Η Μπενφίκα πήρε με 1-1 τη μπουκιά από τον Ολυμπιακό

Η Μπενφίκα πήρε με 1-1 τη μπουκιά από τον Ολυμπιακό
Για 83 λεπτά ο Ολυμπιακός είχε στα χέρια του μια σπουδαία νίκη μέσα στη Λισαβόνα απέναντι στην Μπενφίκα που θα του έδινε ουσιαστικά και την πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως η «στρογγυλή θεά» έπαιξε άσχημο παιχνίδι στους Πειραιώτες που τελικά συμβιβάστηκαν με το 1-1 για την 3ηαγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Το σκορ είχε ανοίξει ο Ντομίνγκεζ στο 29΄ για την ομάδα του Μίτσελ, ενώ οι Λουζιτανοί ισοφάρισαν στο 83΄ με τον Καρντόζο.

Το παιχνίδι διεξήχθη υπό δυσχερείς καιρικά συνθήκες, καθώς η βροχή που έπεφτε είχε μετατρέψει σε βούρκο αρκετά σημεία του γηπέδου.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 3ο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν το απ΄ ευθείας φάουλ υποχρέωσε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Ρομπέρτο. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει το ματς. Στο 8ο λεπτό ο διακριθείς Φουστέρ έδωσε πολύ ωραία στον Μήτρογλου, όμως ο Λουιζάο με σωτήρια επέμβαση κράτησε το μηδέν για άμυνα της Μπενφίκα. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές ο Ολυμπιακός έφτασε πάλι κοντά στην επιτυχία, ενώ πανομοιότυπη ήταν και η φάση του 24ου λεπτού, όμως ο Αρτούρ έπεσε σωστά και απομάκρυνε τον προδιαγραφόμενο κίνδυνο. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 29ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου αυτή την φορά ενήργησε σαν επιτελικός δίνοντας πανέξυπνα την μπάλα στον Ντομίνγκες που μπήκε δυνατά στην περιοχή και αφού απέφυγε τον αντίπαλό του πλάσαρε σωστά (0-1).
Ίδια περίπου ήταν η εικόνα και στο 2ο μέρος με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού έστω και αν την κατοχή της μπάλας την είχαν οι Πορτογάλοι. Στο 59΄ ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος αφού ο Φουστέρ μόνος απέναντι από τον Αρτούρ πλάσαρε άψογα, όμως η μπάλα …κόλλησε σε μια «λίμνη» που είχε σχηματιστεί λόγω της βροχής και η μπάλα σταμάτησε λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος και χάθηκε απίστευτη ευκαιρία.
Στο 83΄ από λάθος σφύριγμα του διαιτητή η Μπενφίκα κέρδισε ένα ανέλπιστο κόρνερ. Ο μέχρι εκείνη την στιγμή αλάνθαστος Ρομπέρτο έκανε πολύ καλή έξοδο στο κόρνερ, η μπάλα πέρασε από πάνω του και με κόντρες έφτασε στον Καρντόσο που πάνω στην γραμμή απλά την έσπρωξε στα δίχτυα (1-1).
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο
Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεζούς): Αρτούρ, Αλμέιδα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Μάτιτς, Ένσο Πέρες (82' Αμορίμ), Γκαϊτάν (82' Ροντρίγκο), Λίμα, Καρντόζο, Όλα Τζον (46' Καβαλέιρο).
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα, Χολέμπας, Σάμαρη, Μανιάτη, Φουστέρ (69' Γιαταμπαρέ), Βάις (56' Εντινγκά), Ντομίνγκες (88' Μετζανί), Μήτρογλου.
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 3ου ομίλου
Μπενφίκα – Ολυμπιακός 1 – 1 (83΄ Καρντόζο – 29΄ Ντομίνγκεζ)
Άντερλεχτ – Παρί Σεν Ζερμέν  0 – 5 (17΄, 22΄, 36΄, 62΄ Ιμπραΐμοβιτς, 52΄ Καβάνι)
Η βαθμολογία
1.Παρί Σ. Ζερμέν         9
2.Ολυμπιακός             4
-. Μπενφίκα                4
4.΄Αντερλεχτ               0
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.