Ένα αντίο στο Αργοστόλι…

Από την πόλη της Κεφαλονιάς είχε προειδοποιήσει την τοπική κοινωνία του νησιού ότι αν δεν βοηθήσει, ο ΝΟ Αργοστολίου- που είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο EuroCup και έσπασε τη ρουτίνα με το εκπληκτικό 12-9 επί του Παναθηναϊκού την τελευταία αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών- που το έστειλε στην τετράδα, δεν θα βγει στην Ευρώπη και θα έχει κακά ξεμπερδέματα. Οι παίκτες του Θοδωρή Ανδρεάκου είχαν κάνει πρώτα το «μπαμ», αποκλείοντας τους «πράσινους» από το Κύπελλο και έπαιξαν έναν όμορφο ημιτελικό στη Λαμία με τη Βουλιαγμένη, απασχολώντας κατά το δοκούν και για 2,5 οκτάλεπτα τους παίκτες του Τεό Λοράντου.
Μία προπόνηση τη μέρα ο ΝΟΑ, δύο προπονήσεις τη μέρα ο ΝΟΒ, η πάσα αλήθεια.
Και την Τετάρτη, 21 Αυγούστου, οι ιθύνοντες της ομάδας ειδοποίησαν τους παίκτες ότι είναι ελεύθεροι να πάνε όπου θέλουν. Και έχει πάντα το άρωμα της μελαγχολίας η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι μία παρέα διασκορπίζεται στους πέντε ανέμους.
Ήταν ωραία παρέα τα παιδιά του ΝΟΑ. Είναι καλά παιδιά. Βριζόντουσαν μεταξύ τους μέσα στοπαιχνίδι, μαζευόντουσαν για να κάνουν αγορίστικες αταξίες και να δουν παιχνίδια, έκαναν ό,τι άκακο χαβαλέ μπορούσε να βάλει του καθενός ο νους και τώρα απλώς τελείωσε. Τελείωσε τελείως. Ο ΝΟ Αργοστολίου δεν θα συνεχίσει στην Α1 και οι παίκτες θα διασκορπιστούν στους πέντε ανέμους.
Οι Ορέστης Σαλάχας και Νίκος Κατσιγιάννης θα είναι ένοικοι του «Πέτρος Καπαγέρωφ», αφού θαπαίζουν στον Εθνικό, ο Χάρης Χαραλαμπόπουλος θα έχει έδρα το «Αντώνης Δημητρακόπουλος», αφού θα φοράει το σκουφάκι του νεοφώτιστου ΑΝΟ Γλυφάδας παρέα με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, ο Πέτρος Δουδέσης θα παίζει στην Α2, με τον ΓΣ Ηλιούπολης, ο αδελφός του, Ευάγγελος, πάει για σπουδές στην Ολλανδία και για πόλο στους Πόλαρ Μπέαρς. Οι Νίκος Στελλάτος και Τεό Πλατίδης, αλλά και ο Διονύσης Μητρόπουλος βρίσκονται ακόμα στον αέρα- αλλά είναι δεδομένο ότι θα βρουν ομάδα, μια και η μεταγραφική περίοδος θα πάρει παράταση για μία εβδομάδα και θα κρατήσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου.
Ένα αντίο στο Αργοστόλι. Μία ομάδα που διαλύθηκε και σημαίνει κάτι. Σημαίνει, διότι στη Λαμία ο Ευάγγελος Δουδέσης είχε πάρει το μικρόφωνο και έπαιρνε δηλώσεις από τον Κωνσταντίνο Μπουρνάζο, με τους άλλους να τους φωτογραφίζουν. Επειδή διασκέδασαν αυτήν τη στιγμή σαν να ήταν τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό δεν θα συνέβαινε αν ο καθένας ήταν για την… πάρτη του. Είναι αυτό που συμβαίνει όταν οι άνθρωποι συμπαθιούνται και λίγες είναι οι ομάδες που ζουν κάτι συγκεκριμένο για μία σεζόν. Πρέπει να ψάξεις στο κολέγιο για να βρεις κάτι παρόμοιο. Και μια και το έφερε η κουβέντα…
-Οι Σακραμέντο Κινγκς της σεζόν 1998-99.
-Η εθνική Κροατίας που ήταν τρίτη στο Μουντιάλ του 1998.
-Οι Fabulus Five του Μίσιγκαν με τους δύο σερί τελικούς εθνικού πρωταθλήματος το 1991 και το 1992.
-Η εθνική Ουρουγουάης του Μουντιάλ του 2010.
-Η Ζαλγκίρις Κάουνας του 1999.
Για να γίνει αυτό, βεβαίως, χρειάζεται μία ομάδα να είναι απαλλαγμένη από το άγχος του πρωταθλητισμού, να μην περιμένει κάποιος ότι μπορεί να καταφέρει κάτι, να είναι εντελώς απαλλαγμένη και αυτή η απαλλαγή να μη λειτουργήσει δημοσιοϋπαλληλίστικα μέσα της, αλλά να την πεισμώσει.
Ο Ολυμπιακός θα κάνει πάλι πολλά χρόνια να πάει στο Αργοστόλι, να φάει στου Χερσώνα την ταβέρνα και μετά να νικήσει με σκορ 13-3 για να ζήσουμε, μέσω τηλεφώνου, στιγμές όπως αυτή.
Πηγή: gavros
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.