ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ


Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε πριν από λίγο ο Ολυμπιακός στο Παπαστράτειο στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ απέναντι στην Βουλιαγμένη, την οποία "ισοπέδωσε" συντρίβοντας την με το "φτωχό" 11-5 (3-2, 4-0, 3-2, 1-1). Λέω φτωχό, λόγω του ότι το σκορ θα μπορούσε βάσει της εμφάνισης των 2 ομάδων να είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά ο Ολυμπιακός προτίμησε να κάνει συντήρηση, και να διαχειριστεί τον χρόνο προκειμένου να κερδίσει τον αγώνα.
Από το 1ο λεπτό φάνηκε πάντως η διάθεση των 2 ομάδων και η ψυχολογική κατάσταση με την οποία αντιμετώπισαν το παιχνίδι.

Οι ερυθρόλευκοι, κέρδισαν το σπριντ με 1 μέτρο διαφορά, κέρδισαν αμέσως αποβολή, και πέτυχαν γκολ, ανοίγοντας το σκορ 7.18 πριν την λήξη της 1ης περιόδου.
Η Βουλιαγμένη ήταν υποτονική. Κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά γενικά φάνηκε ότι δεν ήταν στην κατάλληλη ημέρα να διεκδικήσει την νίκη.
Ο Μπλάνης κατάφερε με 2 προσωπικά γκολ από την περιφέρεια να δώσει προβάδισμα 3-2, και στην συνέχεια οι συμπαίκτες του ήταν καταιγιστικοί, φτάνοντας το σκορ στο 9-2.
Στην συνέχεια, η Βουλιαγμένη προσπάθησε διώχνοντας παίκτες στην επίθεση να μειώσει κάπως την διαφορά και ο Ολυμπιακός έκανε απλή διαχείριση χρόνου.

Σήμερα, οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλοί. Οι φουνταριστοί σκόραραν από την θέση τους, οι σουτέρ πέτυχαν 3 πολύ εύκολα γκολ στο 1ο ημίχρονο περνώντας με άνεση το μπλοκ, οι αμυντικοί ήταν καλοί και γενικά η όλη εμφάνιση θύμιζε πληγωμένο θηρίο που κάνει υπερπροσπάθεια να αλλάξει την μοίρα του.
Από την άλλη, η Βουλιαγμένη με πολύ κακούς τους Αφρουδάκη, Τσαλκάνη, Βλαχόπουλο, και μέτριους τους υπόλοιπους, δεν μπορούσε να περιμένει απολύτως τίποτα από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Η μόνη προσπάθεια αλλαγής της εικόνας του ματς, ήταν όταν ο Λοράντος έδινε εντολή στους φουνταριστούς του να παρατάνε την άμυνα και να φεύγουν στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε καμία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί το ότι οι χώροι πλέον ήταν μεγαλύτεροι, και απλά διαχειριζόταν τον χρόνο χωρις να ενδιαφέρεται για την μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ.
Μάλιστα ο Βλάχος, χρησιμοποίησε πολύ τους 3 μικρούς της ομάδας (Δερβίση, Πρέκα και Καλογεράκο), ενώ πολύ χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Κατρουτζανάκης και Χατζηκυριακάκης.

Τελικά, το σημερινό παιχνίδι απέδειξε ότι η διαδικασία των πλέι οφ είναι πολύ όμορφη  Κανείς δεν περίμενε τέτοια αντιμετώπιση του αγώνα από την Βουλιαγμένη, που ενδεχομένως για πολλούς να ήταν και το φαβορί και σήμερα, και λίγοι ήταν αυτοί που θα περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός θα πήγαινε τόσο εύκολα και με εξαιρετική πλέον ψυχολογία, στον 3ο αγώνα την Τετάρτη.

Η διαιτησία ήταν καλή με εξαίρεση μία φάση που δεν έκρινε μεν τον σημερινό αγώνα, αλλά ενδεχομένως να κρίνει τον επόμενο.
Συγκεκριμένα, ο Μπλάνης στο τελευταίο δευτερόλεπτο της τρίτης περιόδου, κλώτσησε μπροστά στα μάτια του διαιτητή, ο οποίος ήταν ακριβώς από πάνω του, τον Γούνα, και δεν τιμωρήθηκε καθόλου.
Η Βουλιαγμένη διαμαρτυρήθηκε, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα.
Κατά την άποψή μου ήταν αποβολή χωρίς αντικατάσταση, αλλά ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη και αυτός είναι που αποφασίζει.
Κατά τα άλλα, το παιχνίδι ήταν εύκολο για τους διαιτητές. Η έκταση του σκορ και γενικά η εικόνα του παιχνιδιού, με την μία ομάδα να πιέζει πολύ (Ολυμπιακός) στην άμυνα και την άλλη (Βουλιαγμένη), να μην αντιδράει, τους έδωσε την δυνατότητα για ένα εύκολο απόγευμα.

Ολυμπιακός: Μουρίκης 3, Κολόμβος 2, Μπλάνης 2, Φουντούλης 2, Χατζηκυριακάκης 1, Κόλιανιν 1
Βουλιαγμένη: Βουλγαράκης 2, Τίγκας 1, Καρούντζος 1 και Γούνας 1.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Τετάρτη.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.