Διαγράφει Ηράκλειο και Κιλκίς ο Σαρρής!




Η ΕΠΟ περνά στην αντεπίθεση. Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν η ΕΠΣ Ηρακλείου και η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ζητώντας τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, η ΕΠΟ έκανε γνωστές τις κινήσεις της.

Στο πλαίσιο αυτών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (12/6) στις 15:00, στην οποία αναμένεται, όπως είχε αναφέρει στη Λιθουανία στο πλαίσιο του ταξιδιού της εθνικής ομάδας, να προαναγγείλει τη διαγραφή των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς από τα μητρώα της ΕΠΟ!
Για να γίνει αυτό, βέβαια, απαιτείται απόφαση Γενικής Συνέλευσης, με πλειοψηφία 3/4 των μελών της, σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού. Αρα, με δεδομένο ότι η ΕΠΟ έχει 56 Ενώσεις, για να «περάσει» απόφαση διαγραφής θα πρέπει να την υπερψηφίσουν 42 Ενώσεις. Την Τρίτη (11/6), στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, παρέμβαση υπέρ του νυν Διοικητικού Συμβουλίου έκαναν 43 Ενώσεις, άρα οριακά υπάρχει πλειοψηφία.
Η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ είναι για τις 28 Ιουνίου, ωστόσο αναμένεται τις επόμενες μέρες να υπάρξει συνεδρίαση του Δ.Σ. στην οποία θα αποφασιστεί η διεξαγωγή έκτακτης Γ.Σ. με μοναδικό θέμα τη διαγραφή των συγκεκριμένων Ενώσεων.
Σε πρακτικό επίπεδο τι σημαίνει αυτό; Πέραν των κλυδωνισμών που θα υπάρξουν σε όλα τα επίπεδα, σε επίπεδο Super League, ΟΦΗ και Εργοτέλης δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα! Υπάρχει, βέβαια, ένα «παραθυράκι», να πάρουν οι δύο ομάδες «μεταγραφή» σε άλλη ποδοσφαιρική Ενωση, όπως κάνουν οι διαιτητές. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, οι διαιτητές δηλώνουν και αλλαγή έδρας, κάτι που θα πρέπει να κάνουν και οι ομάδες (σ.σ. σε Ρέθυμνο ή Λασίθι)!
Επιπλέον, το άρθρο 16 του καταστατικού της ΕΠΟ προβλέπει ότι «τα σωματεία που είναι μέλη της ως άνω ένωσης (σ.σ. που έχει διαγραφεί) και τα οποία είναι αναγνωρισμένα από την Ε.Π.Ο. μπορούν να υπαχθούν σε γειτονική ένωση εντός εξήντα (60) ημερών από την απόφαση περί διαγραφής, άλλως διαγράφονται».
Αρα, σε αυτό το ενδεχόμενο, ΟΦΗ και Εργοτέλης θα έχουν 60 μέρες για να καθορίσουν τη στάση τους…
Όλα αυτά σε περίπτωση που η κόντρα συνεχιστεί ως το τέλος και καμία από τις δύο πλευρές (ΕΠΟ - ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς) δεν κάνουν πίσω.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.