Σάλπι(σμα) πρωτιάς για τον ΠΑΟΚ 1-1 με Άλκμααρ

Λυτρωτής ο Σαλπι... γκολ! (photos) | onsports.gr
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης λύτρωσε τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις (90’+) και με το τέρμα του χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στον δικέφαλο (1-1) στην Ολλανδία κόντρα στην Άλκμααρ με την οποία γίνεται πλέον φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον 12οόμιλο του Europa League.

Ο διεθνής επιθετικός αποδείχτηκε «χρυσή» αλλαγή καθώς στο 84’ πέρασε στη θέση του Λάζαρ και εννιά λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα, μιμούμενος τον Βούκιτς που έκανε κάτι παρόμοιο στο ματς με την Σαχτέρ την 1η αγωνιστική. Οι Ολλανδοί είχαν ανοίξει το σκορ στο 82’ με τον Γκουβελέουβ. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκάρια με τους Τζιόλη στο 8’ και Λούκας στο 51’ ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ένα οριζόντιο με τον Γιόχανσον στο 71’.
Καλά ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ, που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά και στο 8’ είδε τη τύχη να του γυρνάει τη πλάτη, όταν ο Τζιόλης με σουτ έξω από τη περιοχή «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι. Στο 21’ ο Κίτσιου έκανε επέλαση από δεξιά μπήκε στη περιοχή, αλλά νικήθηκε από τον Εστέμπαν. Οι γηπεδούχοι είχαν στο ενεργητικό τους ένα σουτ στο 9’ που έδιωξε σε κόρνερ ο Χακόμπο και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 29’ να ανοίξουν το σκορ από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ο Βίτορ γύρισε τη μπάλα στον Χακόμπο χωρίς να βλέπει, ο Γιόχανσον έκλεψε αλλά βγήκε πλάγια και σούταρε άστοχα. Στο επόμενο λεπτό πάλι ο Γιόχανσον απείλησε με βολέ από τη περιοχή χωρίς όμως να βρει στόχο. Ο ΠΑΟΚ ξαναφάνηκε στο 35’ με το σουτ του Στοχ που απέκρουσε ο Εστέμπαν, ενώ στο 39’ ο Αθανασιάδης σούταρε συρτά αλλά άστοχα.
Στο δεύτερο μισό η Άλκμααρ μπήκε πιο δυνατά και είχε δύο καλές στιγμές να ανοίξει το σκορ. Στο 47’ από μπαλιά του Μάρτενς ο Γκούντελι βρέθηκε τετ α τετ με τον Χακόμπο όμως ο κίπερ του ΠΑΟΚ είπε «όχι». Στο 48’ ο Μπέερενς που ήταν αφύλαχτος έπιασε τη κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (51’) ο ΠΑΟΚ είδε για δεύτερη φορά τη τύχη να μην είναι με το μέρος του καθώς μετά από σέντρα του Τζαβέλλα ο Λούκας με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Όσο κυλούσαν τα λεπτά η Άλκμααρ ανέβαζε την απόδοση της και την πίεση που ασκούσε και στο 71’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να τα βάζουν με την τύχη τους όταν η κεφαλιά του Γιόχανσον βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ πελαγοδρομούσε στο τελευταίο τέταρτο όπου η ΑΖ αύξησε τη πίεση της και στο 82’ ο Γκουβελέουβ άνοιξε το σκορ (1-0) με κοντινή προβολή, μετά τη σέντρα του Όβερτουμ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και τελικά λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις (93’) όταν σε γέμισμα του Λόρενς, η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη που με σουτ νίκησε τον Εστέμπαν διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.
Διαιτητής: Μπάντι (Ιταλία)
Άλκμααρ: Εστέμπαν, Γιόχανσον, Γκουβελέουβ, Βιεργκέβερ, Βούιτενς, Γκούντελι, Ελμ (80' Οβερτουμ), Ορτίθ, Μπέερενς (69' Γκούντμουντσον), Γιόχανσον (90+1' Αβντιτς), Μάρτενς
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ (84' Σαλπιγγίδης), Τζιόλης, Στοχ, Λούκας (72' Ολίσε), Νίνης (76' Λόρενς), Αθανασιάδης

Σαχτέρ-Μακάμπι Χάϊφα 2-2

«Τσίμπησε» το βαθμό της ισοπαλίας η Μακάμπι Χάϊφα στο Καζακστάν όπου αναδείχθηκε ισόπαλη με την Σαχτάρ 2-2. Οι Καζάκοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είχαν το προβάδισμα δύο τερμάτων από το ημίχρονο με τους Φινοντσένκο (40’) και Ταράσοφ (45’). Ωστόσο οι Ισραηλινοί με δύο επιθέσεις συνολικά κατάφεραν να πετύχουν ισάριθμα τέρματα με τους
Εζρα στο 54’ και με τον Τούρτζεμαν στο 79’ και να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας.
Διαιτητής: Ιστβάν Βαντ (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Τζίντιτς, Κάνιας
Σαχτέρ (Βίκτορ Κουμίκοφ): Μόκιν, Βασίλιεβιτς, Ταράσοφ (66΄ Μπαϊζάνοφ), Τζίντιτς, Μάλι, Σίμτσεβιτς, Βίτσιους, Γκαζαριάν (90+3 Μουρταζάγιεφ), Κάνιας, Φινοντσένκο (81΄ Νταραμπάγεφ), Χιζνιντσένκο
Μακάμπι Χάϊφα (Αριέλ Μπενάντο): Σαράνοφ, Τουάτα, Γκαμπάι, Πιλάφσκι, Ράγιος, Γκολάσα, Τσότσαλιτς, Γιαντίν, Ράιγιαν (46΄ Εζρα), Αμπουχατζίρα (77΄ Βερέντ), Εντλόβου (46΄ Τούρτζεμαν)

Βαθμολογία
ΠΑΟΚ 3-2 4
Άλκμααρ 2-1 4
Μακάμπι Χάιφα 3-3 1
Σαχτέρ Καραγκάντι 3-4 1     
Επόμενη αγωνιστική (24/10)
Σαχτέρ Καραγκάντι - Αλκμααρ         
ΠΑΟΚ - Μακάμπι Χάιφα

*Σπουδαίο διπλό για τον Απόλλων Λεμεσού που κέρδισε με 1-0 την Λέγκια στη Βαρσοβία για τον 10ο όμιλο του EuropaLeague.Το μοναδικό τέρμα του αγώνα πέτυχε ο Σανγκόι στο 56’, ενώ στο 24’ ο ίδιος έχασε πέναλτι.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.