ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔ/ΣΤΩΝ ( από 1 έως 31 Ιουλίου)


Για την αποδέσμευση ερασιτεχνών ποδ/στών απαιτείται :

-  Η υποβολή αίτησης μεταβολών κατάλληλα συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο.
- Το δελτίο αθλητικής ιδιότητος.
- Βεβαίωση μή οφειλών του σωματείου, αν o ποδοσφαιριστής ανήκει σε άλλη Ένωση, συνοδευόμενη απο βεβαίωση ότι ο ποδοσφαιριστής δεν εκτίει ποινής για βία σε αγωνιστικούς χώρους.

Επιπροσθέτως:
Τα σωματεία δύνανται με αίτησή τους προς την Επιτροπή Ιδιότητας – Μετεγγραφών  της Ε.Π.Ο. να αποδεσμεύουν ποδοσφαιριστές εντός των προβλεπομένων προθεσμιών αποδεσμεύσεων (δηλ. από 1/7 μέχρι 31/7) και επανεγγραφών (δηλ. από 1/9 μέχρι 31/9 και από 1/1 μέχρι 31/1 του επόμενου έτους), υπό την προϋπόθεση ότι η δύναμη του σωματείου υπερβαίνει τους 140 ποδοσφαιριστές.  Οι αποδεσμεύσεις αυτές αφορούν αποκλειστικά και μόνο ποδοσφαιριστές που ανήκαν στη δύναμη του σωματείου μέχρι και την έναρξη της μετεγγραφικής περιόδου κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου.  Σωματείο που κατά παράβαση των ανωτέρω, χορηγήσει αποδέσμευση σε ποδοσφαιριστή, τιμωρείται με τα προβλεπόμενα από το άρθρο 34 1γ του Κ.Α.Π.          
       - Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που αποδεδειγμένα δεν χρησιμοποιήθηκε σε επίσημους αγώνες επί δύο (2) συνεχείς ολόκληρες ποδοσφαιρικές περιόδους, δύναται, μετά από αίτησή του να καταστεί ελεύθερος, με απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας – Μετεγγραφών της ΕΠΟ. Η διάταξη αυτή αφορά αποκλειστικά ποδοσφαιριστές, που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στην ομάδα ανδρών του σωματείου τους. O χρόνος τιμωρίας, στράτευσης και τραυματισμού, δεν προσμετρείται στον προσδιορισμό του χρόνου της μη συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στους επίσημους αγώνες του σωματείου που ανήκει.
        - Ερασιτέχνης ποδ/στής που έχει συμπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας του και κατά τις δέκα προηγούμενες συνεχείς αγωνιστικές περιόδους ανήκει στο ίδιο σωματείο, δικαιούται να ζητήσει την αποδέσμευσή του, με αίτησή του, στην αρμόδια Επιτροπή Ιδιότητας - Μετεγγραφών της ΕΠΟ που υποβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
       -    Ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποδεδειγμένα μετοικούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων, για λόγους εγγραφής, ή μετεγγραφής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, διορισμού ή μετάθεσης σε υπαλληλική θέση του δημοσίου, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή άλλων οργανισμών κοινής ωφελείας και τραπεζών, ή αποδεδειγμένης εργασίας για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών στη νέα μόνιμη κατοικία τους (η εργασία για χρονικό διάστημα των τουλάχιστον έξι (6) μηνών, αποδεικνύεται με την κατάθεση ασφαλιστικού βιβλιαρίου υγείας, με τα στοιχεία της νέας μόνιμης κατοικίας),  ή ενός εκ των ασκούντων τη γονική τους μέριμνα, δύνανται με αίτησή τους να εγγραφούν προσωρινά σε σωματείο της Ε.Π.Σ. της νέας μόνιμης κατοικίας τους.
            Η αίτηση υποβάλλεται πάντοτε από τον ποδοσφαιριστή στην αρμόδια Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών της ΕΠΟ από 1/10 – 31/10 κάθε έτους.
      -     Σε περίπτωση επανεγκατάστασης των ποδοσφαιριστών αυτών, στην περιφέρεια της Ε.Π.Σ. του σωματείου που τους χορήγησε την ανωτέρω προσωρινή μετεγγραφή ή αποδέσμευση, υποχρεούνται αυτοί ή αυτός που έχει τη γονική τους μέριμνα, να ζητήσουν την επανένταξή τους στη δύναμη του σωματείου από το οποίο προσωρινά μετακινήθηκαν, με την υποβολή προς την αρμόδια Ε.Π.Σ. αίτησης μεταβολών μετεγγραφής εντός της περιόδου μετεγγραφών (1/7-31/7) ή με αίτησή τους προς την ΕΙΜ/ΕΠΟ από 1/8 μέχρι 31/8 κάθε έτους, εντός της οποίας πραγματοποιείται η ανωτέρω επανεγκατάστασή τους.
            Οι ως άνω ποδοσφαιριστές δεν δικαιούνται να εγγραφούν ή να μετεγγραφούν σε οποιοδήποτε άλλο σωματείο.
            Οι ως άνω αναφερόμενοι ποδοσφαιριστές δεν δικαιούνται εντός πενταετίας να ζητήσουν προσωρινή αποδέσμευση για τους  ίδιους λόγους των προαναφερομένων περιπτώσεων.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.