Πως διαμορφώνεται ο «χάρτης» των ομάδων της ΕΣΚΑ-Η (A1`& A2`)κα σε εθνικές κατηγορίες


Μια από τα ίδια, σχεδόν, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ομάδων (ανδρών) που θα συμμετάσχουν τη νέα αγωνιστική περίοδο στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ, χωρίς, όμως, εκπροσώπηση στην Β΄ Εθνική.
Την σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ο Εσπερος ΑΟΠΑ συμμετείχε στην Β΄ Εθνική, χωρίς όμως να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία. Ετσι τη νέα χρονιά, οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στην Γ΄ Εθνική θα εξακολουθήσουν, μεν, να είναι τρεις (φέτος οι Κεραυνός Αιγίου, Ολυμπιονίκης και Ζάκυνθος, του χρόνου οι Εσπερος ΑΟΠΑ, Ζάκυνθος και Νίκη Προαστείου, εκτός αν η τελευταία δεν αποχωρήσει και την αντικαταστήσει ο Προμηθέας), όμως δυστυχώς δεν θα υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος στην Β΄ Εθνική.
Ο Κόροιβος προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής και θα κατέβει με υψηλούς στόχους στην ίδια κατηγορία και του χρόνου.
Παράλληλα, παρότι το τελευταίο διάστημα ακουγόταν έντονα ότι η Ζάκυνθος ενδέχεται να μην κατέβει στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, εντούτοις οι νησιώτες φαίνεται ότι βρήκαν τρόπους για να δώσουν κανονικά το «παρών». Στον Προμηθέα περιμένουν τις εξελίξεις στη Νίκη, η οποία κατέκτησε πριν από μερικές εβδομάδες το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η, όμως λέγεται ότι δύσκολα θα κατέβει στην Γ΄ Εθνική.
Ας δούμε πως διαμορφώνονται οι συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες της ΕΟΚ, αλλά και στα δυο πρώτα την τάξη πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η (Α1 και Α2 Κατηγορία):
Α2 ΕΘΝΙΚΗ: Κόροιβος Αμαλιάδας (συνεχίζει).
Β΄ ΕΘΝΙΚΗ: -
Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Εσπερος ΑΟΠΑ (υποβιβάστηκε από την Β΄ Εθνική), Ζάκυνθος (συνεχίζει), Νίκη Προαστείου (ανέβηκε από την Α1 ΕΣΚΑ-Η, αν δεν κατέβει θα την αντικαταστήσει ο Προμηθέας).
Α1 ΕΣΚΑ-Η: Κεραυνός Αιγίου, Ολυμπιονίκης (υποβιβάστηκαν από την Γ΄ Εθνική), Προμηθέας (ή Νίκη;), Γλαύκος, Παναχαϊκή, Ηφαιστος/Αχιλλέας, Αγυιά, Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ, Ακράτα, Κρήνη ΄97, Πανηλειακός, Ολυμπιάδα (συνεχίζουν από πέρσι), Σπόρτιγκ, ΕΑΠ (ανέβηκαν από την Α2 ΕΣΚΑ-Η).
Α2 ΕΣΚΑ-Η: Υπερίων, Απολλωνιάδα, Αχαγιά ΄82 (υποβιβάστηκαν από την Α1 ΕΣΚΑ-Η), Αχαιός ΄47, Σφήκα, Πατρέας, Αραχωβίτικα/Ακταίο, ΑΕ Λεχαινών, Ιτιές, Πύργος ΄99, Δικέφαλος (συνεχίζουν), ΓΥΠΑΣ, ΕΑ Παραλίας, Αιγέας Γαστούνης (ανέβηκαν από την Β΄ ΕΣΚΑ-Η).
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.