Ε ναι, τα μπαράζ μας αξίζουν…


Η Ελλάδα έκανε το χρέος της, νίκησε  1-0 την Λετονία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και συνεχίζει την πορεία της προς την τελική φάση του Mundial του 2014.
Ωστόσο, αυτή τη φορά η Σλοβακία δεν έκανε «δώρο» στην Εθνική και ηττήθηκε 2-1 μέσα στη Ζίλινα από την Βοσνία, αν και προηγήθηκε με 1-0. Ετσι, Ελλάδα και Βοσνία συνεχίζουν μαζί στην κορυφή με 19 βαθμούς, με τους Βόσνιους να υπερισχύουν λόγω της συνολικής διαφοράς τερμάτων. Οι Σλοβάκοι έμεναν στους 12, κάτι που σημαίνει ότι δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση του 7ου προκριματικού ομίλου, η Ελλάδα εξασφάλισε και μαθηματικά τη δεύτερη θέση (θα είναι σαφώς μέσα στους 8 από τους 9 «καλύτερους» δεύτερους) και την παρουσία της στα μπαράζ. Οσο για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση; Θα πρέπει στα δύο τελευταία ματς, η Ελλάδα να νικήσει Σλοβακία (11/10) και Λιχτενστάιν (15/10) στο Φάληρο και η Βοσνία να έχει απώλεια βαθμών είτε εντός με το Λιχτενστάιν είτε εκτός με την Λιθουανία. Σενάριο πάρα πολύ δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Το θετικό για την Εθνική ήταν πως βελτιώθηκε, σε επίπεδο νοοτροπίας και αντιμετώπισης του παιχνιδιού, σε σχέση με την Παρασκευή. Οι διεθνείς από το πρώτο λεπτό κυριάρχησαν της Λετονίας, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και πίεσαν για το γρήγορο γκολ. Αυτό δεν ήρθε χάρη στην εξαιρετική βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Κολίνκο, ο οποίος έκανε απανωτές επεμβάσεις στις προσπάθειες του Μήτρογλου σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Τελικά, η λύση βρέθηκε από τον μόνιμο σκόρερ των κρίσιμων γκολ, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, με την Ελλάδα να φτάνει στους 19 βαθμούς.
 

1-0

  
ΕΛΛΑΔΑ
 
 ΛΕΤΟΝΙΑ
 
Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013
21:45
Καραϊσκάκη
 Πειραιάς 
Κρίστιν Γιάκομπσον(Ισλανδία)
Όλι Τορφλέισον
Γκούναρ Γκούναρσον
Θόρβασλντουρ Άρνασον

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): 1.Καρνέζης- 15.Τοροσίδης, 3.Τζαβέλλας, 19.Παπασταθόπουλος, 5.Σιόβας, 21.Κατσουράνης, 2.Μανιάτης, 18.Νίνης, 14.Σαλπιγγίδης, 7.Σαμαράς, 9.Μήτρογλου.
Αναπληρωματικοί: 13.Σηφάκης- 4.Μανωλάς, 6.Τζιόλης, 8.Κονέ, 10.Καραγκούνης, 11.Βύντρα, 16.Χριστοδουλόπουλος, 17.Δημήτρης Παπαδόπουλος, 20.Φετφατζίδης, 22.Φορτούνης, 23.Ταχτσίδης.


ΛΕΤΟΝΙΑ (Μάριανς Πάχαρς): 12.Κολίνκο- 6.Γκάμποβς, 4.Μπουλβίτις, 13.Γκορκς, 2.Μαξιμένκο, 15.Λάζντινς, 5.Λάιζανς, 14.Ρούγκινς, 17.Ζιούζινς, 8.Τσάουνα, 9.Βερπακόβσκις.


Αναπληρωματικοί: 1.Βάνινς- 3.Ρόντε, 22.Γιαγκοντίνσκις, 18.Σινέλνικοβς, 19.Κοβάλοβς, 7.Κάμες, 20.Ζιγκάγιεβς, 11.Ράκελς, 16.Καρασάουσκς.


O διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα.

5': Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική! Ο Κατσουράνης έκλεψε τη μπάλα από τον Τσάουνα, αυτή έφτασε στον Μήτρογλου, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κόλινκο που απομάκρυνε και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

9': Νέα μεγάλη στιγμή για την Εθνική! Ο Σαμαράς έκλεψε τη μπάλα από τον Γκάμποβς, γύρισε ωραία τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το πλασέ του Σαλπιγγίδη πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κόλινκο.

14': Τεράστια ευκαιρία για την Εθνική! Ο Νίνης από πάσα του Κατσουράνη βγήκε πλάγια δεξιά, έκανε απίθανη σέντρα ακριβείας στον Μήτρογλου στο ύψος του πέναλτι, αυτός έπιασε δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Κόλινκο με διπλή προσπάθεια απόκρουσε τη μπάλα.

19': Απίστευτη νέα χαμένη ευκαιρία για την Εθνική! Ο Νίνης έβγαλε πανέμορφη πάσα στην πλάτη της άμυνας και δεξιά για τον Σαμαρά, αυτός μπήκε μέχρι το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα "ξύρισε" το αριστερό δοκάρι του Κόλινκο.

20': Κι άλλη φάση για την Εθνική! Ο Σαμαράς αυτή τη φορά ως δημιουργός έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, ο Μήτρογλου σηκώθηκε ψηλότερα, αλλά την κεφαλιά απόκρουσε σταθερά ο Κόλινκο.

26': Νέα απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την Εθνική! Ο Νίνης έβγαλε νέα θαυμάσια σέντρα στην πλάτη της λετονικής άμυνας, ο Τοροσίδης πετάχτηκε πριν απ' όλους αλλά η κεφαλιά του έφυγε μόλςι δίπλα από το δεξί δοκάρι του εξουδετερωμένου Κόλινκο.

28': Πάλι απειλεί η Εθνική! Μετά από απίθανο πάσινγκ-γκέιμ ο Τοροσίδης έβγαλε τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Νίνης δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και μπλόκαρε σταθερά ο Κόλινκο.

32': Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική! Ο Σαλπιγγίδης πλαγιοκόπησε την άμυνα των Λετονών από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, ο Μήτρογλου ΄πρόλαβε τον Γκορκς και σηκώθηκε ψηλότερα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κόλινκο που απλώς παρακολουθούσε.

O διαιτητής σφύριξε τη λήξη του 1ου ημιχρόνου.

Χωρίς αλλαγές ξεκινούν οι δύο ομάδες.

Ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του 2ου ημιχρόνου.

                             ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!



58': 1-0! Γκολ για την Εθνική! Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με πανέμορφο πλασέ από πάσα του Γιιώργου Σαμαρά άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας! Επιτέλους! Η συντριπτική μας υπεροχή μετουσιώθηκε σε γκολ!
60': Κίτρινη κάρτα στον Βερπακόβσκις.
61': Αλλαγή για τη Λετονία. Στη θέση του Λάζντινς μπήκε ο Σινέλνικοβς.

64': Αλλαγή για την Εθνική. Στη θέση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

68': Αλλαγή για τη Λετονία. Στη θέση του Ζιούζινς μπήκε ο Καρασάουσκς.

73': Αλλαγή για την Εθνική. Στη θέση του Γιώργου Τζαβέλλα ο Γιώργος Καραγκούνης.

79: Αλλαγή για τη Λετονία. Στη θέση του Βερπακόβσκις μπήκε ο Ράκελς.

86': Κόκκινη κάρτα στον Ρούγκινς.

86': Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη.

88': Αλλαγή για την Εθνική. Στη θέση του Γιώργου Σαμαρά ο Γιάννης Φετφατζίδης.

89': Απίστευτη ευκαιρία για Εθνική. Ο Γιώργος Καραγκούνης έκανε απίθανη ατομική ενέργεια και με λόμπα προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Κόλινκο που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

90': Νέα καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Κώστας Μήτρογλου μπήκε στην περιοχή, ελίχθηκε στη δεξιά πλευρά, έκανε το σουτ αλλά ο Κόλινκο με διπλή προσπάθεια απόκρουσε τη μπάλα.

90': Ο 4ος διαιτητής έδειξε ότι θα παιχτεί επιπλέον χρόνος 4 λεπτών στο 2ο ημίχρονο.

92': Δοκάρι για την Εθνική με τον Βασίλη Τοροσίδη, που προσπάθησε με σέντρα στην κίνηση να αιφνιδιάσει τον Κόλινκο, ο οποίος ίσα που ακούμπησε τη μπάλα και την έστειλε πρώτο στο οριζόντιο και μετά κόρνερ.

93': Κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) στον Κώστα Κατσουράνη.

Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα.


*Διατέθηκαν 18.983 ειστήρια.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.