Κάτι παραπάνω από ένα σπουδαίο διπλό…



Τα Φωκάτα πέρασαν από την καυτή έδρα των Τζαννάτων βάζοντας τα θεμέλια για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της β κατηγορίας και γεμίζοντας με απογοήτευση τους Πρόννους, οι οποίοι παραταύτα δεν έδειξαν, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, ότι θα μπορούσαν να γευτούν έστω τη χαρά της ισοπαλίας.

Για άλλο ένα παιχνίδι τα Φωκάτα έδειξαν πιο ομάδα, χτύπησαν σαν την κόμπρα μετά το τραγικό λάθος της άμυνας των Πρόννων και έφυγαν θριαμβευτές στο δεύτερο κατά σειρά τελικό των αγώνων μπαράζ. Οι παίκτες τους ήξεραν τι ήθελαν μέσα στο γήπεδο έπαιξαν έξυπνα και κατάφεραν να πάρουν την πολύ σπουδαία νίκη. Η υπομονή, η απόλυτη συγκέντρωση στο στόχο και στο παιχνίδι έφεραν το μεγάλο διπλό.
Το τραγικό λάθος του Λιναρδάτου, και η μετουσίασή του σε γκολ από τον Αλεξάτο στο 61 έδωσε  ψυχολογία στην ομάδα του που εκμεταλλεύτηκε επίσης στο έπακρον την καλή και πεπειραμένη αμυντική της λειτουργία 
Μια ματιά στα στατιστικά του ματς  φανερώνουν την εικόνα του αγώνα… Αρκετές τελικές προσπάθειες υπέρ των Πρόννων αλλά και κατοχή μπάλας. Στο ποδόσφαιρο όμως, ένα νούμερο μετράει, αυτό που γράφεται στο φύλλο αγώνα δηλαδή το 0-1…

Οι «κίτρινοι των Πρόννων» κυριάρχησαν αγωνιστικά, έχασαν πάμπολλες ευκαιρίες –κυρίως με σουτ εκτός περιοχής- όμως ο τερματοφύλακας των Φωκάτων κατέβασε ρολά και κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Η νωθρότητα της ομάδας των Πρόννων επέτρεψε στους «ασπρόμαυρους των Φωκάτων» να προσπαθήσουν να «παγώσουν» τους γηπεδούχους χρησιμοποιώντας σαν όπλο την ταχύτητα των νεαρών ποδοσφαιριστών τους. Έτσι λοιπόν κύλισε το πρώτο μέρος με μια ελαφριά υπεροχή των Πρόννων που όμως δεν επέφερε κάτι αξιοσημείωτο. Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 61 μετά από το τραγικό λάθος του Λιναρδάτου ο οποίος προσπάθησε με κεφαλιά να στείλει την μπάλλα στον τερματοφύλακά του παραβλάποντας τη σπιρτάδα του Αλεξάτου που περενέβη και κλέβοντας την μπάλλα την έστειλε στα δίχτια των Πρόννων. Μόνο τότε  οι «κίτρινοι» ξύπνησαν,  πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να αναπτυχθούν κυρίως από τα άκρα εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές των Φωκάτων άφησαν χώρους  βοηθώντας την άμυνα τους. Στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι Πρόννοι,  ο τερματοφύλακας των Φωκάτων  αντέδρασε με  φανταστικές αποκρούσεις πολλών συγχαρητηρίων.

Η πίεση της ομάδας των Πρόννων ήταν μόνο σε επίπεδο κατοχής μπάλας, οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες όπως και τα κενά στη μεσαία γραμμή. Αυτά, δεν επιχείρησε να τα εκμεταλλευτεί η ομάδα των Φωκάτων, η οποία προτιμούσε να «περιμένει» την  στα καρέ της διατηρώντας έναν ξεκάθαρα παθητικό ρόλο και προσπαθώντας να βγάλει αντεπιθέσεις με μεγάλες μπαλλιές.  Το τελευταίο σφύριγμα του Διαιτητή βρήκε τα Φωκάτα να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη και να κάνουν όνειρα για την επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος.



Πρόννοι: Ντούκας, Μπλιάμπτης, Σολωμός  Λιναρδάτος (64' Τodorov), Στέλλος, Κουρκουμέλης Σπ., Κουρκουμέλης Κυρ., Αναγνώστης, Ντεμάι, Κατσιλίδης (72' Ταραζής), Στάβερης.
Φωκάτα: Δίλαλος, Κόμητας, Dukai, Αντωνίου, Αυγουστατος, Σερρας Παν  (77' Σερρας Μιλτ.), Σαρλάνης, Πολυδωράτος, Κουρκουμέλης Ι. (89' Βανδώρος), Γαλιατσάτος, Αλεξάτος.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.