EYRO2012: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



Νέα ισοπαλία για την Ιταλία
Η Ιταλία ήθελε τους βαθμούς της νίκης απέναντι στους Κροάτες, έμεινε όμως στο 1-1 και πλέον η πρόκριση και σε αυτόν τον όμιλο θα εξελιχθεί σε θρίλερ. Η Κροατία έχοντας πάρει τέσσερις βαθμούς σε δύο παιχνίδια ελπίζει να περάσει στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να κυνηγούν τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Γουέμπ.
Η Ιταλία προηγήθηκε στο σκορ, φάνηκε να ελέγχει το παιχνίδι,  αλλά στο τέλος η ομάδα του Μπίλιτς πέτυχε το γκολ και εξασφάλισε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας.
Το 1-0 έγινε από τον Πίρλο, με καταπληκτικό χτύπημα φάουλ(38').
Η Κροατία ισοφάρισε (1-1) με σουτ από κοντά του Μάντζουκιτς(72').
Να τονιστεί πως στο παιχνίδια είχαμε μια απίστευτη φάση στο 37', όταν ο γκολκίπερ Πλετίκοσα είπε «όχι» δύο φορές στον Μαρκίζιο σε τετ-α-τετ. Ισως οι δύο καλύτερες αποκρούσεις στο Euro.
Διαιτητής: Γουέμπ( Αγγλία).
Κίτρινες: Τιάγκο Μότα, Μοντολίβο, Σίντεφελντ.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μάτζιο, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Μπονούτσι, Τιάγκο Μότα (62' Μοντολίβο), Μαρκίζιο, Τζιανκερίνι, Πίρλο, Μπαλοτέλι (69' Ντι Νατάλε), Κασάνο (83' Τζιοβίνκο).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Τσόρλουκα, Σίντεφελντ, Σρνα, Ράκιτιτς, Βουκόγεβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς(68' Πράνιτς), Γέλαβιτς(83' Εντουάρντο), Μάντζουκιτς(90' Κράνιτσαρ).

Εντυπωσιακή η Ισπανία 4-0 την Ιρλανδία

Η Ισπανία κυριάρχησε απόλυτα και νίκησε 4-0 την  Ιρλανδία στο Γκντανσκ, στο δεύτερο παιχνίδι της για τον 3ο όμιλο του Euro 2012. 
Ο προπονητής της Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, επέλεξε τον Φερνάντο Τόρες στην επίθεση, αφού συγκριτικά με το ματς της πρεμιέρας με την Ιταλία, άφησε εκτός τον Σεσκ Φάμπρεγας. Κι ο επιθετικός της Τσέλσι τον δικαίωσε, αφού σημείωσε δύο γκολ και γενικά είχε αρκετά καλή παρουσία. 
Ο Τόρες, σκόραρε μόλις στο 4' όταν με δυνατό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Ιρλανδίας, Σέι Γκίβεν, ανοίγοντας το σκορ.
Ή ισπανική ομάδα κυριάρχησε σε όλο το α' μέρος, έχοντας πολλές φάσεις για γκολ, αλλά τις περισσότερες φορές, ο Γκίβεν είχε αποτελεσματικές επεμβάσεις. Η μοναδική στιγμή στο α' μέρος που απειλήθηκε η ισπανική εστία, ήταν στο 78ο δευτερόλεπτο, όταν ο Κασίγιας, εξουδερέρωσε σουτ του Κοξ. 
Στο β' μέρος, το σκηνικό έμεινε το ίδιο με την Ισπανία να ελέγχει το ματς και να δημιουργεί συνεχώς φάσεις για γκολ. Στο 49' ο Νταβίντ Σίλβα με καταπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 και ο Τόρες πέτυχε το 3-0  ύστερα από κάθετη πάσα του Νταβίντ Σίλβα (70' ). Τρία λεπτά αργότερα, ο Τόρες  έδωσε τη θέση του στον Φάμπρεγας ο οποίος με δυνατό σουτ στο 82' (από κόρνερ του Σίλβα) έκανε το 4-0. 
Στο 55', ο Γκίβεν έκανε εξαιρετική επέμβαση με το ένα χέρι σε σουτ του Τσάβι, ενώ η μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει στο β' μέρος ο Κασίγιας, ήταν στο 74' σε σουτ του Ρόμπι Κιν.
Διαιτητής: Πέντρο Προέντσα (Πορτογαλία) 

Κίτρινες: Χάβι Μαρτίνεθ, Τσάβι Αλόνσο - Λέντζερ-Γουίλαν.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πικέ, Αλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι Αλόνσο (65' Χάβι Μαρτίνεθ), Ινιέστα (79' Καθόρλα), Τσάβι, Νταβίντ Σίλβα, Τόρες (73' Φάμπρεγας),

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Γκίβεν, Ο' Σι, Λέντζερ, Ντιούν, Γουόρντ, ΜακΓκίντι, Γουίλαν (80' Γκριν), Αντριους, Νταφ (76' Μακλίν)  Κιν, Κοξ (46' Γουόλτερς).   
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.