«Πατατράκ» του Ολυμπιακού, 1-4 από Παρί

«Πατατράκ»  του Ολυμπιακού, 1-4 από Παρί
Τραγικός στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνετρίβη με 4-1 μέσα στο «Καραϊσκάκη» από την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, πετώντας στα «σκουπίδια» την καταπληκτική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στους πρωταθλητές Γαλλίας.
Δύο δοκάρια, ένα γκολ και πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για την ομάδα του Μίτσελ που υπέστη αγωνιστική καθίζηση στην επανάληψη και εμφάνισε χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα που έδωσαν την ευκαιρία στην Παρί να βάλει τρία γκολ με πανομοιότυπο τρόπο! Το σκορ άνοιξε η Παρί στο 19΄ με τον Καβάνι, όμως ο Βάϊς ισοφάρισε προσωρινά με καταπληκτικό τρόπο στο 25΄ .  ΟΙ Γάλλοι πήραν στο δεύτερο ημίχρονο τη νίκη με τους Μότα (68΄, 73΄) και Μαρκίνιος (86΄).
Κι όμως το ξεκίνημα κάθε άλλο παρά προμήνυε την συνέχεια του αγώνα:  Προτού καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό το «Καραϊσκάκη» πήρε «φωτιά»: Ο Βάϊς με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σιρίγκου και πέρασε άουτ. Οι παίκτες του Μίτσελ μπήκαν παθιασμένα στον αγώνα, πίεσαν σωστά και έξυπνα στον χώρο του κέντρου  και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στη γαλλική ομάδα. Από την ελληνική ομάδα η έκπληξη ήταν ο Σάμαρης που μαζί με τον Βάϊς κράτησαν στο πρώτο ημίχρονο ψηλά την ομάδα του Πειραιά. Η Παρί λίγα λεπτά αργότερα είχε την πρώτη αξιόλογη στιγμή της  με σουτ του Μάξουελ που απέκρουσε ο Ρομπέρτο.
Στο 13΄ με ωραία ατομική ενέργεια ο δραστήριος Βάϊς έφτασε στο ύψος της περιοχής και έπιασε το σουτ που πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της Παρί.
Ο Ολυμπιακός υπό την παρότρυνση των χιλιάδων φίλων του συνέχιζε να πιέζει τη γαλλική ομάδα και στο 15΄ είχε το δεύτερο δοκάρι του! Ο Νταβίντ Φουστέρ με δυνατό σουτ έξω από τα καρέ του Σιρίγκου έστειλε την μπάλα να τραντάξει το δεξί δοκάρι των πρωταθλητών Γαλλίας.
Κόντρα στη ροή του αγώνα η Παρί άνοιξε το σκορ: Ο Μάξουελ με πανέξυπνη κάθετη πάσα έβγαλε στην πλάτη της άμυνας των «ερυθρόλευκων» τον Καβάνι που από κοντά «πάγωσε» το «Καραϊσκάκη» (0-1).
Οι νταμπλούχοι Ελλάδας παρά την ψυχρολουσία βρήκαν το σθένος να ισοφαρίσουν γρήγορα σε ιδανικά χρονικά σημείο: Στο 25΄ με περίτεχνη ατομική ενέργεια ο Βάϊς «χόρεψε» τους Μαρκίνιος και Τιάγκο Σίλβα και με περίτεχνο πλασέ νίκησε τον Σιρίγκου  μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια από τις εξέδρες (1-1).
Οι παίκτες του Μίτσελ έφτασαν με τον Μασάντο άλλη μια φορά κοντά στο γκολ, όμως το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Σιρίγκου.
….Ένα άλλο παιχνίδι είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Παρί βελτίωσε κατακόρυφα την απόδοσή της και με αιχμή του δόρατος τον Λαβέτσι που αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Λούκας, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στα μετόπισθεν της Πειραϊκής ομάδας.
Μόλις στο 50΄ η Παρί «προειδοποίησε» για τις διαθέσεις της:  Σουτ του Βεράτι,έδιωξε ο Μετζανί, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ιμπραΐμοβιτς είχε ένα άστοχο σουτ.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού ίσως κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου οπισθοχώρησαν στο 2ο ημίχρονο περιμένοντας το «μοιραίο»:  Στο 59΄ ο Καβάνι έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία, καθώς το σουτ που επιχείρησε, υποχρέωσε τον Ρομπέρτο σε εκτίναξη και απομακρύνθηκε έτσι ο κίνδυνος για την ελληνική ομάδα.
Στο 60΄ ο Φουστέρ δοκίμασε το σουτ ύστερα από ωραία κεφαλιά-πάσα του Κάμπελ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σιρίγκου. Στο 67΄ ο Ιμπραΐμοβιτς μετά από πολύ καλή ενέργεια του Λαβέτσι από αριστερά δεν πρόλαβε με προβολή για εκατοστά την μπάλα και έτσι απόμακρύνθηκε ο κίνδυνος για τον Ολυμπιακό.
Όμως στο επόμενο λεπτό η Παρί πήρε το προβάδισμα στο σκορ:  Κόρνερ του Λαβέτσι από αριστερά και ο Τιάγκο Μότα μέσα από την μικρή περιοχή με κεφαλιά έπιασε στον ύπνο όλη την άμυνα του Ολυμπιακού (1-2).
Το …δις εξαμαρτείν ουκ ομάδας σοφής που προτού προλάβει να συνέλθει από το 1-2 δέχθηκε και τρίτο και μάλιστα με τον ίδιο πανομοιότυπο τρόπο! Κόρνερ και πάλι από τον Λαβέτσι κεφαλιά του Μότα και έτσι απλά ….1-3 !!! Τραγικά απούσα για άλλη μια φορά η άμυνα των «ερυθρόλευκων».
Βλέποντας την κάκιστη εικόνα της ομάδας του ο Μίτσελ πέρασε στον αγώνα τον έμπειρο Σαβιόλα στην θέση του Φουστέρ, όμως και πάλι η Παρί ήταν αυτή που κυριαρχούσε κατά κράτος στο γήπεδο, κάνοντας ό,τι ήθελε απέναντι στον «άδειο» από δυνάμεις και ενέργεια Ολυμπιακό. Στο 76΄ σουτ του Καβάνι απέκρουσε και πάλι ο Ρομπέρτο.  Στο 81΄ ο Σάμαρης ανέτρεψε τον Ιμπραΐμοβιτς εντός της περιοχής και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος ο παθών που όμως είδε δύο φορές τον Ρομπέρτο να του λέει «ΟΧΙ». Όμως η Παρί κάθε άλλο παρά επαναπαύτηκε και με φάση «καρμπόν» με τα δύο προηγούμενα γκολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο εντυπωσιακό 1-4: Στο 86΄ κόρνερ του Τιάγκο Μότα, κεφαλιά από κοντά του Μαρκίνιος και η μπάλα αναπαύτηκε στο πλεκτό….Η Παρί ταπείνωσε τον Ολυμπιακό μέσα στο «Καραϊσκάκη», ένα σκορ πάντως που δεν ανταποκρίνεται στην συνολική εικόνα του αγώνα.
Διατητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Ολυμπιακός(Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μετζανί, Μπονγκ, Μασάδο, Σάμαρης, Φουστέρ (74΄ Σαβιόλα), Σιόβας, Ντομίνγκεζ (60΄ Κάμπελ), Βάις (84΄ Γιαταμπαρέ), Μήτρογλου
Παρί Σεν Ζερμέν (Μπλαν): Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Φαν Ντερ Βιλ, Τιάγκο Μότα, Ματουϊντί,  Βεράτι (79΄ Ραμπιό), Καβάνι (90΄ Μένεζ), Ιμπραΐμοβιτς, Λούκας (46΄ Λαβέτσι)
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του τρίτου ομίλου
Ολυμπιακός – Παρί Σ.Ζ.  1 – 4 (Βάϊς 25΄ - Καβάνι 19΄, Μότα 68΄, 73΄,  Μαρκίνιος 86΄)
Μπενφίκα -  Άντερλεχτ  2 – 0 (Τζούρισιτς 4΄, 30΄ Λουϊζάο)
Η βαθμολογία
1.Παρί Σεν Ζερμέν    3    4-1
2. Μπενφίκα             3     2-0
3.Άντερλεχτ               0    0-2
4. Ολυμπιακός           0    1-4
Τι  έγινε στους άλλους αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ
1ος όμιλος
Μάντσεστερ Γ. – Μπάγερ Λεβερκούζεν  4  - 2 (Ρούνεϊ 22΄, 70΄,  Φαν Πέρσι 59΄, Βαλέντσια 79΄ - Ρόλφες  54΄,  Τοπρακ  88΄)
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Σαχτάρ Ντόνετσκ  0 – 2 (Τεϊτσέϊρα 65΄,  87΄)
2ος όμιλος
Κοπεγχάγη  - Γιουβέντους 1 – 1 (Γιόργκεσεν 14΄ - Κουαγκλιαρέλα 54΄)
Γαλατασαράϊ – Ρεάλ Μαδρίτης  1 – 6 (Μπουλούτ 84΄- Ίσκο  33΄,  Μπενζεμά 54΄, 81΄,  Ρονάλντο 63΄, 66΄, 90΄)
4ος όμιλος
Μπάγερν Μονάχου – ΤΣΣΚΑ Μόσχας  3 – 0 (Αλαμπα 4΄, Μαντζουκιτς 41΄, Ρομπεν 68΄)
Βικτόρια Πλζεν  - Μάντσεστερ Σίτι  0 – 3 (Τζέκο 48΄,  Τουρέ  53΄,  Αγκουέρο 58΄)
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.