Όταν η Νότιγχαμ Φόρεστ έγραψε και πάλι ιστορία (video/photos)



Στις 28 Μαΐου του 1980 η ομάδα του Μπράιαν Κλαφ, κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

  Νότιγχαμ Φόρεστ και Αμβούργο συναντήθηκαν στον τελικό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης, όμως οι εξέδρες δεν ήταν γεμάτες από κόσμο. Το Κύπελλο Πρωταθλητριών εκείνη τη σεζόν συμπλήρωνε 25 χρόνια ζωής, όμως οι δύο φιναλίστ δεν ήταν εμπορικές με αποτέλεσμα οι κερκίδες να μείνουν μισοάδειες.


Στο ματς μπήκε πιο δυνατά το Αμβούργο με τους Άγγλους να μην μπορούν στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα να περάσουν ούτε το κέντρο. Ωστόσο, στην πρώτη καλή φάση της, η Νότιγχαμ Φόρεστ βρήκε δίχτυα χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Τζον Ρόμπερτσον με σουτ, περίπου από το σημείο του πέναλτι, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Παρά το γκολ που δέχτηκε, το Αμβούργο αντέδρασε και μάλιστα σκόραρε, όμως ο βοηθός ακύρωσε το γκολ ως οφ σάιντ. Αρχικά, ο Σίλτον, δεν κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Ράιμαν, ο οποίος την έστειλα στα δίχτυα, πριν ο επόπτης ακυρώσει το γκολ.

Παρότι το Αμβούργο ήταν καλύτερη ομάδα από τη Φόρεστ δεν κατάφερε να νικήσει. Η ομάδα του Μπράιαν Κλαφ, μπόρεσε να υπερπηδήσει τις δυσκολίες και να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.  Μάλιστα, αυτή ήταν και η τελευταία παρουσία της Νότιγχαμ Φόρεστ σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Ήταν και η πρώτη φορά που ένας σύλλογος από μία μικρή πόλη θα κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών, και θα επαναλάβει την επιτυχία αυτή και την επόμενη χρονιά. Και αυτό θα μπορούσε να το πετύχει μόνο η Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νότιγχαμ Φόρεστ (Κλαφ): Σίλτον, Αντερσον, Φ. Γκρέι (84’ Γκαν), Λόιντ, Μπερνς, Ο’ Νιλ, Μακ Γκόβερν, Μπόγιερ, Μιλς (68’ Ο’ Χέαρ), Ρόμπερτσον, Μπερτλς

Αμβούργο (Ζέμπετς): Κάργκους, Καλτς, Νόγκλι, Μπούλιαν, Γιάκομπς, Ιερόνιμους (46’ Χρούμπες), Μάγκατ, Μέμερινγκ, Κίγκαν, Ράιμαν, Μιλέφσκι
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.