WATER POLO A1` Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τα πράγματα πλέον άρχισαν να ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα της Α1 των ανδρών από την 4η κιόλας αγωνιστική, 5 ομάδες παραμένουν αήττητες, και ξέφυγαν πολύ από τις υπόλοιπες, και πλέον δημιουργήθηκε ήδη μια ανισορροπία στον βαθμολογικό πίνακα.
Αναλυτικά:

Η Λαμία ξεπέρασε την σχετικά εύκολη σειρά των παιχνιδιών που είχε, σχεδόν ανώδυνα, αφού έχασε μόλις 2 βαθμούς από την ισοπαλία με την Χίο.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΠΑΟΚ ο οποίος είχε την απρόσμενη ισοπαλία με τον Πανιώνιο.
Οι 3 πρώτοι και χωρίς απώλειες, ουσιαστικά ήταν δεδομένο ότι θα τα καταφέρουν.
Τα παιχνίδια:

ΠΑΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ 14-7 (2-3, 3-1, 6-2, 3-1)
Στο Ιλίσσιο κολυμβητήριο παρουσία 300-400 οπαδών του, ο Παναθηναικός, κέρδισε με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, τον Εθνικό, που προβλημάτισε.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις για τους Πειραιώτες. Η ομάδα του Πετράκη εκμεταλλεύτηκε το πολύ νωθρό ξεκίνημα των πράσινων και πέρασε μπροστά με 1-3 και 2-4 στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Ο ΠΑΟ έπαιζε πολύ άσχημα στην άμυνα, χωρίς πίεση στα σουτ των Εθνικών, ενώ στην επίθεση, ήταν φανερό ότι δεν υπήρχε διάθεση.
Πάντως αυτοί που ουσιαστικά άλλαξαν την τροπή του αγώνα ήταν οι Αφρουδάκης και Παπαδόγκωνας. Ο πρώτος έβγαλε πολύ ενέργεια στα 2 μέτρα και με τις κινήσεις του άνοιξε την άμυνα, και ο δεύτερος στην κόντρα έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση των πράσινων.
Οι κυανόλευκοι πάντως το είχαν πιστέψει ότι θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι πολύ καλό, αλλά όπως φάνηκε δεν είχαν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση αλλά και ηρεμία για να τα καταφέρουν.
Από το σημείο που ο ΠΑΟ πήρε προβάδισμα, οι παίκτες του Εθνικού άρχισαν να παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα το ματς πλέον να αλλάξει εντελώς.
Πολύ σημαντικό σημείο ήταν στο 7-6 όταν οι πράσινοι με σερί μέσα σε 4΄ 4-0 κατάφεραν να πάνε πολύ εύκολα στο 11-6 με 3 απλά σουτάκια από μακρυά, εκμεταλλευόμενοι το ότι ο Αφρουδάκης με την κίνησή του μπέρδεψε τους περιφερειακούς του Εθνικού που άφησαν χωρίς μπλοκ τον Αιβαλιώτη, και με 1 καλό παραπάνω, που όμως θα έπρεπε οι του Εθνικού να κόψουν αφού είχε ήδη μπει αρκετή ώρα ο αποβληθείς παίκτης μέσα.
Ο Κ. Πετράκης άλλαξε τον Αιβαλιώτη στο 9-6, απογοητευμένος από την εξέλιξη του σκορ, βάζοντας στο τέρμα τον Παπαιωάννου, και τον επανέφερε στο 11-6. Μπορώ μάλιστα να πω ότι ο πρώτος τερματοφύλακας του Εθνικού ήταν πολύ καλός στην συνέχεια του αγώνα ο οποίος όμως ήδη είχε κριθεί.
Αυτό πάντως που παρατηρήθηκε ήταν ότι στον Εθνικό δεν έχουν ηρεμία. Στην εφτάδα δεν ξεκίνησε ο Χατζηκυριακάκης (ο Αλεβίζος στην θέση του), που όταν μπήκε στο παιχνίδι φάνηκε να είναι εκτός κλίματος. Ο Κ. Πετράκης πραγματοποίησε σωρεία αλλαγών μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου, χωρίς όμως να βρει τελικά την ιδανική σύνθεση προκειμένου να ξαναμπεί η ομάδα στο ματς. Επίσης, ο Εθνικός έδειξε σημεία μέτριας φυσικής κατάστασης, και παίκτες βαρόμετρα όπως ο Βουλγαράκης, από ένα σημείο και μετά έδειχναν αρκετά κουρασμένοι.
Σημαντικό επίσης σημείο του αγώνα ήταν η δεύτερη ποινή του Κουτσιαλή που μέχρι εκείνο το σημείο έπαιζε πολύ καλά επάνω στον Αφρουδάκη και στην επίθεση από το 3 ήταν πολύ επικίνδυνος.
Φυσικά ο Παναθηναικός έχει ποιοτικότερους παίκτες από τον Εθνικό, και πολύ πιο έμπειρους, και ήταν απόλυτα φυσιολογικό να αντιδράσει αρχικά, και να κρατήσει στην συνέχεια εύκολα το ματς στα μέτρα του.
Πολύ καλή απόδοση από τον ΠΑΟ είχαν οι Αφρουδάκης, Παπαδόγκωνας, Κομάντινα (μερικές φορές πάντως του χαρίστηκαν οι διαιτητές) και Κουρλιάφτης. Καλός ήταν και ο Θεοδωρόπουλος.
Από τον Εθνικό ο Κουτσιαλής ήταν όλα τα λεφτά. Μέτριοι οι υπόλοιποι, υστέρησαν τα ατού της ομάδας του Πετράκη.
Σκόραραν για τον ΠΑΟ οι Αφρουδάκης3 Παπαδόγκωνας 3, Κομάντινα 3, Κουρλιάφτης 2, Δερμιτζάκης 2, Θεοδωρόπουλος 1.
Για τον Εθνικό σκόραραν οι Κουτσιαλής 4, Σαλάχας 1, Βιτέλας 1 και Αλεβίζος 1.

ΠΑΟΚ - ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 15-6 (4-1, 3-1, 4-1, 4-3)
Πολύ εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ ο οποίος παραμένει στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.
Ο αγώνας έγινε στην Καβάλα λόγω του ότι στην Θεσσαλονίκη ακόμα δεν υπάρχει άδεια τέλεσης αγώνων σε κανέναν κολυμβητήριο.
Σκόραραν για τον ΠΑΟΚ οι Αλιχανίδης 4, Σολανάκης 3, Κόλιανιν 2, Κατσουλάκης 2, Κόχειλας 2, Παπαοστόλου 1 και Αργυρός 1.
Για το Αργοστόλι σκόραραν οι Μπελέρης 2, Δανούρδης 2, Ματαράγκας 1 και καψοκόλης 1.

Π. ΦΑΛΗΡΟ - ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ 6-8 (0-4, 1-2, 2-2, 3-0)
Νέα νίκη της Λαμίας εκτός έδρας, αυτή την φορά στο Τροκαντερό επί του Π. Φαλήρου με πολύ μεγαλύτερη από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.
Η ομάδα του Χατζηθεοδώρου προηγήθηκε εύκολα στο πρώτο μισό του παιχνιδιού απέναντι σε μια εντελώς ακίνδυνη ομάδα, που ξύπνησε μόνο προς το τέλος και όταν οι Λαμιώτες ξεκίνησαν την διαχείριση του αποτελέσματος.
Η Λαμία με πολύ καλή άμυνα και με καλά σουτ από την περιφέρεια, κατάφεραν να απλοποιήσουν τα πράγματα και προηγήθηκαν 6-0. Μάλιστα πέτυχαν και έβδομο γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε από τους διαιτητές. Συγκεκριμένα, ο Χατζγθεοδώρου πήρε ταιμ άουτ στο 6-0 και αμέσως με την έναρξη, ο Μπατάκης πήρε την μπάλα από τους διαιτητές, την κόλύμπησε μέχρι τα 7-8 μέτρα όπου τον περίμενε η άμυνα και κάνοντας 2-3 προσποιήσειςσούταρε σκοράροντας. Οι 2 διαιτητές έδωσαν γκολ, αλλά ο Καραμπέτσος φώναξε ότι δεν έχει αλλάξει πάσα ο παίκτης. Τελικά και μετά από συνεννόηση των 2 διαιτητων, αυτοί αποφάσισαν να μην μετρήσουν το γκολ, αλλά έδωσαν την μπάλα και πάλι στην Λαμία για να ξεκινήσει από την αρχή το ταιμ άουτ (Σολομώντεια λύση).
Φυσικά η συγκεκριμένη φάση δεν επηρέασε με τίποτα το αποτέλεσμα, εξάλλου έγινε στο 6-0.
Οι Φαληριώτες κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με το μυαλό μόνο στην άμυνα και όχι στην επίθεση. Ηταν νωθροί στην κόντρα, εκεί που λογικά θα έπρεπε να χτυπήσουν τους αντιπάλους τους, και στην επίθεση προσπαθούσαν να παίξουν με τον Τσαγκάρη ο οποίος όμως βρήκε τον μπελά του από τον Κοκκινάκη κυρίως που τον πήγε στην δύναμη και τον κέρδιζε συνεχώς.
Η Λαμία είχε σε πολύ καλή ημέρα τον Βλοντάκη και τον Σταυρόπουλο στα 2 μέτρα, και παρά το ότι δεν αγωνίστηκε ο Χαριτάκης, είχε πολύ καλά και αποτελεσματικά σουτ από την περιφέρεια.
Αντίθετα το Π. Φάληρο είχε σε μέτρια ημέρα τους δικούς του σουτέρ οι οποίοι μάλιστα είχαν να αντιμετωπίσουν τον πολύ καλό Φλώρο στο τέρμα.
Το παιχνίδι άλλαξε μόνο στην τελευταία περίοδο για 3 λόγους:
Ο πρώτος είχε να κάνει με το ότι η Λαμία από πολύ νωρίς κοίταξε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και έπαιζε παθητικά στην επίθεση.
Το δεύτερο από το γεγονός ότι το Π. Φάληρο έπαιξε ανάμεσα και οι παίκτες του βρήκαν χώρο να κολυμπήσουν στην κόντρα.
Το τρίτο ήταν η πολύ καλή απόδοση του Λουιζίδη, ο οποίος σκόραρε από τα 2 μέτρα και η πολύ καλή του παρουσία έδωσε την δυνατότητα για μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων των περιφερειακών παικτών αφού η άμυνα έγινε λίγο πιο κλειστή.
Πάντως η Λαμία δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο του αγώνα και το τελικό αποτέλεσμα ήταν απόλυτα δίκαιο.
Σκόραραν για τους Φαληριώτες οι Φλώρος 2, Λουιζίδης 2, Ξενάκης 1 και Σιώνης 1
Για την Λαμία σκόραραν οι Β. Εμμανουηλίδης 2, Γ. Εμμανουηλίδης 2, Κοκκινάκης 1, Σταυρόπουλος 1, Βλοντάκης 1 και Σαλπαδήμας 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΛΥΦΑΔΑ 17-2 (6-1, 4-1, 3-0, 4-1)
Πολύ εύκολη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της Γλυφάδας με συντριπτικό σκορ.
Οι ερυθρόλευκοι είχαν καταιγιστικό ρυθμό σε πολλά σημεία του αγώνα και σκοράροντας 9 φορές στην κόντρα κέρδισαν με μεγάλη άνεση.
Σκόραραν για τον Ολυμπιακό (9 στην κόντρα, 6 στο παραπάνω, 1 πέναλτι και 1 στα ίσια) οι Φουντούλης 5, Μάγιαρακ 4, Βλαχόπουλος 3, Κολόμβος 2, Δελακάς 1, Γούνας 1 και Μουρίκης 1.
Για την Γλυφάδα (1 στο παραπα΄νω και 1 στα ίσια) σκόραραν οι Χρυσανθακόπουλος και Καλογεράκος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΝΟ ΧΙΟΥ 13-5(4-0, 5-1, 1-2, 3-2)
Σε περίπατο μετέτρεψε ο ΝΟ Βουλιαγμένης το (άλλοτε) ντέρμπι με τον ΝΟ Χίου στο Λαιμό. Η ομάδα του Τεό Λοράντου επικράτησε άνετα με 13-5 στο ματς που έκλεισε την 4η αγωνιστική της Α1 Ανδρών στην υδατοσφαίριση.
Οι "μπέμπηδες" του ΝΟΒ προηγήθηκαν και με 9-1 στο πρώτο ημίχρονο, σε ρυθμούς ρελαντί και στη συνέχεια "έσβησαν τις μηχανές", ο Λοράντος δοκίμασε νεότερους αναπληρωματικούς παίκτες και ο ΝΟΧ μείωσε κάπως το σκορ.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Γούβης, Βελώνιας, Ελμισιάν 1, Κουλιεράκης, Αφρουδάκης Χρ. 4, Καρούντζος 1, Χρυσοσπάθης 2, Μιράλης 3, Τίγκας 1, Μασμανίδης, Ζερδεβάς, Ποταμιάνος, Αλβέρτης.
ΝΟ ΧΙΟΥ (Μάκης Μικέδης): Μισεντζής, Πετρόχειλος Μ., Δερβίσης 2, Πίσσιας, Παππάς, Αλάτσης, Κανδιόγλου, Φάζος, Γκιουβέτσης, Φουντούλης Γιώρ. 1, Μπεριστιάνος 1, Ντούλος 1, Γαλανόπουλος, Κώστας, Καλαργυρός.

ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 8-5: (2-0, 2-3, 3-1, 1-1)
Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών στην υδατοσφαίριση πέτυχε ο ΝΑΟ Κέρκυρας ο οποίος επικράτησε με 8-5 του Πανιωνίου στο κολυμβητήριο του νησιού των Φαιάκων, στο ματς της 4ης αγωνιστικής που έγινε τελικά σήμερα, μετά τη χθεσινή αναβολή του λόγω αδυναμίας μετάβασης του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή του Πανιωνίου, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.
ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Μίλαν Τζώρτζεβιτς): Γιόκοβιτς, Σαρησάββας 2, Παυλίδης Ευ., Παπαθεοδώρου 2, Παυλίδης Κ. 2 Τοράκης 1, Νάτσης, Πολυμέρης, Κασσίμης, Ζαρκαντζάς 1, Αρώνης, Βαχαρέλης, Τριβιζάς, Βραχλιώτης, Τζώρας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αλέκος Βάσσος): Τζωρτζάτος, Καρακάσης 2, Κοκκάλας 3, Ζώρζος, Θωμάκος, Γργηγορόπουλος, Φούτρης, Μπακλατζής, Δερμιτζάκης Χρ., Βέκος, Μανώλης, Καρακατσάνης, Μιγόπουλος.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-14

ΘέσηΟμάδα                    ΑγώνεςΤέρματαΒαθμοί
1Ολυμπιακός466-1412
-Παναθηναϊκός460-2912
3ΠΑΟΚ437-2210
-Νηρέας Λαμίας435-2910
5ΝΟ Βουλιαγμένης343-139
6ΝΟ Χίου431-464
7Εθνικός Πειραιά430-393
-Π. Φάληρο425-393
9ΝΑΟ Κέρκυρας417-382
10Πανιώνιος419-431
11ΝΟ Αργοστολίου319-410
-ΑΝΟ Γλυφάδας426-550
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.