WATER POLO:ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥ EUROPE CUP

Βγήκε στην δημοσιότητα το σχέδιο για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και το Europe Cup τα οποία θα διοργανωθούν από την ΛΕΝ.
Βάσει αυτού του σχεδίου, στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα δοθούν συνολικά 8 κάρτες ελευθέρας εισόδου στους ομίλους και θα μπορούν να συμμετάσχουν ακόμα 2 ομάδες από κάθε χώρα που θα έχει μια wild card.

Αναλυτικά, και όπως δήλωσε ο Μάρκο Μπίρι (διευθυντής της ΛΕΝ) το φάιναλ 4 θα γίνει φάιναλ 6, ενώ την διοργάνωση έχουν ζητήσει ήδη 4 ομάδες: Μπαρτσελονέτα, Γαλατά Σαράι, Εγκερ και Μπρέσια.
Το νέο λοιπόν Τσάμπιονς Λιγκ έχει την ακόλουθη μορφή:

Προκρίνονται απευθείας 8 ομάδες με wild card.
Οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα πάρουν μέρος στην 1η φάση όπου θα δημιουργηθούν 4 όμιλοι από όπου θα προκριθούν στην επόμενη φάση οι 2 από κάθε γκρουπ και οι τρίτοι των γκρουπ θα συμμετάσχουν στην 2η φάση του Europe Cup.
Σε αυτή την 1η φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα πάρουν μέρος οι δεύτερες ομάδες των χωρών που έχουν πάρει wild card.
Στην δεύτερη φάση θα συμμετέχουν συνολικά 16 ομάδες, χωρισμένες σε 4 ομίλους, από όπου οι 2 πρώτοι περνούν στην 3η φάση. Οι τρίτοι κάθε ομίλου περνούν στην 2η φάση του Europe Cup.
Αυτές οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η φάση, δημιουργούν από μόνες τους την 3η φάση. Εκεί παίζουν εντός και εκτός οι 1οι με τους 2ους των ομίλων της 2ης φάσης, και οι 4 νικητές μπαίνουν στην 4η φάση (φάση των ομίλων), όπου συμμετέχουν μαζί με τις 8 wild card σε μια 12αδα, η οποία θα χωριστεί σε 2 ομίλους των 6, από όπου θα προκριθούν στο φάιναλ 6 οι 3 πρώτοι.
Στο φάιναλ 6, οι πρώτοι κάθε ομίλου από την 4η φάση, περνούν απευθείας στον ημιτελικό και παίζουν οι 2οι με τους 3ους για τις 2 θέσεις που απομένουν για την τετράδα.
Οι χαμένοι των 2 προημιτελικών παίζουν για την 5η θέση και οι υπόλοιπες 4 ομάδες παίζουν στα ημιτελικά.

Ο Μπίρι δήλωσε ότι το νέο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο οικονομικό.
Φυσικά δεν έχει κάνει σωστούς υπολογισμούς.
Οι 8 ομάδες που πάνε απευθείας στους ομίλους, ουσιαστικά θα ξοδέψουν τα ίδια χρήματα με πέρυσι.
Το θέμα είναι τα λεφτά που απαιτούνται από τις υπόλοιπες 4 ομάδες.
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα:
Ας θεωρήσουμε ότι η μια wild card θα πάει στην Ελλάδα, και θα την πάρει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός.
Η 2η Βουλιαγμένη θα πρέπει να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους, αφού πρώτα θα έχει αγωνιστεί στην 2η φάση (όμιλος του ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακου) και στην 3η φάση (εντός κι εκτός έδρας αγώνες).
Η δε Χίος, θα πρέπει να προσθέσει ένα ακόμα ταξίδι για το τουρνουά της 1ης φάσης + τα υπόλοιπα της 2ης και της 3ης φάσης.

Βάλτε τώρα στην θέση της Βουλιαγμένης και της Χίου τις αντίστοιχες Κροατικές, Ιταλικές Ουγγρικές κλπ.

Πάμε τώρα στο Europe Cup.

Το δεύτερο στην τάξη κύπελλο Ευρώπης των ανδρών, θα έχει 2 ομάδες από κάθε χώρα.
Στην 1η φάση οι ομάδες που δηλώνουν συμμετοχή, θα χωριστούν σε 8 ομίλους, από όπου θα περάσουν οι 2 πρώτοι στην 2η φάση.
Στην 2η φάση, οι 16 της 1ης φάσης και οι 8 του Τσάμπιονς Λιγκ που είχαν αποκλεισθεί στο δικό τους κύπελλο, θα δημιουργήσουν 4 ομίλους των 6, από όπου θα προκριθούν στην 3η φάση οι 4 πρώτοι (σύνολο 16 ομάδες).
Στην 3η φάση θα ξεκινήσουν τα νοκ άουτ παιχνίδια με τους 1ους να παίζουν με τους 4ους και τους 2ους με τους 3ους (των ομίλων της 2ης φάσης).
Αμέσως μετά έχουμε τους προημιτελικούς, στην συνέχεια τους ημιτελικούς και τον τελικό.

Ας πάρουμε τώρα τις 2 Ελληνικές ομάδες.
Αυτές θα ξεκινήσουν κανονικά στην 1η φάση (1 τουρνουά ΠΣΚ).
Στην 2η φάση θα παίξουν ακόμα 1 τουρνουά (ΠΣΚ)
Από εκεί και πέρα θα παίξουν 1 μέσα κι 1 έξω.
Με μια φυσιολογική πορεία (πρόκριση μέχρι τους 16), η κάθε μια από τις 2 ομάδες μας θα χρειαστεί ένα ποσόν περίπου 25-30.000 € (εξαρτάται από το αν θα διοργανώσουν αυτές κάποιο όμιλο, ή σε ποιές χώρες θα παίξουν).
Περίπου 5.000 € θα προσθέτονται από εκεί και πέρα για κάθε νοκ άουτ γύρο.
Ο τελικός δηλαδή απαιτεί περίπου 40-50.000 €.
Κατά τα άλλα, ο Μπίρι κανόνισε να μην ξοδευτούν οι ομάδες...
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.