EYRO 2012: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Η Γαλλία στην κορυφή
Η προσωρινή διακοπή(λόγω δυνατής βροχής) του αγώνα Γαλλίας -Ουκρανίας για περίπου μία ώρα δεν επηρέασε τους παίκτες του Μπλαν. Ετσι, όταν οι «τρικολόρ» επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, έδειξαν πως διαθέτουν μια πολύ καλή ομάδα και επικράτησαν με σκορ 2-0 της Ουκρανίας.

Ο αγώνας στο Ντόνετσκ ήταν με απρόβλεπτη εξέλιξη. Μόλις στο 4' διακόπηκε επειδή η καταρρακτώδης βροχή δεν επέτρεψε στους παίκτες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους. Τελικά, ύστερα από περίπου μία ώρα, η μπόρα σταμάτησε, τα υπερσύγχρονα μηχανήματα έβγαλαν το νερό από το χορτάρι και το ματς άρχισε εκ νέου.

Η Γαλλία ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς. Εφτιαξε ευκαιρίες και ο Πιατόφ έκανε ορισμένες πολύ καλές αποκρούσεις για τους Ουκρανούς του Μπλαχίν.

Ολα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε λίγα λεπτά.

Στο 53' ο Μενέζ απέφυγε έξοχα τον Σέλιν και με σουτ σημείωσε το 1-0. Λίγο αργότερα(56'), ο Καμπάιγ με πλασέ έκανε το 2-0. Η  Γαλλία θα μπορούσε να βάλει και άλλο γκολ, αλλά στο 65' ο Καμπάιγ ήταν άτυχος γιατί έκανε σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ετσι, η Γαλλία πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου της, ενώ η Ουκρανία θα τα παίξει όλα για όλα στο ματς με την Αγγλία προκειμένου να προκριθεί.

Διαιτητής: Κάιπερς(Ολλανδία).

Κίτρινες: Μενέζ, Σέλιν, Μεξές.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Ντιαρά, Κλισί, Καμπάιγ(68' Εμβιλά), Νασρί, Μπενζεμά(76' Ζιρού), Μενέζ(73' Μαρτέν), Ριμπερί.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιατόφ, Γκούσεφ, Μίχαλικ, Καχερίσι, Σέλιν, Τίμοτσκουκ, Βορονίν(46' Ντέιβιτς), Γιαρμολένκο(68' Αλίεφ), Ναζαρένκο, Κονοπλιάνκα, Σεφτσένκο.

Θρίαμβος της Αγγλίας με ανατροπή

Η Αγγλία νίκησε 3-2 στο Κίεβο τη Σουηδία  σε ένα συναρπαστικό ματς που είχε δύο ανατροπές! Η Αγγλία είναι στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου μαζί με τη Γαλλία (από 4β), η Ουκρανία έχει τρεις, ενώ η Σουηδία μετά και τη δεύτερη  ήττα αποκλείστηκε από την επόμενη φάση.   

Αγγλοι και Σουηδοί προσέφεραν ένα συναρπαστικό παιχνίδι με ανατροπές στο σκορ και αρκετές φάσεις στις δύο εστίες. Ισως το πιό θεαματικό  έως τώρα παιχνίδι στη διοργάνωση.  

Ο προπονητής της Αγγλίας, Ρόι Χόγκσον πέτυχε απόλυτα στις επιλογές του. Συγκριτικά με το ματς της πρεμιέρας με την Γαλλία, χρησιμοποίησε στην κορυφή της επίθεσης τον Αντι Κάρολ και άφησε στον πάγκο τον Τσάμπερλεν. Κι ο φορ της Λίβερπουλ, τον δικαίωσε πολύ νωρίς, αφού μόλις στο 23' με κεφαλιά (από σέντρα του Τζέραρντ) άνοιξε το σκορ.
Εως το τέλος του ημιχρόνου, κι αν εξαιρέσουμε δύο σουτ από τους Ιμπραίμοβιτς (απέκρουσε ο Χαρτ) και Κάλστρομ (άουτ), δεν είχαμε κάποια άλλη αξιόλογη φάση.

Στο β΄μέρος όλα άλλαξαν. Πριν συμπληρωθεί  το πρώτο τέταρτο, η Σουηδία είχε κάνει την ανατροπή! Στο 49' ο Ιμπραίμοβιτς πάσαρε στον Μέλμπεργκ αυτός σούταρε και η μπάλα παρά και την προσπάθεια του Γκλεν Τζόνσον κατέληξε στα δίχτυα του Χαρτ (1-1). Η ΟΥΕΦΑ, το κατακύρωσε τελικά ως αυτογκόλ.του Τζόνσον.

Ο Μέλμπεργκ όμως έγινε σκόρερ στο 58' ! Από σέντρα του Λάρσον ο Σουηδός αμυντικός του Ολυμπιακού, σκόραρε για να δώσει προβάδισμα στη Σουηδία (2-1).

Η δεύτερη επιτυχημένη επιλογή του Ρόι Χόγκσον, ήταν ο Θίο Γουόλκοτ, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 61' στη θέση του Μίλνερ. Ο Γουόκοτ, ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα με δυνατό σουτ (2-2), ενώ στο 78' είχε μιά εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα στον Ντάνι Γουέλμπεκ και αυτός με τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ισακσον για το 3-2!

Ο τερματοφύλακας της Σουηδίας είχε επίσης δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις σε κεφαλιά του Τέρι (63' ) και σουτ του Τζέραρντ (92' )
Η Σουηδία είχε δύο καλές φάσεις με τους Κάλστρομ (75'- σουτ άουτ από γύρισμα του Λάρσον)  και Ιμπραίμοβιτς (76' -απέκρουσε ο  Χαρτ).

Διαιτητής: Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Μίλνερ-Μέλμπεργκ, Ολσον.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ισακσον, Μέλμπεργκ, Μ. Όλσον, Γ. Όλσον, Γκράνκβιστ (66΄Λούστιγκ), Ελμ (81΄Βίλχεμσον), Λάρσον, Σβένσον, Κάλστρομ, Ιμπραΐμοβιτς, Ελμάντερ (79΄Ρόζενμπεργκ)

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τζόνσον, Κόουλ, Τέρι, Λέσκοτ, Τζέραρντ, Γιανγκ, Μίλνερ (60΄Γουόλκοτ), Πάρκερ, Κάρολ, Γουέλμπεκ (89΄Τσάμπερλεν)
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.