Ολοκληρώθηκε χθες η regular season της Α1 polo των ανδρών όλα τα αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η regular season του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών με 5 φυσιολογικά αποτελέσματα και 1 μεγάλο ντέρμπι στο Τροκαντερό, όπου ο ΠΑΟ "έσωσε" την παρτίδα μόλις 14" πριν από την λήξη της χρονιάς.
Αναλυτικά λοιπόν είχαμε χθες τα ακόλουθα:

Παναθηναικός - Πανιώνιος 8-8 (1-1, 3-2, 2-2, 2-3)

Μεγάλη μάχη σε ένα μέτριας ποιότητας παιχνίδι έγινε χθες στο κολυμβητήριο του Π. Φαλήρου (στο Τροκαντερό), το οποίο και χρησιμοποίησε ως έδρα ο ΠΑΟ.
Οι πράσινοι, μετά το στραπάτσο από το Αργοστόλι πριν από 2 ημέρες, και την απώλεια της 4ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ, παραλίγο να χάσουν και την 5η που οδηγεί στα Ευρωπαικά κύπελλα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις 2 ομάδες να είναι νωθρές, με αποτέλεσμα, το θέαμα που προσέφεραν να είναι μέτριας ποιότητας. Ο ΠΑΟ φαινόταν πολύ επηρεασμένος από τα γεγονότα του Αργοστολίου, ενώ ο Πανιώνιος φαινόταν επίσης να κάνει κάτι σαν αγγαρεία. 
Η 1η περίοδος τελείωσε με 1 γκολ για κάθε ομάδα.
Από την 2η περίοδο και μετά, το παιχνίδι άρχισε να παίρνει κάποιο υποφερτό ρυθμό. Ο ΠΑΟ φαινόταν να είναι λίγο καλύτερος και να ελέγχει τον αγώνα, με τον Τζωρτζάτο να είναι αυτός που κρατούσε τον Πανιώνιο μέσα στο παιχνίδι. Και οι 2 ομάδες έπαιζαν κλειστή ζώνη, ενώ και ο Λέντζος απέδωσε πολύ καλά.
Κάπου στα μέσα της τρίτης περιόδου, οι πράσινοι πήραν προβάδισμα 2 τερμάτων (6-4). Σε εκείνο το σημείο φάνηκε ότι εύκολα ή δύσκολα θα καθαρίσουν το παιχνίδι. Ο λόγος ήταν ότι οι Δερμιτζάκης και Κατσιαούνης σκόραραν απέναντι στην ζώνη με 2 πολύ όμορφα γκολ από το 2. Η άμυνα σε εκείνο το σημείο μπέρδεψε τον τερματοφύλακα, αφήνοντας το μπλοκ και πηγαίνοντας προς τους παίκτες, με αποτέλεσμα να μείνει όλο το τέρμα ανοικτό. Ο Πανιώνιος όμως κατάφερε να αντιδράσει. Με ένα εξαιρετικό γκολ του Κουτσιαλή 3΄πριν το τέλος του οκταλέπτου στην κόντρα, μείωσε σε 6-5, και με καλή άμυνα στην συνέχεια (με τον Τζαμαντάκη να παίζει πολύ καλά επάνω στον Αφρουδάκη, και τα μπλοκ να βελτιώνονται), διατήρησε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μέχρι το τέλος.
Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο ΠΑΟ έχασε 2 παραπάνω και ο Πανιώνιος που εν τω μεταξύ έχασε τον Τζαμαντάκη με 3 ποινές, βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 6-6 και να αλλάξει εντελώς την ψυχολογία.
Ο ΠΑΟ εξακολουθούσε να παίζει χωρίς τέμπο στην επίθεση. Απλή μεταφορά της μπάλας από τον ένα στον άλλο, και κάποια στιγμή πάσα στον Αφρουδάκη, από τον οποίο περίμεναν τα πάντα. Οι Πανιώνιοι φυσικά είχαν προσαρμοστεί σε αυτή την τακτική και κατάφερναν να κλέβουν μπάλες και να φεύγουν στην κόντρα, δείχνοντας να είναι περισσότερο στον αφρό από τους αντιπάλους τους.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να σκοράρουν ακόμα 2 φορές (εκ των οποίων η μια στην κόντρα), να επεκτείνουν το σερί τους στο 0-4 και να πάρουν προβάδισμα με 6-8 μόλις 2.50 πριν το τέλος.
Ο ΠΑΟ έχασε την επίθεση και ο Πανιώνιος στην συνέχεια έπαιξε με τον χρόνο. Η μπάλα επανήλθε στον ΠΑΟ που κέρδισε αυστηρή κατά την άποψή μου αποβολή, και κατάφερε να σκοράρει μόλις 1.34 πριν την λήξη.
Ο Πανιώνιος ακόμα ήταν το φαβορί για την νίκη. Επαιξε πολύ παθητικά όμως στην επίθεση, με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα περίπου 1.05 πριν το τέλος. Οι πράσινοι έκαναν το αυτονόητο. 3 παίκτες τους τράβηξαν τον αντίπαλο για να φύγουν στην κόντρα και οι διαιτητές δεν έδωσαν τίποτα. Ο Παπαδόγκωνας βρέθηκε σε θέση βολής από το 5, αλλά προτίμησε να διεκδικήσει το πέναλτι και ο Τζωρτζάτος του έκλεψε την μπάλα μόλις 46" πριν το τέλος.
Ο Πανιώνιος έφυγε στην κόντρα, με τον Κουτσιαλή να βρίσκεται στα 4 μέτρα μόνος του. Ο Θωμάκος αντί να του δώσει την μπάλα, προτίμησε να την κρατήσει, τρώγοντας χρόνο. 1" πριν το τέλος της επίθεσης, ο Αλ. Βάσσος πήρε ταιμ άουτ. Απέμεναν μόλις 17" για το τέλος του αγώνα. Το συγκεκριμένο ταιμ άουτ έδωσε την ευκαιρία στους πράσινους να κατέβουν στην επίθεση άμεσα. Οι παίκτες αλλά και ο πάγκος του Πανιώνίου, περίμεναν ότι οι παίκτες του ΠΑΟ θα ήταν πίσω από την σέντρα, αλλά ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Μετά το ταιμ αουτ ο κάθε παίκτης πηγαίνει όπου θέλει.
Οι Πανιώνιοι αιφνιδιάστηκαν. Δεν έπαιξαν καν την μπάλα, και αυτή πήγε αμέσως στα χέρια των πράσινων. Ο Αφρουδάκης είχε φτάσει ήδη στα 2 μέτρα και μαρκαριζόταν από τον Κουτσιαλή. Ο διαιτητής έδωσε χωρίς την μπάλα αποβολή (πολύ αυστηρή) και ο Αφρουδάκης πλέον σε τετ α τετ σκόραρε 14" πριν το τέλος ισοφαρίζοντας. 
Στο υπόλοιπο του χρόνου, ο Πανιώνιος κέρδισε αποβολή σε ολοκάθαρο επιθετικό φάουλ του Αναστασιάδη (στα 4"), αλλά το σουτ ήταν φυσικά βιαστικό και κατέληξε στα χέρια του Λέντζου.
Το τελικό αποτέλεσμα έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας αδικεί τον Πανιώνιο. Ο ΠΑΟ πήρε όλα τα σφυρίγματα μετά το 6-8, εκτός από την περίπτωση του Παπαδόγκωνα στην κόντρα (όπου όμως οι διαμαρτυρίες ήταν εντελώς χλιαρές) και κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί και να ισοφαρίσει. Μέχρι εκείνο το σημείο (το 6-8) η διαιτησία ήταν μια χαρά.
Από τον ΠΑΟ πολύ καλή εμφάνιση στην επίθεση έκανε ο Γ. Αφρουδάκης. Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκαν οι υπόλοιποι που δεν είχαν τον απαιτούμενο ρυθμό να ξεφύγουν κάποια στιγμή αρκετά στο σκορ προκειμένου να μην έχουν προβλήματα. Πολύ καλός ο Λέντζος.
Ο Πανιώνιος είχε πολλούς διακριθέντες. Ο Κουτσιαλής σε άμυνα και επίθεση, ο Τζαμαντάκης ειδικά στην άμυνα, ο Γαβαλάς στην επίθεση (εξαιρετικός ο μικρός, ήταν καλύτερος στα 2 μέτρα από τον Κάκιτς) και ο Τζωρτζάτος στο τέρμα είχαν πολύ καλή απόδοση.
Φυσικά όλοι αναρωτιόμασταν πως ο Πανιώνιος είχε τόσο κακή απόδοση στα 4-5 τελευταία του παιχνίδια, και ηττήθηκε από ομάδες από τις οποίες είναι θεωρητικά καλύτερος. Χθες η ομάδα ήταν καλά στημένη και είχε μελετήσει πολύ καλά τον αντίπαλο, βγάζοντας μάλιστα "θυμό" που δεν είχε στα προηγούμενα παιχνίδια της.
Ο ΠΑΟ έδειξε ότι βρίσκεται σε πτώση, αποδεικνύοντας ότι τα αποτελέσματα που έχει φέρει το τελευταίο διάστημα μόνο τυχαία δεν είναι.
Σκόραραν για τον ΠΑΟ οι Αφρουδάκης 4, Παπαδόγκωνας 1, Δερμιτζάκης 1, Κατσιαούνης 1 και Κόχειλας 1.
Από τον Πανιώνιο σκόραραν οι Κουτσιαλής 3, Γαβαλάς 2, Κάκιτς 1, Αναστασιάδης 1 και Θωμάκος 1.

Ηλιούπολη - Ολυμπιακός 3-11 (0-1, 2-2, 1-6, 0-2)

Το πάλεψε η Ηλιούπολη όσο μπορούσε, αλλά η διαφορά δυναμικότητας με τον Ολυμπιακό είναι τεράστια. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στα 2 πρώτα οκτάλεπτα, αλλά στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ρυθμό και έφτασαν σε μια εύκολη νίκη. Η ήττα για τους γηπεδούχους τους στέλνει στην Α2. Οι παίκτες του Καραμάνη πάντως το πάλεψαν πολύ στις τελευταίες αγωνιστικές αλλά δεν τα κατάφεραν. Πήγαν πολύ καλά σε λάθος παιχνίδια (με την Βουλιαγμένη και τον Ολυμπιακό) και έχασαν από ομάδες που είχαν τους ίδιους στόχους.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε το απόλυτο (22/22) όπως το έχει κάνει ακόμα 5 φορές και μπάινει στα πλέι οφ ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Σκόραραν για την Ηλιούπολη οι Λάζαρης, Φωτόπουλος και Γκαραγκούνης, και για τον Ολυμπιακό οι Φουντούλης 3, Μάζης 2, Μουρίκης 2, Μάλαρακ 2, Μπλάνης 1 και Σχίζας 1.

Βουλιαγμένη - Π. Φάληρο 16-2 (4-0, 4-0, 4-1, 4-1)

Εύκολη νίκη της πρωταθλήτριας επί του Π. Φαλήρου, που ακόμα πανηγυρίζει την παραμονή στην Α1. Ο Λοράντος δεν είχε στην αποστολή τους Κομάντινα, Γούνα και Καρούντζο οι οποίοι είναι αμφίβολοι και για το αυριανό παιχνίδι των πλέι οφ με την Χίο. Ο Λούδης χρησιμοποίησε πολλούς μικρούς, κάτι που έγινε φυσικά και από την απέναντι πλευρά.
Σκόραραν για την Βουλιαγμένη οι Βλαχόπουλος 4, Αφρουδάκης 3, Μασμανίδης 2, Ελμισιάν 2, Βελώνιας 2, Βουλγαράκης 1, Καπετανάκης 1 και Τίγκας 1.
Για το Φάληρο σκόραραν οι Σιώνης και Πανόπουλος.

Χίος - Αργοστόλι 11-5 (3-3, 1-0, 3-0, 4-2)

Εντελώς διαδικαστικό παιχνίδι, στο οποίο όμως υπήρξαν πολλά νεύρα και αποβολή χωρίς αντικατάσταση. Καταρχάς και οι 2 ομάδες είχαν πολλές ελλείψεις. Η Χίος δεν είχε τους Θεοδωρόπουλο, Κόχειλα, Καραμπέτσο και Βιτέλα, ενώ από το Αργοστόλι δεν αγωνίστηκαν οι αδελφοί Δουδέση. Ο Ευάγγελος ορκίστηκε χθες στο πανεπιστήμιο, παίρνοντας το πτυχίο του, ενώ ο Πέτρος είναι τραυματίας από το παιχνίδι με τον ΠΑΟ.
Η αποβολή χωρίς αντικατάσταση δόθηκε στον Μητρόπουλο, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενώ στην ίδια φάση δόθηκε αποβολή με αντικατάσταση στον Γαβαλά.
Η φάση αυτή έγινε στο ημίχρονο, και τους παίκτες απέβαλλε ο Μ. Κουρέτας. Νωρίτερα είχε αποβληθεί με αντικατάσταση ο Μιράλης επειδή πέταξε την μπάλα στο πρόσωπο αντιπάλου. Ο αντίπαλος του Α. Μιράλη τον εμπόδισε να εκτελέσει σουτ μετά από φάουλ, οι διαιτητές δεν έδωσαν τίποτα, και η αντίδραση του διεθνή παίκτη δεν ήτα η πρέπουσα.
Η Χίος πάντως δεν έπαιξε με παίκτη παραπάνω στα 4' της αποβολής, αφού ο Μπελέγρης παρέταξε μόλις 6 παίκτες στο τερέν. Ο λόγος που έγινε αυτό οφείλεται σε κίνηση fair play (έτσι τουλάχιστον ειπώθηκε).
Το Αργοστόλι πάντως ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 1-3, αλλά η Χίος έκανε ένα σερί 7-0, το οποίο ουσιαστικά και έκρινε τον αγώνα.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μιμίδης που σκόραρε στην κόντρα αλλά και από φουνταριστό, όπως επίσης και ο Φουντούλης. Από την άλλη, δεν βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα ο Πλατίδης, ενώ και τα μπλοκ δεν τον βοήθησαν πολύ. Πολύ καλός για μια ακόμα φορά ο Χαραλαμπόπουλος.
Σκόραραν για την Χίο οι Μιμίδης 3, Φουντούλης 3, Χατζηκυριακάκης 2, Κατσουλάκης 1, Ντούλος 1 και Μιράλης 1.
Για το Αργοστόλι σκόραραν οι Χαραλαμπόπουλος 3, Σαλάχας 1 και Στελάτος 1.

ΠΑΟΚ - Χανιά 9-3 (3-0, 0-2, 5-1, 1-0)

Μέχρι και 15¨πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στις Ευρωπαικές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς. Μάλιστα τα μαντάτα από την Αθήνα ήταν μάλλον ανέλπιστα καλά για τον δικέφαλο της Θεσσαλονίκης. Αλλά το όνειρο διεκόπη στην μέση. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Μ. Γούναρη έκαναν το χρέος τους απέναντι στα αποδεκατισμένα Χανιά (κατέβηκαν μόλις 8 παίκτες) κερδίζοντας με ευκολία και χάρη στο ξέσπασμά τους στην τρίτη περίοδο.
Ο ΠΑΟΚ σίγουρα καταριέται την ώρα και την στιγμή που ηττήθηκε από την Κέρκυρα στην Θεσσαλονίκη και έχασε εξαιτίας αυτού του αποτελέσματος την Ευρώπη.
Σκόραραν για τον ΠΑΟΚ οι Σολανάκης 4, Ζιάκας 2, Αλιχανίδης Β. 1, Αλιχανίδης Μ. 1, Παπαοστόλου 1. Για τα Χανιά σκόραραν οι Μπατάκης, Μαζοκοπάκης και Χαριτάκης.

Κέρκυρα - ΝΟΠ 16-9 (4-3, 4-2, 3-2, 5-2)

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, η Κέρκυρα επιβλήθηκε του ΝΟΠ εύκολα και κατέλαβε την καλύτερη θέση της ιστορίας της στο πρωτάθλημα της Α1. Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς, πραγματικά υπερέβαλλαν εαυτόν φέτος, πετυχαίνοντας μερικές πολύ σημαντικές νίκες ειδικά εκτός έδρας (Ηλιούπολη, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο) και χάρη σε αυτές παρέμειναν στην Α1 τερματίζοντας μάλιστα σε ψηλές θέσεις.
Ο αγώνας είχε χαλαρές άμυνες, εξάλλου το τελικό σκορ το αποδεικνύει. Η Κέρκυρα με τον Γαλανό σε μεγάλα κέφια, κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας στην μέση του παιχνιδιού, την οποία και ανέβαζε όσο περνούσε η ώρα.
Σκόραραν για τους γηπεδούχους οι Γαλανός 5, Παυλίδης 3, Βογιατζόγλου 3, Μίσκοβιτς 2, Πουλίδας 1, Ζαρκαντζάς 1 και Αποσκίτης 1
Για τον ΝΟΠ σκόραραν οι Τοράκης 3, Μπέγκοβιτς 2, Δανουρδής 2, Πολάτος 1 και Πισίας 1.
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 66
2. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 58
3. ΧΙΟΣ 52
4. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 39
5. ΠΑΟ 37
6. ΠΑΟΚ 37
7. ΚΕΡΚΥΡΑ 23
8. ΧΑΝΙΑ 22
9. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19
10. Π. ΦΑΛΗΡΟ 18
11. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 15
12. ΝΟΠ -6
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.