Αλύγιστοι Μπέμπηδες 12 -10 τον Ολυμπιακό


Με ψυχή χιλίων λεόντων η ομάδα του Τεό Λοράντου κέρδισε με σκορ 12-10 στα πέναλτι τον Ολυμπιακό και έστειλε τη σειρά σε 5ο τελικό, την Κυριακή στο Λαιμό!
Την Κυριακή (ώρα έναρξης 19:00) στο κολυμβητήριο του Λαιμού θα διεξαχθεί ο τελικός των τελικών! Όποιος κερδίσει παίρνει το πρωτάθλημα σε ένα πολύ μεγάλο ματς! Και ο σημερινός
τελικός τα είχε όλα! Πάθος, ανατροπές στο σκορ, διαμαρτυρίες, εξέλιξη- θρίλερ και τελική νικήτρια τη Βουλιαγμένη που δεν λύγισε μέσα στην καυτή έδρα των ερυθρόλευκων! Ο Ολυμπιακός, αν εξαιρέσουμε τα ματς με τον Εθνικό αλλά και το περυσινό παιχνίδι με το ΝΟΒ όπου έπαιξε με έφηβους, είχε να χάσει στην έδρα του από τις 12 Μαϊου του 2002 όπου και τότε ήταν η Βουλιαγμένη που είχε κερδίσει μέσα στον Πειραιά σε σειρά τελικών.
Είναι μια πραγματικά σπουδαία νίκη η σημερινή για το ΝΟΒ! Δεν ξέρουμε αν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά απόψε κατέθεσαν ψυχή, πάθος και καρδιά οι πολίστες του. Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε από το φοβερό ξεκίνημα της Βουλιαγμένης. Από τη 2η περίοδο και μετά προσπάθησε να ροκανίσει τη διαφορά και το κατάφερε στέλνοντας το ματς στην παράταση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν προηγήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και απλά ισοφάριζε το ΝΟΒ, που είχε το ισχνό προβάδισμα. Μαύρη τρύπα για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου οι επιθέσεις με παίκτη παραπάνω. Ο Ολυμπιακός είχε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει σε αυτό το κομμάτι του ματς αλλά δεν τα κατάφερε ενώ αντιμετώπισε πρόβλημα και στις επιθέσεις στα ίσια όπου σκόραρε μόλις μια φορά σε 38 λεπτά.
«Αυτά τα ματς τα κερδίζουν οι παίκτες» είπε ο Τεό Λοράντος μετά το τέλος του αγώνα και είχε δίκιο. Αμέσως μετά το ματς ο προπονητής των μπέμπηδων διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη διαιτησία του ματς, έστω και αν δεν θέλησε να πει τίποτα στους δημοσιογράφους προτρέποντας τους παίκτες του να κάνουν το ίδιο. Ο ΝΟΒ έχει σφοδρά παράπονα για το διαιτητικό δίδυμο των Κουρέτα- Βασιλείου, θεωρώντας ότι κάποιες ποινές που δέχτηκαν οι πολίστες του ήταν ανύπαρκτες και κάποιες άλλες υπερβολικά αυστηρές.  Ο ΝΟΒ χρεώθηκε συνολικά  23 ποινές κι ο Ολυμπιακός 8 (στο ημίχρονο ήταν 9-1) ενώ στο τέλος της 3ης περιόδου ο καλύτερος παίκτης της μέχρι εκείνο το σημείο Αλέξανδρος Γούνας αποβλήθηκε με αντικατάσταση για επικίνδυνο παιχνίδι, όπως είπαν οι ρέφερι. Μία ακόμη φάση που εκτιμά ότι δεν ήταν σωστή η απόφαση των διαιτητών με τον διεθνή άσο να ρωτά το Βασιλείου στο τέλος του αγώνα για ποιο λόγο τον απέβαλε. Πάντως αν δεν βγάλει και σήμερα ανακοίνωση διαμαρτυρίας η διοίκηση της Βουλιαγμένης δεν θα βγάλει ποτέ.
Και το γράφουμε αυτό γιατί ξέρουμε οτι έχουν παράπονα και μάλιστα μεγάλα...Η Βουλιαγμένη έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα! Μπήκε στην πισίνα με ψυχολογία νικήτριας, λες και ήταν αυτή που είχε κερδίσει στον 3ο τελικό και ήθελε να τελειώσει την υπόθεση τίτλος! Με άμυνα- γρανίτη και με αποτελεσματικότητα στην επίθεση βρέθηκε να προηγείται με σκορ 4-0, αιφνιδιάζοντας πλήρως τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του που είχε γεμίσει τις εξέδρες του «Πέτρος  Καπαγέρωφ». Ο Γούνας οδηγούσε τους μπέμπηδες στην επίθεση με τρία γκολ (από ένα τέρμα σε παραπάνω, στα ίσια και στην κόντρα) και την ίδια στιγμή ο Κώστας Τσαλκάνης έκανε τρεις πολύ καλές αποκρούσεις, τις δυο μάλιστα σε ερυθρόλευκες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω.
Η 2η περίοδος ήταν η μάστιγα του Ολυμπιακού στον παραπάνω! Οι Βασιλείου- Κουρέτας έδωσαν έξι αποβολές στη Βουλιαγμένη αλλά η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κατάφερε να σκοράρει μόλις δυο φορές, μία στην αρχή με το Μάζη και μία αργότερα με τον Κολόμβο σε μια επίθεση που ο ΝΟΒ αμύνθηκε με δυο παίκτες λιγότερους. Ο Τσαλκάνης πάντως είχε βαλθεί να στείλει μήνυμα στον Άντριτς που καθόταν λίγα μέτρα πιο πέρα και παρακολουθούσε τον 4ο τελικό, κάνοντας και πάλι κάποιες πολύ καλές επεμβάσεις. Η Βουλιαγμένη άντεξε στην πίεση των ερυθρόλευκων που δεν μπορούσαν να κάνουν επίθεση της προκοπής όταν οι δυο ομάδες ήταν στα ίσια. Ενδιάμεσα ο Καρούντζος είχε κάνει το 5-1 με σουτ από την περιφέρεια! Ένα γκολ ψυχολογίας καθώς λίγα δευτερόλεπτα πριν ο Ολυμπιακός είχε μειώσει και η εξέδρα φώναζε δυνατά για να εμψυχώσει τους πολίστες της αγαπημένης του ομάδας.
Στο 3ο οκταλεπτο ο Ολυμπιακός άρχισε την αντεπίθεση του! Οι επιλογές των γηπεδούχων όταν έμεναν με παραπάνω παίκτη ήταν να παίξουν στα δοκάρια. Τα δυο γκολ σε αυτή την περίοδο δείχνουν ότι η τακτική αυτή βγήκε στο Θοδωρή Βλάχο καθώς οι ερυθρόλευκοι δεν δοκίμαζαν σουτ από την περιφέρεια βλέποντας τον Τσαλκάνη σε καλή μέρα. Στα ίσια ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που ο Γιάννης Φουντούλης, μεγάλος πρωταγωνιστής του 3ου τελικού, ήταν κλεισμένος εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα. Πάντως το επιμέρους 2-0 έκανε το ματς ντέρμπι για τα καλά καθώς ο Ολυμπιακός ήταν πια πολύ κοντά στο σκορ (4-5).
Τα τελευταία οκτώ λεπτά το ματς ήταν θρίλερ! Οι προσωπικότητες είχαν πια τον πρώτο λόγο και ο αρχηγός Τάσος Σχίζας ανέλαβε δράση. Το δικό του 5-5 σήκωσε το κολυμβητήριο στο πόδι ενώ νίκησε και τον Τσαλκάνη για το 6-6 (το 5-6 είχε κάνει ο Κουλιεράκης με γκολ που η Θεά Τύχη έφερε την μπάλα στα χέρια του). Ακολούθησαν δυο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα, που διαμόρφωσαν το 7-7 που έστειλε το ματς στην παράταση.
Το πρώτο τρίλεπτο τελείωσε χωρίς γκολ αλλά στο 2ο ο Καρούντζος έκανε το 8-7 με παλικαρίσιο σουτ από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός κερδίζει αμέσως μετά αποβολή και ο Γιάννης Φουντούλης ισοφάρισε σε 8-8, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.
Εκεί, ο Φλώρος απέκρουσε πρώτος το πέναλτι του Κουρλιάφτη βάζοντας φωτιά στην εξέδρα αλλά στην αμέσως επόμενη εκτέλεση ο Σχίζας έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Μυλωνάκης, Φουντούλης και Βουλγαράκης δεν αστόχησαν αλλά ο Τσαλκάνης είπε όχι στον Κόλιανιν. Ο Διονύσης Καρούντζος σούταρε αμέσως μετά και έστειλε τη μπαλα στα δίχτυα! Αυτό ήταν! Η Βουλιαγμένη έφευγε νικήτρια από τον Πειραιά και πλέον όλα θα κριθούν την Κυριακή στο Λαιμό!
Από τη Βουλιαγμένη όλοι έδωσαν και την ψυχή τους για να μείνουν «ζωντανοί»! Ο Κώστας Τσαλκάνης ήταν ο κορυφαίος απόψε και ο Γούνας εξαιρετικός μέχρι να αποβληθεί. Ο Χρήστος Αφρουδάκης πολύ καλύτερος σε σχέση με τον 2ο και 3ο τελικό και πολύ καλός ως τελευταίος στην άμυνα. Ψυχωμένος και καθοριστικός ήταν και ο Καρούντζος.
Ο Ολυμπιακός βιάστηκε να τελειώσει τη σειρά και την πάτησε! Αιφνιδιάστηκε στην αρχή και μετά αγχώθηκε. Έχει ακόμη μια ευκαιρία την Κυριακή. Μέχρι τότε ο Θοδωρής Βλάχος θα προσπαθήσει να «καθαρίσει» το μυαλό των παικτών του ενώ θα έχει στη διάθεση του και τον Νίκο Δεληγιάννη, που έλειψε κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι αφού ο έμπειρος Νίκος ξέρει πολύ καλά από τέτοιου είδους παιχνίδια. Ο Σχίζας τα έδωσε όλα και ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού σήμερα ενώ πολλές μάχες κέρδισε και ο Δημήτρης Μάζης. Δυο παιδιά που ξέρουν πολύ καλά από τέτοια ματς.
Η διαιτησία των Κουρέτα- Βασιλείου δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν ανταποκρίθηκε σε καμία περίπτωση στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί οτι στο φύλλο αγώνα γράφτηκε οτι πετάχτηκαν μπουκάλια και μια κούπα καφέ μέσα στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του 3ου και του 4ου οκτάλεπτου.
Δείτε εδώ πώς μετέδωσε ζωντανά ο Μιχάλης Κοντορίνης τον 4ο τελικό!
Πατήστε εδώ για να δείτε 93 φωτογραφίες του Πέτρου Σπανουδάκη από το θρίλερ του Πειραιά!
Η ταυτότητα του αγώνα:
Τελικοί Πρωταθλήματος Α1 ανδρών σεζόν 2011-2012
4ος αγώνας (2-1 ο Ολυμπιακός)
Κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ»
Ολυμπιακός- ΝΟ Βουλιαγμένης   10-12
Διαιτητές: Κουρέτας- Βασιλείου
Τα οκτάλεπτα: 0-4,  2-1,  2-0,  3-2, 0-0 (1ο τρίλεπτο παράτασης), 1-1 (2ο τρίλεπτο παράτασης), 2-4 (πέναλτι).
Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Μάζης 3, Κολόμβος 2, Σχίζας 2, Φουντούλης Γιάννης 3.
ΝΟ Βουλιαγμένης (Τεό Λοράντος): Γούνας 3, Χρήστος Αφρουδάκης 3, Καρούντζος 3, Κουλιεράκης  1, Μυλωνάκης 1, Βουλγαράκης 1.
 πηγη: http://www.aquaticsnews.com/
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.