντικούς που αδυνατούσαν να την διώξουν , αυτή  κατέληξε στον Ζάβαλη, ο οποίος με σουτ στα όριο της περιοχής  είδε  την μπάλα να αναπαύεται  στα δίχτυα του Κυριάκου Μωραΐτη για τρίτη φορά.  Στο 42, ο Ζερβός με δυνατό σουτ από τα 25 μετρά  να στέλνει τη μπάλα στο «γάμα» της εστίας του τερματοφύλακα της Σάμης  γράφοντας το 0-4 . Σε όλα αυτό το διάστημα η Σάμη δεν μπόρεσε να αντίδραση η έστω να απειλήσει στο ελάχιστο τους φιλοξενούμενους  ο Λογκόνη έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να περνάει πάνω απ ό τα δοκάρια του Πετεινάτου.
 Στο δεύτερο μέρος ο Παλληξουριακός  δεν… κατέβασε ταχύτητα και στο 50 έβαλε  το... κερασάκι στην τούρτα ο Μπαλάσκα, ο οποίος με σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κ. Μωραΐτη, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και το πέμπτο στο ματς 0 - 5. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτό για την ομάδα του Κώστα Βιτωρατου ήρθε και μια κόκκινη κάρτα στο 62` για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του, ο λόγος για τον Παντελή  Περιβολάρης αντίκρισε κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Καπογιαννόπουλο, ο οποίος θεώρησε ότι ο παίκτης των γηπεδούχων έκανε άσεμνη χειρονομία σε βάρος του ( εμείς πάντως δεν είδαμε κάτι τέτοιο ) . Κάπου εκεί ο Παλληξουριακος "κατέβασε" ταχύτητα με την Σαμη να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, δίχως όμως να απειλεί. ... Η ομάδα της Σάμης για ένα ακόμα παιχνίδι  φανέρωσε αρκετές από τις αδυναμίες , κυρίως μεσοαμυντικά, ενώ σε κακό απόγευμα ήταν και αμυντικοί της . Παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις που προσπάθησε να κάνει ο προπονητής  δεν κατάφερε να φύγει από την μετριότητα. Σε αντίθεση με την ομάδα του Σπύρου Παπαδάτου που έδειξε αρκετά από τα χαρίσματα της στο χορτάρι του ΕΑΚ . Καλή κυκλοφορία, κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα και φυσικά οι «ερυθρόλευκη » δούλεψαν πολύ το transition αφού αρκετές ήτα οι φορές που βγάλανε φάσεις μέσα από κλέψιμο της μπάλας από τον αντίπαλο.    Η ομάδα του Παπαδατου απέδειξε με την εμφάνιση της πως δεν έχει τυχαία τον τίτλο του ''φαβορί'' το Φετινού πρωταθλήματος .


Κίτρινες κάρτες

Λυκούδης,(Παλληξουριακός) Μινέτος,Μωραϊτης (Σάμη)

Κόκκινες Κάρτες

Περιβολάρης (ΣΑΜΗ)


ΣΑΜΗ: (Κώστας Βιτωράτος), Μωραΐτης Κ., Ποταμιάνος, Καππάτος (29′ Μινέτος), Βιτωράτος (46′ Τζιώλλος), Κοσμάτος, Μωραΐτης Ν., Λογκόνη (46′ Αμούργης Α.), Νικολοβιέννης, Γιαννάτος, Περιβολάρης, Αμούργης Ι.


ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: (Σπύρος Παπαδάτος), Πετεινάτος, Αραβαντινός-Λεωνιδής, Αντωνάτος, Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης (65′ Μαρκάτος Σπ.), Μπράτι, Μπαλάσκας, Ζάβαλης, Πολλάκης (79′ Γκέλλος), Καμινάρης (73′ Μαρινάκης).
















Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.