Super League Channel!


Σαν τα χιόνια… Τα αστικά κέντρα δεν έχουν ντυθεί ακόμα στα λευκά, στα βουνά κάτι πάει να γίνει και η Super League επέστρεψε! Πότε ήταν αρχές Νοεμβρίου, πότε φτάσαμε στο τέλος χαμπάρι δεν πήραμε, αλλά σημασία έχει ότι το πρωτάθλημα αρχίζει και πάλι. Στην επαρχία γίνεται η σέντρα με τον ΠΑΣ να υποδέχεται τη Βέροια και τον Αστέρα τη Λάρισα, ενώ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ ψάχνει επιτέλους μια νίκη!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια (26/11, 15:00 – Novasports 3)
Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα (26/11, 17:15 – Novasports 1)
ΑΕΚ-Πλατανιάς (26/11, 19:30 – Novasports 2)
Ολυμπιακός-Κέρκυρα (27/11, 15:00 – Novasports 2)
Λεβαδειακός-Ηρακλής (27/11, 17:15 – Novasports 2)
Παναιτωλικός-Ξάνθη (27/11, 17:15 – Novasports 3)
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (27/11, 19:30 – Novasports 1)
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (28/11, 19:30 – Novasports 1)


Πλάκα στην πλάκα, είναι σπάνιο να γίνεται αλλαγή προπονητή και να έχει τόσο μικρή, άμεση επιρροή σε μια ομάδα! Ο Μπρούνο Μοράις έχει κλείσει μήνα, πλέον, στην ΑΕΚ και εκτός από ένα ματς κυπέλλου, ακόμα δεν έχει καταφέρει να χαρεί νίκη. Ήττα στην Τούμπα, ισοπαλίες με Πανιώνιο και Ατρόμητο και η Ένωση έχει κατρακυλήσει στην πέμπτη θέση. Το καλό νέο της διακοπής ήταν ότι άλλαξε το πρόγραμμα και αντί να πάει στη Λεωφόρο, η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Πλατανιά. Το κακό νέο είναι πως μετά την πρεμιέρα και τα τέσσερα γκολ με την Ξάνθη, οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν νίκη εντός έδρας!
Οι Κρητικοί που ξεκίνησαν εντυπωσιακά τη σεζόν, αλλά έχουν να κερδίσουν από τον Σεπτέμβριο, ψάχνουν να βρουν τον καλό τους εαυτό. Το ενεργητικό του ενός γκολ σε έξι παιχνίδια καταδεικνύει πού έγκειται το πρόβλημα και ο Γιώργος Παράσχος ψάχνει να βρει λύσεις. Ο Πλατανιάς, πάντως, δεν έχει σκοράρει στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ σε συνολικά τέσσερα ματς έχει πετύχει δύο γκολ, όταν και κέρδισε την Ένωση στα Χανιά με 2-1. 
Μα, τι άλλο θα μπορούσε να είναι εκτός από όλα αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Εμπρησμοί, εκρήξεις, αλλαγές, νέες αλλαγές και κατά τα άλλα μια διακοπή πρωταθλήματος για να διορθωθεί η κατάσταση. Τίποτα δε διορθώνεται, αν δεν υπάρχει επιθυμία να διορθωθεί και σίγουρα έτσι δεν μπορεί να διορθωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Το πρόβλημα, ακόμα κι αν κανείς δεν ξέρει το παραμικρό για το παρασκήνιο, συνοψίζεται στο εξής: Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η 12η αγωνιστική!
Μόνο που δεν έχει παιχτεί ακόμα οι δύο πρώτες αγωνιστικές και η 11η παραλήφθηκε για να διεξαχθεί αργότερα… Και τίποτα άλλο να μην πήγαινε στραβά, αυτό θα αρκούσε για να τινάξει στον αέρα προγραμματισμούς προπονητών, αποκαταστάσεις αθλητών, ακόμα και τηλεοπτικά δικαιώματα! Κι όμως, είναι τέτοιο το χάλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που αυτό μοιάζει με λεπτομέρεια. Με σταγόνα νερού στον ωκεανό, με κουκίδα στον χάρτη, με άμμο σε απέραντη παραλία και, τέλος πάντων, το πιάσατε το νόημα.
Νέα Σμύρνη θα λες και θα κλαις… Εντάξει, λίγο παρατραβηγμένο, όμως κάπως έτσι πάει το σενάριο για τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Οι πράσινοι, οι οποίοι αισίως συμπλήρωσαν οκτώ παιχνίδια στα οποία μετράνε μόνο μία νίκη πηγαίνουν στην πλατεία με την πλάτη στον τοίχο και τη θηλιά στο λαιμό του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Πανιώνιος, ο οποίος μέχρι πρότινος τα πήγαινε καλύτερα εκτός έδρας, έφτιαξε την εικόνα του με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ πριν τη διακοπή και θέλει να επαναλάβει ό,τι κάνει τα τελευταία χρόνια: Να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να φύγει νικητής, αφού η τελευταία νίκη του τριφυλλιού στη Νέα Σμύρνη ήταν τον Δεκέμβριο του 2012! Αναλυτικά:
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 3-0 (24/8/2013)
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1 (17/1/2015)
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-0 (13/9/2015)
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1 (11/5/2016)
 Νέα εποχή, νέα ήθη, νέα έθιμα… Έτσι είναι, αν έτσι πιστεύουμε! Μόλις ολοκληρωθεί η αγωνιστική, όλο και κάποιος θα γκρινιάξει για τη διαιτησία και το τροπάριο θα αρχίσει από την αρχή. Εκείνο που προκαλεί αίσθηση στους ορισμούς είναι το επικείμενο ντεμπούτο του Νίκου Ανούσου στη Λιβαδειά κι ενώ μέχρι πρότινος σφύριζε Γ’ Εθνική, ενώ στα ματς-φωτιά ορίστηκαν Κομίνης (Νέα Σμύρνη) και Καλογερόπουλος (Τούμπα).
ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια (Φωτιάδης, Κωσταράς, Καλφόγλου)
Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα (Κύζας, Καραγκιζόπουλος, Νικολακάκης)
ΑΕΚ-Πλατανιάς (Γκράνας, Δημητριάδης, Πάτρας)
Ολυμπιακός-Κέρκυρα (Μπλάνας, Πετρόπουλος, Αναστόπουλος)
Λεβαδειακός-Ηρακλής (Ανούσος, Καραϊσαρίδης, Καμπούρης)
Παναιτωλικός-Ξάνθη (Τίκας, Μερκενίδης, Μεϊντάνας)
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (Κομίνης, Κουρομπίλια, Τάτσης)
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (Καλογερόπουλος, Ακρίβος, Απτόσογλου)
Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι οι ομάδες με τις περισσότερες απουσίες στους αγώνες του Σαββατοκύριακου, με το τριφύλλι να επιστρέφει και πάλι λαβωμένος από ευρωπαϊκό παιχνίδι και την Ένωση να μετράει κάθε εβδομάδα απώλειες.
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΜΑΔΑ
Φρανσίσκο Πολ
Λάρισα
Παναγιώτης Ζορμπάς
Κέρκυρα
Ντάνιελ Νέτο
Ξάνθη
Ντιόγκο Φιγκεϊρας
Ολυμπιακός
Κλέσιο Μπαούκε
Παναιτωλικός
Σπύρος Ρισβάνης
Πανιώνιος
Ταξιάρχης Φούντας
Πανιώνιος
Βάντερσον
Πλατανιάς
* O Βαρέλα δε θα είναι στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη για την αναμέτρηση στην Τρίπολη.

* Τσιγκρίνκσι, Βάρκας, Μπακασέτας και Χριστοδουλόπουλος είναι εκτός για την ΑΕΚ. Χωρίς τον Μπανανάς θα παίξει ο Πλατανιάς στο ΟΑΚΑ.
* Ο Μπελγκαζουανί είναι εκτός πλάνων για το υπόλοιπο της χρονιάς στον Λεβαδειακό.
* Αμφίβολη για την Ξάνθη η συμμετοχή του Οκάν στο Αγρίνιο.
* Χωρίς τον Σπύρο Ρισβάνη θα υποδεχτεί ο Πανιώνιος τον Παναθηναϊκό. Αμφίβολοι ως σχεδόν απίθανοι για τη Νέα Σμύρνη οι Λεντέσμα, Σάμπα, Λέτο και Εμποκού.
* Ο Ντιγκινί παραμένει εκτός για τον Ατρόμητο. Αντί για τη συνηθισμένη Κυριακή, το ενδιαφέρον της αγωνιστικής πέφτει αυτή τη φορά στην Δευτέρα! Ο ΠΑΟΚ είναι ούτως ή άλλως καυτό θέμα λόγω της νίκης στην Φλωρεντία, γίνεται ακόμα πιο καυτό με την αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο. Ο δικέφαλος του βορρά είναι σε άσχημη βαθμολογική θέση και η νίκη στο ματς με την ομάδα του Περιστερίου είναι μονόδρομος, όμως ενδιαφέρον έχει το ματς εξαιτίας και του αντιπάλου.
Ο Γιώργος Κορακάκης δεν χάνει ούτε σε… φιλικό και ο Ατρόμητος έχει καταφέρει χρόνο με το χρόνο να χτίσει τη δική του παράδοση στην Τούμπα. Ελάχιστες ομάδες τέτοιας δυναμικής μπορούν να επικαλούνται τρεις ισοπαλίες και έξι νίκες (!!) επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, με τον δικέφαλο συνολικά να έχει στα τελευταία έξι ματς εντός ή εκτός έδρας μόλις μια νίκη! Πέρυσι ο Ατρόμητος πήρε ισοπαλία 1-1, πρόπερσι στα πλέι οφ κέρδισε μέσα στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται το καλό του πρόσωπο για να πάρει τους τρεις βαθμούς.
 Επειδή τα φώτα πέφτουν πάντα στο μεγάλο ματς της αγωνιστικής, αυτή τη φορά το πάμε ανάποδα! Καιρός να πέσουν οι προβολείς σε έναν προπονητή που είναι εν μέρει πρωταγωνιστής του πιο σπουδαίου αγώνα, αλλά παράλληλα έχει επιδείξει σπουδαίο έργο τον τελευταίο καιρό. Ο Γιώργος Κορακάκης είναι καλεσμένος μας και μιλάει για τις φιλοδοξίες του Ατρόμητου στην Τούμπα.
«Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας πρώτα. Κοιτάμε να είμαστε όπως πρέπει σε φάση άμυνας, σε φάση επίθεσης, σε μεταβάσεις όταν κερδίζουμε ή χάνουμε την μπάλα. Από εκεί και πέρα το κάθε ματς το βλέπουμε διαφορετικά και εστιάζουμε και στο δυνατό σημείο του αντιπάλου, που αυτό είναι μία πραγματικότητα. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, με αυτοματισμούς και επικίνδυνη γιατί βγάζει πολλούς παίκτες στην επίθεσή της. Ταυτόχρονα, όμως, έχει και αδύναμα σημεία, πάνω εκεί θα εστιάσουμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι καλό από το παιχνίδι».
Για πρώτη φορά δε θα έχουμε πενταψήφιο αριθμό, αλλά προκειμένου να συμμετάσχουμε κι εμείς σε όσα τραγελαφικά γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επιλέξαμε έναν τριψήφιο. Για πάσα ανάγκη και πάσα μαλακία, ας έχουμε πρόχειρο τον αριθμό της πυροσβεστικής!
1ο ματς στη φετινή Super League για δύο προπονητές. Ο Σάββας Παντελίδης κάνει ντεμπούτο στη Λιβαδειά κόντρα στην πρώην του ομάδα, όπως και ο Σάκης Τσιώλης στη Λάρισα με την Τρίπολη.
φορές έχουν έρθει συνολικά αντιμέτωποι στην ιστορία τους Ξάνθη και Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες με πέντε, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.
9η φορά αναμετρώνται σε επίπεδο Α’ Εθνικής Αστέρας Τρίπολης και Λάρισα. Στις προηγούμενες οκτώ φορές και ανεξαρτήτου έδρας τον πρώτο λόγο είχε η ισοπαλία με τέσσερα ματς να έχουν λήξει «Χ», τρεις νίκες να έχει η ΑΕΛ και μόλις μία οι Αρκάδες.
* Σε κάθε αγωνιστική θα είναι ένα διαφορετικός πενταψήφιος, προκειμένου να μην δείξουμε εύνοια σε κάποια εταιρία. 
http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/268595/super-league-channel

Share on Google Plus

About kefalonia sports news

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.