ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΓΙΑΚΟΥ



Η αυλαία των πρωταθλημάτων σε Α` και Β` κατηγορία  για το 2013 ανοίγει το αυτό το Σαββατοκύριακο με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα παιχνίδι και στις δυο κατηγορίες . Το kefalonia sports news εύχεται σε αλλά τα σωμάτια, στους ποδοσφαιριστές , διαιτητές ,παράγοντες και στους φίλαθλους  καλή χρόνια με υγεία και πολλές επιτυχίες.
Α`ΚΑΓΗΓΟΡΙΑ
 
 Η δράση στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας, επιστρέφει. Η μπάλα λοιπόν ξανά στη σέντρα, με τη διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής. Δεσπόζει το ντέρμπι μεταξύ  ΑΟΚΙ –ΑΕΚ .  Το δικό τους ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ματς ΣΑΜΗ –ΔΙΛΙΝΑΤΑ ,και  ΟΜΑΛΑ –ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ . Οι υπόλοιποι αγώνες είναι ΠΡΟΟΔΟ – ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ , ΟΔΥΣΣΕΑΣ –ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ .
Β`ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τις χειμερινές διακοπές των 3 εβδομάδαων έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο την έναρξη τις 8ης αγωνιστικης (1η Β’ Γύρου). Στην αγωνιστική αυτή σίγουρα ξεχωρίζει το τεράστιο ντέρμπι Φωκάτων-Πρόννων που θα κρίνει πολλά ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. Επίσης ξεχωρίζουν και τα άλλα δυό παιχνίδια, του Παπυργιακού με την Ανωγή και το τοπικό ντέρμπι της Πυλάρου με την Έρυσσο. Χαρακτηριστικό αυτής της αγωνιστικής στη Β’ κατηγορία έιναι ότι και τα 3 παιχνίδια θα διεξαχθούν Κυριακή
                        Pregame Α’ Κατηγορίας 10ης Αγωνιστικής



Α` ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ 12/01/13

Το Σάββατο το πρωί 11:00 στην Ιθάκη  ανοίγει η αυλαία του δευτέρου γύρου του  τοπικού πρωταθλήματος της Α` κατηγορίας με τον αγώνα της ΠΡΟΟΔΟΥ  με την ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ .  Να κάνει ποδαρικό με το... δεξί θέλει η Πρόοδος  απέναντι στην αποδεκατισμένη Εικοσιμια. Οι Θιακοι θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνεται  και να κερδίσουν μια αρκετά δυνατή ομάδα όπως είναι η Εικοσιμια. Από την άλλη η Εικοσιμια αναμένεται να παραταχθεί    με αρκετά προβλήματα στην Ιθάκη . Κάτω από αυτές  της συνθήκες η ομάδα από την Λειβαθω θα προσπαθήσει να βγάλει στο γήπεδο την εμπειρία  της και πάνω σε αυτή να χτίσει…  με σκοπό να φύγει  από την Ιθάκη με ένα θετικό αποτέλεσμα.  
Αποτέλεσμα πρώτου γύρου (0 – 0)  
 Το (2Χ) είναι το ποιο πιθανό αποτέλεσμα .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Το μεσημέρι 15:00 του Σαββάτου στο Δακ. Αργοστολίου  ΟΜΑΛΑ και ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ θα διασταυρώσουν τα ξίφη… τους για μια θέση στον Ηλείο.  Τα Ομαλα θα επιδιώξουν να  κερδίσουν τον προβληματικό φέτος Παγκεφαλληνιακο και να ξεφύγουν από της επικίνδυνες θέσεις του βαθμολογικού πινάκα . Ιδιαίτερα προβλήματα δεν αντιμετωπίζει το συγκρότημα του κ. Λιονατου . Οι φιλοξενούμενοι  θέλουν να συνδυάσουν το καινούργιο έτος  με  νίκη με το καλό θέαμα  ώστε να ξορκίσουν τα προβληματικό  ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Οι ομάδα του κ. Βουτσινα δεν έχει τίποτα άλλο στο μυαλό της από τους τρεις βαθμούς. Απουσίες ουσιαστικές δεν υπάρχουν και με την προσθήκη του έμπειρου, αμυντικού  Βεκεριδη  δυναμώνει αρκετά .  
Αποτέλεσμα πρώτου γύρου (0 – 0)  
Δύσκολο ματς το (Χ) του ταιριάζει  αρκετά .    

Α` ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   ΚΥΡΙΑΚΗ  13/01/13

Το πρωί της Κυριακή 10:30!!!!!!!!!! Στο Δακ Αργοστολίου   η ΣΑΜΗ υποδέχεται την περσινή πρωταθλήτρια  ομάδα τον ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ σε ένα αρκετά   δύσκολο  παιγνίδι και για τις δυο ομάδες.  Οι γηπεδούχοι  θέλουν από αυτό το ματς βαθμό οι βαθμούς για να μπορέσουν να ξεφύγουν νωρίς από τον  «βραχνά» της σωτήριας και να κοιτάξουν με άλλο μάτι το μέλλον τους στην κατηγορία. Προβλήματα για τον καταρτισμό τις εντεκάδας ο κ. Βουκελατος δεν αντιμετωπίζει  ,αντιθέτως ενισχύθηκε  στην θέση του τερματοφύλακα με τον έμπειρο  Ν. Φιλιππατο που αγωνιζόταν μέχρι και περισσή στον Πατρεα .  Για τους φιλοξενούμενους ο αγώνας είναι αρκετά σημαντικός μιας και θέλουν να μην χάσουν την επαφή τους με τις πρώτες θέσεις που οδηγούν στα πλέει οφ. Τυχών άσχημο αποτέλεσμα θα φέρει σε δύσκολη θέση  την ομάδα που και φέτος θέλει να πρωταγωνιστήσει  στο πρωτάθλημα . Οι απουσίες για τον κ. Φωη είναι στην ημερήσια διάταξη φέτος .   
Αποτέλεσμα πρώτου γύρου (2 – 0 ) τα Διλινατα
Ο (1Χ) το πιθανότερο αποτέλεσμα .   
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Το μεσημέρι  15:00 της Κυριακής στην Ιθάκη  ο ουραγός ΟΔΥΣΣΕΑΣ υποδέχεται τον ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟ . Η ομάδα της Ιθάκης βρίσκεται σε δύσκολη θέση και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί  ότι μπορεί για να μαζέψει βαθμούς άρχεις γεννώμενης από το παιγνίδι με τους Ληξουριωτες . Δύσκολη αποστολή αλλά δεν έχει πολλά περιθώρια αν θέλει να σώσει  την κατηγορία. Τα προβλήματα για την αμάδα του Σταυρού είναι ελάχιστα  . Ο Παλληξουριακος  ταξιδεύει στην Ιθάκη με σκοπό  την κατάκτηση του «τρίποντου» που θα τον ξεμπλοκάρει από τα κακά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών και θα τους ξαναβάλει σε τροχεία τετράδας .Σημαντική απουσία για τον Παλληξουριακο θεωρείτε ο αμυντικός  Βολνίσκι που είναι τιμωρημένος.
Αποτέλεσμα πρώτου γύρου (7 – 2) ο Παλληξουριακος
Το (2) έχει τις περισσότερες πιθανότητες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Το ντέρμπι τις αγωνιστικής θα διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής 15:00 στο Δακ Αργοστολίου. ΑΟΚΙ και ΑΕΚ θα διασυρόσουν τα ξίφη… τους με έπαθλο την  πρωτιά. Δύσκολος αγώνας και για τους δυο «μονομάχους»  που θα έχουν και την ψυχολογική πιέσει αντίπαλο σε αυτό το ματς. Ο ΑΟΚΙ  θέλει   για πολλούς και διάφορους λόγους το ματς, με τον κυριότερο να είναι... βαθμολογικός, αφού με τρίποντο θα βρεθούν σε απόσταση βολής απ' την κορυφή, ενώ το πρεστίζ της νίκης απέναντι στον πρωτοπόρο, θα τους γεμίσει εκ νέου αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.  Φέτος, η ΑΕΚ , θεωρούνταν απ' την αρχή της σεζόν, μια απ' τις ομάδες που θα τερμάτιζαν στην 2αδα της βαθμολογίας και δικαιώνει απόλυτα όσους πίστευαν σ' αυτόν. Διαθέτει (μαζί με την Εικοσιμια  ) την καλύτερη άμυνα, και έχει  τη  καλύτερη επίθεση , παραμένοντας η μοναδική ομάδα χωρίς ήττα, έχοντας μόλις 1 ισοπαλίες. Οι επιδόσεις της  είναι εξαιρετικές και στο θεσμό του κυπέλλου.. Κρίνοντας απ' τα μέχρι τώρα αγωνιστικά επιτεύγματα, δικαίως θεωρείτε το φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης. Που μπορεί να χάσει τελικά αυτή η ομάδα; Προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν ούτε στον ΑΟΚΙ ούτε και στην ΑΕΚ.
Αποτέλεσμα πρώτου γύρου (1 – 0 ) η ΑΕΚ.
(12Χ) και όπου κάτσει η μπίλια


                        Pregame Β’ Κατηγορίας 8ης Αγωνιστικής


Β`ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 13/01/13
                                 Α.Σ.ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ-Α.Ο.ΑΝΩΓΗΣ
Μεγάλη μάχη για μια θέση που οδηγεί στην τετράδα θα γίνει στο πρώτο χρονικά παιχνίδι (Κυριακή 12:30, ΔΑΚ Αργοστολίου) όπου ο Παπυργιακός θα υποδεχθεί την Ανωγή. Οι γηπεδούχοι έρχονται από σερί καλών αποτελεσμάτων, βρίσκονται στην δεύτερη θέση και έχουν βάλει πλώρη για τα σαλόνια της Α’ Κατηγορίας. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι. Από την άλλη οι φιλοξενούμεοι καίγονται για βαθμούς και έχουν μείνει αρκετά πίσω.
Διαιτητής του αγώνα ο Ν.Βουτσινάς με βοηθούς τους Κ.Κιόση και Β.Λογοθέτη.
Προγνωστικά: Θεωρούμε πως φαβορί του αγώνα είναι ομάδα του Παπυργιακού, αλλά δεν αποκλείεται η Ανωγή να πάρει θετικό αποτέλεσμα.
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                   Α.Σ.ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ-Α.Ο.ΕΡΥΣΣΟΣ

Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή στις 15:00 στα Μακρυώτικα όπου θα έχουμε το γειτονίκο ντέρμπι μεταξύ της Πυλάρου και της ομάδας της Ερύσσου. Οι γηπεδούχοι αν και ξεκίνησαν καλά τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν μια αγωνιστική πτώση και θέλουν να αντιστρέψουν το κλιμά με μία νική. Από την άλλη η Έρυσσος προσπαθεί με ότι δυνατότητες έχει και θα κατέβει στα Μακρυώτικα για ότι το καλύτερο.
Διαιτητής του αγώνα ο Δ.Βασιλόπουλος με βοηθούς τους Κ.Κιόση και Β.Λογοθέτη.
Προγνωστικά: Θεωρούμε πως και σε αυτό το ματς υπάρχει φαβορί και έιναι η ομάδα του Πυλαριακού.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                    Α.Ο.ΦΩΚΑΤΑ-Α.Ο.ΠΡΟΝΝΟΙ
Το παιχνίδι το οποίο κλείνει την αυλαία της 8ης αγωνιστικής είναι το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των Φωκάτων και των Πρόννων το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 15:00 στις Κεραμειές. Οι γηπεδούχοι θέλουν να σπάσουν το αήττητο των Πρόννων και να μπουν ακόμα πιο γερά στο παιχνίδι της ανόδου και της 1ης θέσης ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι θέλουν να περάσουν χωρίς απώλειες το πιο δύσκολο ματς που έχουν για το δεύτερο γύρο βάζωντας ακόμα πιο γερά θεμέλια για την άνοδο, καθώς σε περίπτωση που νικήσουν θα εξασφαλίσουν την 1η θέση στη κανονική διάρκεια.
Διαιτητής του αγώνα Ελ.Μενεγάτος με βοηθούς τους Σ.Κωστόπουλο και Αθ.Σκαλτσή.
Προγνωστικά: Το ντέρμπι είναι μεγάλο και δεν χωράει προγνωστικά. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά.


Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.