Φωκατα – Σαμη 1 – 0 .Η Σάμη σημάδευε τα δοκάρια κι ο Αποστόλου τους … ξέρανε στο 88’!


Μια κεφαλιά του Αποστόλου έφτανε για τα Φωκατα να  κερδίσουν  το ματς , την ώρα που ο βελτιωμένος Α.Ο.Σαμης έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη και είχε τρία   δοκάρια.
Είναι από μέρες  που λες "όλα πήγαν στραβά". Η Σάμη ήταν βελτιωμένη  σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά έχασε! Το 1-0 από την κεφαλιά του Απόστολου ,στο 88`  ήταν αρκετό για τα Φωκάτα , που αμύνθηκε σωστά αλλά είχε και την τύχη με το μέρος του, καθώς η μπάλα τρεις   φορές αποκρούστηκε από τα δοκάρια.
ΦΩΤΟ
Nikos Maria Fwkas
Δεν άξιζε να χάσει, αλλά ...
Η εικόνα του ματς δεν ήταν για να χάσει η Σαμη . Μια ισοπαλία, ενδεχομένως, θα ήταν πιο δίκαιη καθώς είχε τον τρόπο να αποφύγει το γκολ, του Αποστόλου σε μια φάση η οποία ξεγυμνώνει την ασταθή αμυντική συμπεριφορά των "κυανόλευκων ".
Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το γκολ  κύλησαν με τους Σαμικους να χάνουν ευκαιρίες, να έχουν  δοκάρια, να απειλούν αλλά γκολ να μη βάζουν.
Ο Νικολοβιέννης ήταν ο πρώτος, που βγήκε μπροστά στο 20` σε ανεπανάληπτο τε-τα-τετ  για την Σαμη  έκανε καλό πλασέ. Ο γκολκίπερ Γιαννας ήταν σε καλή θέση να αποκρούσει την μπάλα .
Η φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκονται στην επίθεση και στο 23` ο Περιβολάρης  εκτελεί κόρνερ με  τον Γιαννά να αποκρούει την μπάλα . Δέκα  λεπτά αργότερα, ο Κοσματος  εκτελεί μαεστρικά  φάουλ αλλά βλέπει την μπάλα να χτύπα στο οριζόντιο δοκάρι .  Και η ατυχία για τους φιλοξενούμενους δεν στάματα,  νέο δοκάρι  σε δυνατό σουτ από πλαγιά με τον Περιβολάρη  λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου .
ΦΩΤΟ
Nikos Maria Fwkas
Στο δεύτερο μέρος τα Φωκάτα προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμό στο παιχνίδι τους απειλώντας την Σάμη στο 50` με  σουτ του Ζαμπαύτη έκτος περιοχής  αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων να αποκρούει σε κόρνερ. Ήταν ουσιαστικά η πρώτη ας πούμε ευκαιρία για την ομάδα του Γαρμπή, που έψαχνε τον τρόπο να ανεβάσει την ομάδα του και να την βγάλει από την πίεση των φιλοξενούμενων. Και εκεί που άρχιζε να ισορροπεί το ματς και να περνούν μετρά στο γήπεδο ήρθε η αποβολή του  Χρίστο Σ. με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 55` . Ο στόχος των Φωκατων πια ήταν  η αντεπιθέσεις  , στους χώρους που θα άνοιγε η Σάμη . Άλλο ένα δοκάρι για τον Κοσματο και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 73` , η μπάλα θα καταλήξει για τρίτη φορά στο παιχνίδι, στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων .
ΦΩΤΟ
Nikos Maria Fwkas
Οι «Σαμικοι» δεν είχαν προβλήματα αλλά στο 88' «μίλησε» Ο Απόστολου ! Ο επιθετικός των  Φωκατων  με κεφάλια μετά από κόρνερ άνοιξε το σκορ χαρίζονται το πολύτιμο τρίποντο στους γηπεδούχους.  Η «τιμωρία» για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες είχε μόλις έρθει και στα... τελειώματα του ματς , η Σαμη δεν μπόρεσε να γλιτώσει την γκέλα!

Φωκάτα: Γιαννάς, Φωκάς Ε., Πολυδωράτος, Χρίστο, Ντουκάι, Αραβαντινός, Ζαμπαύτης, Κανάκης (Ψιμούλης), Αποστόλου, Αλεξάτος (Συνοδινός), Σαλαπάτας (Σελενίτσα).
Σάμη:Φλαμιάτος, Ποταμιάνος (Τζιώλλος), Βιτωράτος, Καππάτος, Κοσμάτος, Μωραίτης Ν. (Καλιβωκάς Γ.), Αμούργης Α., Νικολοβιένης Κ., Μιχαλάτος (Γιαννάτος), Περιβολάρης, Λογκόνης.

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.