WATER POLO A1`: ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ, ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ Η ΧΙΟΣ, ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ


Το μεταγραφικό παζάρι καλά κρατεί, αφού πλέον περάσαμε στην τελευταία εβδομάδα και οι συζητήσεις ανάμεσα σε παίκτες και ομάδες συνεχίζονται ασταμάτητα.
Η κρίση πλέον έχει ρίξει πολύ τις τιμές, και τα μπάτζετ των ομάδων έχουν πλέον έρθει σε επίπεδα Β εθνικής πριν από μερικά χρόνια.



Ο Εθνικός είναι αυτός που όπως φαίνεται ενισχύεται αρκετά και πλέον είναι υποχρεωμένος με το ρόστερ που θα δημιουργήσει, να παίξει σημαντικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα.
Ηδη έχουν συμφωνήσει οι Χατζηκυριακάκης, Κουτσιαλής, Γαβαλάς και Κόχειλας (που είχε πρόταση από Χίο για να παραμείνει, και από ΠΑΟΚ), ενώ φαίνεται να απομακρύνεται η περίπτωση του Μπλάνη που μάλλον κλείνει στον ΠΑΟΚ κι αυτός.
Επίσης έχουν πλησιαστεί κι άλλοι παίκτες, κυρίως από το Αργοστόλι (Σαλάχας, Χαραλαμπόπουλος), που έχουν επίσης πει το ναι, αλλά αναμένουν την ομάδα τους για να δουν τι θα κάνουν.
Ο ΠΑΟΚ όπως προανέφερα, παίρνει και τον Μπλάνη, δημιουργώντας πολύ ισχυρό ρόστερ, ενώ προπονητής της ομάδας θα είναι από ότι λένε οι φήμες, ο Λάκης Παρασκευόπουλος.
Ο ΠΑΟ μετά την ανακοίνωση της παραμονής του Γ. Αφρουδάκη, ανακοίνωσε και την μεταγραφή του Θεοδωρόπουλου από την Χίο, ενώ αναμένεται να κλείσει και τους Κουρλιάφτη, Ζ. Αφρουδάκη, Παπαδόγκωνα, Κομάντινα, Χρονόπουλο, Δ. Δερμιτζάκη.
Στην Βουλιαγμένη πλέον ανήκει ο Ν. Αλβέρτης, μόνιμο στέλεχος της εθνικής νέων, που αποχώρησε από τον Πανιώνιο.
Οι Νεοσμυρνιώτες ήθελαν πολύ να πραγματοποιηθεί η συγχώνευση με την Λαμία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ρόστερ καλό με τους ήδη υπάρχοντες παίκτες και τους αντίστοιχους Λαμιώτες, συν κάποιες πολύ καλές μεταγραφές. Ομως, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, αφού ο "Πανιώνιος Λαμίας" που θα προέκυπτε από την συγχώνευση, θα αγωνιζόταν εντός έδρας στην Λαμία, και τελικά οι άνθρωποι της Λαμίας μάλλον προτίμησαν να συνεχίσουν ακόμα 1 χρόνο στην Α2 και να δώσουν και στον Χατζηθεοδώρου την δυνατότητα να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα πιο φυσιολογικά.
Ο Πανιώνιος πάντως είχε ακόμα μια πρόταση από τις αρχές Ιουλίου, η οποία αφορούσε στην διαχείριση όλου του τμήματος (άνδρες, γυναίκες και υποδομές) από μια ομάδα ανθρώπων εκτός Δ.Σ., η οποία θα έβρισκε και τα απαιτούμενα χρήματα προκειμένου η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να παραμείνει στην Α1, χωρίς ο σύλλογος να ξοδέψει τίποτα. Από την στιγμή πάντως που προέκυψε η άλλη περίπτωση (αυτή της συγχώνευσης), αυτή η κίνηση αφέθηκε στην άκρη.
Ηδη από την ομάδα έχουν αποχωρήσει 3 παίκτες (Κουτσιαλής, Αλβέρτης, Γαβαλάς) συν τον ξένο (Κάκιτς).
Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση βρίσκεται η Χίος. Από το περσινό ρόστερ έχουν αποχωρήσει οι Μιμίδης (στην Γαλλική Λιλ), Θεοδωρόπουλος (στον ΠΑΟ), Μοιράλης (στην Βουλιαγμένη), Κόχειλας (μάλλον στον Εθνικό), Κατσουλάκης (στον ΠΑΟΚ), και οι υπόλοιποι συζητούν το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν.
Οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Αύγουστο αναβλήθηκαν για τον Σεπτέμβριο...
Εκλογές έχουν και στην Κέρκυρα στις 23 Αυγούστου με τις 2 παρατάξεις να έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους όσον αφορά το πόλο.
Στα Χανιά δεν κουνιέται φύλλο. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι οι Βιζυράκης και Αυγουστιανάκης, μάλλον καταλήγουν στην Λαμία, ενώ εκεί έχει ήδη συμφωνήσει ο Χαριτάκης. Οπως όλα δείχνουν, τα Χανιά, αν δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, θα κατέβουν με μικρούς.
Ομως αρκετοί από τους καλούς μικρούς, βλέποντας την κατάσταση θέλουν να αποχωρήσουν. Ο Φωκάς (πολύ καλός αριστερόχειρας) ο οποίος δεν αγωνίσθηκε φέτος λόγω 3ης Λυκείου, έχει πρόταση από Π. Φάληρο, με δεδομένη την εγγραφή του σε ΑΕΙ της Αθήνας. Επίσης ο Σαρτζετάκης σκέπτεται να κάνει την τελευταία του τάξη στο σχολείο (96αρης) στην Αθήνα και να πάρει μεταγραφή σε κάποια ομάδα εκεί.
Στο Αργοστόλι κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.
Στο Π. Φάληρο, θέλουν να προωθήσουν τους δικούς τους μικρούς και έχουν κάνει προτάσεις και σε άλλους ανάλογης ηλικίας (Φωκάς, Χατζηγούλας καί άλλοι).
Στην Γλυφάδα επέστρεψαν από την Ηλιούπολη όπου έπαιξαν ένα χρόνο, οι Καζάζης και Φωτόπουλος, αλλά εκεί υπάρχει πλέον σημαντικό πρόβλημα τερματοφύλακα, επειδή ο Κεχαγιάς δεν μπορεί να ακολουθήσει την ομάδα στην Α1. Κι εκεί περιμένουν να δουν τι θα γίνει με το Αργοστόλι, αλλά στις διαπραγματεύσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, υστερούν αρκετά λόγω του οικονομικού.

Ενα πολύ σημαντικό επίσης θέμα που προκύπτει φέτος είναι αυτό των νέων ανδρών που θα παίξουν οι 19αρηδες. Αρκετοί παίκτες πλέον, χωρίς το σχολείο να τους εμποδίζει, θα ήθελαν να προσπαθήσουν σε καλές ομάδες. Ομως υπάρχει και το θέμα των παικτών των πολύ καλών ομάδων (Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη) που είναι και από τις καλύτερες στον τομέα των υποδομών. Αρκετοί παίκτες δεν φαίνεται να βρίσκουν χώρο στο ρόστερ, και ψάχνουν να φύγουν και να παίξουν σε ομάδα της Α1 για να βελτιωθούν.

Γενικά, η φετινή μεταγραφική περίοδος μέχρι το τέλος της θα επιφυλάξει πολλές εκπλήξεις, και πολλές ομάδες θα δημιουργήσουν ρόστερ την τελευταία στιγμή.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.