WATER POLO : Οι ημερομηνίες των φετινών Κυπέλλων Ευρώπης


Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η διεξαγωγή των φετινών Ευρωπαϊκών Κυπέλλων καθώς είχαμε σημαντικές αλλαγές σε άνδρες και γυναίκες.

Η LEN ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες τις ημερομηνίες διεξαγωγής, με τις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής να κάνουν πλέον τον προγραμματισμό τους.
Ο πρώτος προκριματικός γύρος του νέου Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει από 27 έως και 29 Σεπτεμβρίου ενώ ο δεύτερος από 11 έως και 13 Οκτωβρίου. Ο τρίτος που περιλαμβάνει διπλά ματς θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου το πρώτο παιχνίδι και η ρεβάνς στις 9 Νοεμβρίου.
Το κυρίως πιάτο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, που είναι η φάση των ομίλων (δυο γκρουπ, από έξι ομάδες το καθένα) θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου (1η αγωνιστική) και θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου του 2014 (10η αγωνιστική). Οι ημερομηνίες των υπόλοιπων αγωνιστικών: 4/12 η 2η, 18/12 η 3η, 8/1 η 4η, 29/1 η 5η, 22/2 η 6η, 15/3 η 7η, 25/3 η 8η και 9/4 η 9η αγωνιστική.
Το Final Six, όπου θα ανακηρυχθεί και ο πρωταθλητής Ευρώπης για τη σεζόν 2013-2014, θα διεξαχθεί από 29 έως και 31 Μαΐου.
Πάμε τώρα και στο Euro Cup! Ο πρώτος προκριματικός γύρος θα γίνει από 4 έως και 6 Οκτωβρίου ενώ ο δεύτερος από 25 έως και 27 του ίδιου μήνα. Μετά θα αρχίσουν τα διπλά παιχνίδια. Το πρώτο ματς των προημιτελικών θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου και η ρεβάνς στις 18 Δεκεμβρίου, οι πρώτοι ημιτελικοί θα γίνουν στις 22 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 5 Μαρτίου ενώ οι φετινοί τελικοί θα γίνουν ο πρώτος στις 26 Μαρτίου και ο δεύτερος στις 9 Απριλίου.
Σημαντικές αλλαγές έχουμε και στη διοργάνωση των γυναικών καθώς Champions Cup και LEN Trophy ενώθηκαν σε μία διοργάνωση με την ονομασία Euro League.
Ο πρώτος προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί από 8 έως και 10 Νοεμβρίου ενώ ο δεύτερος από 29 Νοεμβρίου έως και 1 Δεκεμβρίου. Από εκεί και πέρα θα έχουμε τα προημιτελικά. Τα πρώτα ματς θα γίνουν στις 5 Φεβρουαρίου του 2014 και οι ρεβάνς στις 5 Μαρτίου. Η νέα διοργάνωση μετά «σπάει» και ξαναγίνονται δύο καθώς οι νικήτριες των προημιτελικών (τέσσερις ομάδες) θα πάρουν μέρος στο Final Four του Euro League (11 και 12 Απριλίου) ενώ οι ηττημένες στο Final Four του LEN Trophy (4 και 5 Απριλίου).
- See more at: http://www.aquaticsnews.com/oi-imerominies-ton-fetinon-kypellon-eyropis#sthash.vOuCMLAo.dpuf
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.