Γ' Εθνική...Πελοποννήσου


Οι ομάδες της Πελοποννήσου συν την Ζάκυνθο φαίνεται ότι θα αποτελούν τον Ομιλο της νέας Γ' Εθνικής, όπου θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Αχαΐας. Οι πληροφορίες λένε ότι στο συμβούλιο της ΕΠΟ «κλείδωσε» η κατανομή των σωματείων τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την περιοχή μας, κάτι που σημαίνει ότι πάμε για έναν πολύ δυνατό Ομιλο, βγαλμένο από τα παλιά.
Αν επικυρωθεί και επίσημα η απόφαση, τότε οι ομάδες που θα πάρουν μέρος είναι οι, Ατρόμητος Λάππα, Αχαϊκή, Εθνικός Σαγεΐκων (ΕΠΣ Αχαΐας), ΑΕ Ερμιονίδας, Παναργειακός, Πανναυπλιακός (ΕΠΣ Αργολίδας), Παναρκαδικός (ΕΠΣ Αρκαδίας), Πανόπουλο, Δόξα Ν. Μανωλάδας, ΠΑΟ Βάρδας, Πανηλειακός (ΕΠΣ Ηλείας), Καλαμάτα, Μεσσηνιακός (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Κόρινθος, Πέλοπας Κιάτου (ΕΠΣ Κορινθίας), Ζάκυνθος (ΕΠΣ Ζακύνθου).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μοναδική Ενωση της Πελοποννήσου που δεν θα εκπροσωπηθεί είναι η ΕΠΣ Λακωνίας (ο Ολυμπιακός Γυθείου δεν ανέβηκε από τα μπαράζ), ενώ περιμένουμε να δούμε αν το Πανόπουλο συγχωνευθεί με τον Πανηλειακό ή όχι και τι θα γίνει στην περίπτωση που μείνουν 15 ομάδες αντί για 16.
Επίσης, το Δ.Σ. της ΕΠΟ πήρε κι άλλες αποφάσεις για την προκήρυξη που θα ισχύσει για τη Γ' Εθνική, οι οποίες θα εγκριθούν από τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας στις 28 Ιουνίου. Σύμφωνα μ' αυτές, διατηρείται ο περιορισμός στη χρησιμοποίηση των ποδοσφαιριστών άνω των 33 ετών στην 11άδα, καθώς κάθε ομάδα μπορεί να έχει μέχρι δύο, ενώ θα μπορεί επίσης να έχει στην 18άδα της μέχρι και τέσσερις ξένους ποδοσφαιριστές, χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ κοινοτικών και μη. Μόλις εγκριθούν οι αλλαγές, θα δημοσιευθεί επίσημα η προκήρυξη και θα σταλεί σε όλα τα σωματεία.
Όσον αφορά το θέμα της διαγραφής των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, η ΕΠΟ, όπως αναμενόταν και αφού δέχθηκε σχετικά αιτήματα από Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, οι οποίες υπερβαίνουν σε αριθμό τα 2/5 του συνολικού αριθμού των μελών της, όρισε έκτακτη γενική συνέλευση στις 14 Ιουλίου με «Παύση ιδιότητας μέλους των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς», όπως προβλέπει το άρθρο 13 του καταστατικού της. Χθες στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. της ΕΠΣ Ηρακλείου και ένα από τα θέματα ήταν και η διαμάχη με την ΕΠΟ.


Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.