water polo A1`: Τα σήκωσε όλα η Βουλιαγμένη!

Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.
Φέτος ήταν η χρονιά που η Βουλιαγμένη θα τα έπαιρνε όλα στην Ελλάδα και θα κατέβαζε από τον θρόνο τον Ολυμπιακό παντού.
Στην Ευρώπη, η Βουλιαγμένη ήθελε νίκη με 4 γκολ διαφορά για να προκριθεί στους 8. Ο Ολυμπιακός προκρινόταν και με ισοπαλία. Η Βουλιαγμένη στα τελευταία 2΄ έβλεπε τον αγώνα να είναι ισόπαλος και να μην προλαβαίνει. Επαιξε όμως για την νίκη, την πήρε με 1 γκολ και πέταξε έξω τον Ολυμπιακό.

Στο κύπελλο ο Ολυμπιακός με τρομερή προσπάθεια καταφέρνει να ισοφαρίσει το 3-7 της δεύτερης περιόδου σε 7-7 στον ημιτελικό, και έχει την ευκαιρία να κερδίσει στο τέλος, αλλά η μπάλα φεύγει από το χέρι του Δελακά 2" πριν την λήξη και χάνεται η πολύ μεγάλη ευκαιρία. Σκορ 7-7. Στην παράταση η Βουλιαγμένη κερδίζει 8-7 και αποκλείει τον Ολυμπιακό από τον τελικό.
Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός χάνει ένα δικό του παιχνίδι στην Χίο, και η Βουλιαγμένη στο ίδιο κολυμβητήριο παίρνει ισοπαλία εντελώς ανέλπιστα. Αυτός ήταν και ο βαθμός που χώρισε τελικά τις 2 ομάδες και η Βουλιαγμένη πήγε με πλεονέκτημα έδρας στον τελικό.
Στους τελικούς των πλέι οφ, ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται ενώ δεν βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση (οι πολλές διακοπές του έκαναν κακό), σε αντίθεση με την Βουλιαγμένη που είναι στην καλύτερή της φόρμα.
1ος τελικός και εύκολη νίκη του ΝΟΒ. Και ξαφνικά ο Ολυμπιακός μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Συντρίβει την Βουλιαγμένη στον 2ο τελικό και σπάει την έδρα στον 3ο κερδίζοντας στην παράταση (πάλι 7-7 το κανονικό παιχνίδι και 9-10 μετά την παράταση).
Και φτάνουμε στα ματς μπολ.
Πρώτο ματς μπολ στο Παπαστράτειο. Με οργιώδη υπέρ του διαιτησία (τελικά οι παρατηρητές παρέπεμψαν και τους 2 διαιτητές, Κουρέτα και Βασιλείου οι οποίοι βαθμολογήθηκαν με 4,5), γυρίζει από το 0-4 και το 1-5 και οδηγεί τον αγώνα στα πέναλτι. Και εδώ το σκορ του κανονικού αγώνα 7-7 και η παράταση 8-8. Τελικά, το πρώτο ματς μπολ χάνεται, αφού η Βουλιαγμένη κερδίζει στην διαδικασία και ισοφαρίζει σε 2-2.

Πέμπτος τελικός λοιπόν σήμερα στον Λαιμό και ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται εξαιρετικός ειδικά στην άμυνα στο λιγότερο κι αν λειτουργούσαν πιο έξυπνα οι περιφερειακοί του και δεν βρισκόταν σε κακή ημέρα ο Μάζης και ο Μπλάνης, μάλλον θα κέρδιζαν.
Η Βουλιαγμένη δείχνει αγχωμένη και ο Λοράντος δεν πιστεύει την εικόνα που βλέπει στο παραπάνω (μέχρι και ο Μυλωνάκης έκανε 2 λάθος πάσες).
Και πάμε στο δεύτερο ματς μπολ. Σκορ και πάλι 7-7 και ο Σκαλοχωρίτης δίνει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού 8" πριν το τέλος του αγώνα. Ενα πέναλτι ένας τίτλος. Και πάει ο Μάζης να το εκτελέσει και όχι ας πούμε ο πεναλτάκιας της ομάδας ο Φουντούλης. Το σουτ καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και ο αγώνας οδηγείται στην παράταση. Εκεί δεν αλλάζει τίποτα και όλα πλέον κρίνονται στα πέναλτι.
Τρίτο ματς μπολ λοιπόν για τον Ολυμπιακό. Και μου έρχεται στο μυαλό η λαική σοφία: "Μια του κλέφτη δυό του κλέφτη τρεις και η κακή του μέρα".
Κι όμως το ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ έχει αποφασίσει. Φέτος θα είναι όλα μπλε και τίποτα κόκκινο.
Και το σενάριο έχει το τρομερό του σασπένς: Γούνας εναντίον Δεληγιάννη στο τελευταίο πέναλτι που θα έκρινε το πρωτάθλημα. Φυσικά η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα και ο ουρανός γεμίζει πυροτεχνήματα και πανηγυρισμούς απίστευτους. Ηταν τέτοια η ένταση που βγήκε από τους ανθρώπους και τους οπαδούς της Βουλιαγμένης, που εκδηλώθηκε για αρκετή ώρα στις κερκίδες του κολυμβητηρίου.

Ο σημερινός τελικός είχε πολλά κοινά σημεία με τους προηγούμενους εκτός της διαιτησίας.
Καταρχάς είχε τον περισσότερο κόσμο στην ιστορία του συγκεκριμένου κολυμβητηρίου.
Υπήρχαν οπαδοί του Ολυμπιακού θέλησαν να μπουν στο κολυμβητήριο από την θάλασσα. 20-30 απο αυτούς κολυμπούσαν τραγουδώντας " Είμαστε οι χούλιγκανς του Ολυμπιακού και μπαίνουμε παντού" (πολύ γέλιο).
Διαιτητές οι Σκαλοχωρίτης και Σταυρίδης (εντελώς αναμενόμενος ο ορισμός τους).
Από τακτικής άποψης δεν είδαμε κάτι διαφορετικό. Απλά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο κινητικός στο λιγότερο από άλλες φορές.
Η Βουλιαγμένη με συνεχείς αλλαγές προσπαθούσε να κρατήσει ψηλά τον ρυθμό, ενώ πολύ σημαντική ήταν σήμερα η προσφορά του Ελμισιάν στην άμυνα.
Στην διάρκεια του παιχνιδιού, καμία ομάδα δεν ξέφυγε ποτέ με 2 γκολ διαφορά.
Η διαιτησία ήταν σχετικά καλή για τέτοιο αγώνα και προσπάθησε να μην αδικήσει κανέναν.
Εγιναν φυσικά φάσεις στις οποίες διαμαρτύρονται και οι 2 ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει δίκιο στο πέναλτι που χρεώνεται ο Δελακάς το οποίο ήταν ακατανόητο. Ο διαιτητής βγάζει τον Σχίζα ο οποίος επειδή η μπάλα έρχεται άμεσα προς τον Βουλγαράκη τον οποίο μάρκαρε, και επειδή δεν προλάβαινε να βγει, βγάζει έξω τα χέρια για να μην χρεωθεί κι άλλη ποινή που θα ήταν η τρίτη του.
Ο Βουλγαράκης κάνει κίνηση προς το τέρμα, και ο Δελακάς με κάποιον ακόμα παίκτη του Ολυμπιακού παίρνουν την μπάλα. Ξαφνικά όλοι σταματάνε. Και τότε ακούγεται σφύριγμα που δίνει πέναλτι στον Δελακά ο οποίος μάλιστα μάρκαρε από μέσα.
Επίσης, αμέσως μετά το 6-7, δόθηκαν 2 αποβολές υπέρ της Βουλιαγμένης από τις οποίες η δεύτερη δεν ήταν, και επίσης 2 επιθετικά στον Κολόμβο πολύ αυστηρά. Στην 2η αποβολή η Βουλιαγμένη ισοφάρισε 7-7.
Η Βουλιαγμένη έχει δίκιο να διαμαρτύρεται για τις συνεχείς αποβολές στην περιφέρεια και στην κόντρα του Κόλιανιν ο οποίος θα έπρεπε να έχει αποβληθεί από την 1η περίοδο.
Επίσης έχει απόλυτο δίκιο για το κλέψιμο του Μυλωνάκη, το οποίο έγινε αμέσως μετά το τελευταίο ταιμ άουτ του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο του αγώνα. Απέμεναν 31"  όταν ο Ολυμπιακός πήρε ταιμ άουτ και ο Δεληγιάννης έδωσε την μπάλα στο 4. Ο Μυλωνάκης βγήκε από το πλάι και έκλεψε, όμως ο Σταυρίδης έδωσε φάουλ. Ο Μυλωνάκης είναι δεδομένο ότι θα σούταρε σε κενό τέρμα αφού ο Δεληγιάννης βρισκόταν ακόμα στην σέντρα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην συνέχεια της φάσης βγήκε το πέναλτι που κέρδισε ο Κολόμβος 8"  πριν το τέλος. Το συγκεκριμένο πέναλτι ήταν κανονικότατο.
Στην φάση αυτή η Βουλιαγμένη έπαιξε εντελώς λάθος. Ο Ολυμπιακός τοποθέτησε και τους 2 φουνταριστούς του μέσα στα 2 μέτρα, και η Βουλιαγμένη μάρκαρε πολύ ψηλά. Οταν πέρασε η μπάλα στον φουνταριστό, δεν υπήρχε παίκτης για κλέψιμο και ο Κολόμβος κέρδισε κατά κράτος τον Βλαχόπουλο.
Επίσης, άλλη πολύ σημαντική φάση είναι στο τέλος της παράτασης όπου οι διαιτητές δεν τολμούν να δώσουν ολοφάνερη αποβολή στον Βουλγαράκη 18" πριν την λήξη, δείχνοντας ότι θέλουν να στείλουν τον αγώνα στα πέναλτι.
Ο Ολυμπιακός επίσης μπορεί να διαμαρτυρηθεί για την αποβολή που κέρδισε ο Μουρίκης όταν στρίβει καθαρά τον αντίπαλο, φάση που είναι πέναλτι και όχι αποβολη που τελικά δόθηκε.
Πάντως η πιο σημαντική φάση είναι σαφώς το πέναλτι στα 8", και στην συνέχεια η απόφαση του Σκαλοχωρίτη να μην δώσει επανάληψη, αφού Γούνας και Αφρουδάκης μπήκαν μέσα στα 4 μέτρα και μάλιστα ο Αφρουδάκης πήγε και διαγώνια ενοχλώντας καθαρά τον Μάζη. Αν βέβαια ο Σκαλοχωρίτης έδινε αυτή την επανάληψη, είναι δεδομένο ότι ακόμα εκεί θα βρισκόμασταν.
Υπάρχουν και κάμποσες ακόμα φάσεις που μπορεί να μνημονεύσει ο καθένας και να έχει τα δίκια του. Δεν γίνεται να καταγραφούν όλες, εξάλλου όλα αυτά που αναφέρω είναι προσωπικές απόψεις.
Γενικά ο Σταυρίδης φάνηκε να αδικεί περισσότερο τον Ολυμπιακό και ο Σκαλοχωρίτης περισσότερο την Βουλιαγμένη.
Και οι 2 προπονητές δέχτηκαν κόκκινη κάρτα, αλλά γενικά συμπεριφέρθηκαν καλά.

Τα συναισθήματα πάντως που ο αθλητισμός δημιουργεί είναι ασύλληπτα.
Μόλις τελείωσε η διαδικασία των πέναλτι, η Πρόεδρος της Βουλιαγμένης κ. Τίγκα, δεν μπόρεσε να μην αφήσει τον εαυτό της ελεύθερο να κλάψει. Η συγκίνησή της ήταν ολοφάνερη.
Ο Θοδωρής Βλάχος αφού αγκάλιασε τον Τεό Λοράντο, στην συνέχεια άφησε τον εαυτό του να ξεσπάσει σε λυγμούς.
Ο Χρήστος Αφρουδάκης που έχει κατακτήσει τίτλους με τον Ολυμπιακό και την Ποσίλιπο έκανε σαν μικρό παιδί. Πήρε και ένα δακρυγόνο μέσα στην πισίνα και πανηγύριζε ανεμίζοντάς το.
Δίπλα μου στην εξέδρα οι περισσότεροι ήταν συγκινημένοι από την υπερπροσπάθεια των 30 παικτών και των προπονητών τους.
Κάποιοι έβριζαν, άλλοι δάκρυζαν. Ολοι όμως χειροκρότησαν τους μεγάλους πρωταγωνιστές του συγκλονιστικού σημερινού αγώνα που έκαψε καρδιές.

Ολες οι περίοδοι ήταν ισόπαλες: 2-2, 2-2, 2-2, 1-1, 0-0, 0-0. Στα πέναλτι 4-3.
Σκόραραν για την Βουλιαγμένη οι Αφρουδάκης 3, Γούνας 2, Μυλωνάκης 2, Ελμισιάν 1, Καρούντζος 1, Βλαχόπουλος 1 και Τίγκας 1
Για τον Ολυμπιακό τα γκολ πέτυχαν οι Δελακάς 3, Μουρίκης 2, Χατζηκυριακάκης 1, Κολόμβος 1, Κόλιανιν 1, Φουντούλης 1, Μάζης 1.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.