Άρθρο του Kefalonia Sports News

                
                                Το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό φαινόμενο

Σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου από την Αρχαία Ελλάδα ήταν η ενασχόληση του με τον αθλητισμό. Στη σημερινή εποχή τα αθλήματα τα οποία επικρατούν στην
Ελληνική κοινωνία είναι: το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ και το πόλο, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα τέσσερα αθλήματα είναι και επαγγελματικά στην χώρα μας. Όμως σίγουρα το σημερινό ποδόσφαιρο διαφέρει πολύ από το μη επαγγελματικό ποδόσφαιρο της δεκαετίας του 50’ και του 60’ όπου μεσουρανούσε. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς όποια είναι η  κοινωνική κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρα αντικατοπτρίζεται άμεσα στα μαζικότερα αθλήματα που επικρατούν στην εκάστοτε χώρα.Για παράδειγμα η χώρα μας κυβερνιέται και κυβερνήθηκε από ανθρώπους που δεν πήγαν σε εκείνη τη θέση για να υπηρετήσουν το λαό ως όφειλαν αλλά για να εξυπηρετήσουν τους ίδιους και τον περίγυρο τους εις βάρος του λαού. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο δύσμοιρο ποδόσφαιρο μας, το λαϊκότερο άθλημα της χώρας, καθώς ο εκάστοτε πρόεδρος κάθε ομάδας δεν υπηρετούσε τον αθλητισμό ως όφειλε αλλά τα προσωπικά του συμφέροντα, τα οποία μάλιστα ήταν πολιτικά εις βάρος του αθλητισμού και του λαού συγκεκριμένα. Αυτά τα οποία γίνονται στον Ελληνικό Αθλητισμό σε ποια άλλη χώρα γίνονται? Η απάντηση είναι απλή. Σε χώρες στις οποίες επικρατεί κοινωνική αναταραχή και κυβερνάτε από πολιτικούς άλλων συμφερόντων, όπως στην Αφρική, Λατινική Αμερική και σε ορισμένες χώρες τις Ασίας. Πάντως τέτοια φαινόμενα δεν συμβαίνουν σε σοβαρές χώρες όπως  χώρες της Ευρώπης, η Αμερική και η Αυστραλία.Μόνο ένα διάστημα το επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο ανέβηκε επίπεδο και αυτό τον καιρό που η Ελλάδα και η Ελληνική κοινωνία βρισκόταν σε ανάπτυξη, την δεκαετία του 80’,  τότε που τα γήπεδα γέμιζαν και ομάδες όπως ο Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο., Α.Ε.Κ.,Ο.Σ.Φ.Π. έδιναν ποδοσφαιρικές παραστάσεις και εισέπρατταν το χειροκρότημα όλων των θεατών, αντιπάλων και μη. Γι’αυτό πρέπει να το πάρουμε όλη απόφαση ότι για να προοδεύσει και να αναπτυχθεί ο υγιείς αθλητισμός στην χώρα μας πρέπει πρωτίστως να βελτιωθεί και το κοινωνικό μας επίπεδο ως λαού και ως χώρας.
Ενδιαφέροντα  στοιχεία για το ποδόσφαιρο: Οι  ποδοσφαιρικές πολυεθνικές ανώνυμες εταιρίες και μη που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο τζιράρουν ετησίως συνολικά 1 τρις. στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθιστώντας την ισχυρότερη από την <<βιομηχανία>> των ναρκωτικών και της λευκής σαρκός.(Οικονομικό σκέλος).
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις επενδύουν στην πολιτική τους δραστηριότητα μέσω του ποδοσφαίρου είτε θετικά, είτε αρνητικά τις περισσότερες φορές όπως καθεστώτα που προσπαθούν να ελέγξουν το εσωτερικό τους με κύριο μοχλό το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα (Κοινωνικό και Πολιτιστικό σκέλος).
                                                   Kefalonia Sports News
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.