ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ...


 Τα  καλύτερα θα μας τα κρατήσουν για το τέλος;


Μάχες σώμα με σώμα,
 εδώ Κουμαριώτης και Κλειτογιάννης
ΑΟΚΙ και ΑΕΚ πρόσφεραν ματς προδιαγραφών, αρκετό σασπένς και μια χορταστική ισοπαλία 2-2 σε ένα απίθανο παιχνίδι που παρακολούθησαν όσοι επέλεξαν να έρθουν σήμερα στο ΔΑΚ, και ήταν πολλοί αυτοί.¨Mατσάρα" κατά το κοινώς λεγόμενο.

Η δεύτερη κόντρα του ΑΟΚΙ με την ΑΕΚ εξελίγχθηκε σε ένα ντέμπυ που τα είχε όλα. Πολύ καλό θέαμα, πολλές κίτρινες κάρτες, δύναμη, πάθος, ένταση, 4 γκολ αλλά δυστυχώς συμβιβασμό.
Η ομάδα της ΑΕΚ έδειχνε ελαφρά καλύτερη καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, ήξερε να διαχειρίζεται το παιχνίδι και προσπαθούσε οργανωμένα να πετύχει τη νίκη.
Μια νίκη όμως που δεν ήρθε ούτε σήμερα γιατί απέναντί της βρήκε μια από τις καλύτερες αμυντικές διατάξεις του πρωταθλήματος, αυτή του ΑΟΚΙ. Ενας ΑΟΚΙ που έπαιξε δυνατά, ψυχωμένα και με αντεπιθέσεις.
Μπαζάρογλου και  Βουκελάτος μαρκάρουν τον Πολλάκη
Τεχνικές συζητήσεις μπορούν να γίνουν πολλές, το πρώτο πράγμα όμως που ήταν φανερό βλέποντας το παιχνίδι ήταν πως τα βασικά «γρανάζια» της ΑΕΚ είχαν την απαιτούμενη ενέργεια μεν αλλά χωρίς αντίκρισμα δε. Προσπαθούσαν να βρούν τους επιθετικούς αλλά μάταια αφού πάντα η άμυνα του ΑΟΚΙ με το ασφυκτικό πρέσινγκ της δεν τους έδινε καμιά ευκαιρία. Και ομολογουμένως η ΑΕΚ στα τελευταία δύο παιχνίδια δυσκολεύτηκε πολύ από τη ζώνη άμυνας του ΑΟΚΙ. Άμυνα βέβαια που από μόνη της δείχνει παραδοχή, αδυναμίας, αλλά αν δεν την σκοτώσεις μπορεί να σε πνίξει. Όμως και οι δυο προπονητές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, βρήκαν αρκετές απαντήσεις και γι αυτό λοιπόν σήμερα είδαμε και απλαύσαμε ένα υπέροχο παιχνίδι και πολλά γκολ.
Mια εντυπωσιακή εναέρια μονομαχία Κοσμάτου και  Αλεξανδράτου
Ο μεν προπονητής του ΑΟΚΙ είχε στη διάθεσή του τον Μπαζάρογλου, τον κινητήριό του μοχλό, ο οποίος τελικά φάινεται να είναι αναντικατάστατος αφού από δική του μπαλιά-ξυράφι στο Βουκελάτο, ήταν αυτοί που κατάφεραν μόλις στο 2’ να αιφνιδιάσουν  και να ανοίξουν το σκορ,πιάνονοντας την άμυνα της ΑΕΚ σε ολιγορία. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε το ματς ιδανικά για τον ΑΟΚΙ που πήρε νωρίς-νωρίς προβάδισμα στο σκορ.
Από κει και πέρα προσπάθησε ακόμη περισσότερο να φτάσει σ ένα δεύτερο γκολ για να πάρει τα ηνία του αγώνα. Σιγά-σιγά όμως έχανε έδαφος. Η ΑΕΚ πλέον άρχισε να ανεβαίνει και να απειλεί. Δεν κατάφερε όμως κάτι καλό και οι ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με τον ΑΟΚΙ να ευελπιστεί στη νίκη. Ο προπονητής όμως,  της  ΑΕΚ γεμίζοντας το κέντρο του με τον Κρούτη και το Μοσχονά κατάφερε να αντιδράσει στο 48 με τον τελευταίο μετά από εκτέλεση πέναλτι, να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα.  Ο ΑΟΚΙ, όμως δεν το έβαλε κάτω.

Μονομαχία Μπαζάρογλου και  Κούκλη
Παρά το γκολ-πέναλτι του Μοσχονά, κατάφεραν να φέρουν το ματς στο 67 υπέρ τους μετά από ένα ονειρεμένο γκολ του Κόμητα, οποίος κρέμασε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ από 40μ αφού προσπάθησε με την έξοδό του να αποσοβήσει τα χειρότερα, πράγμα το οποίο τελικά δεν το κατάφερε. Το ματς ήρθε πάλι μετά από λίγα λεπτά στα ίσα με γκολ του Πολλάκη αυτή τη φορά, που από πολύ πλάγια κάνοντας το σουτ  κατάφερε και νίκησε τον τερματοφύλακα του ΑΟΚΙ.

 Εν κατακλείδι, ο ΑΟΚΙ  παίζοντας ψύχραιμα και έξυπνα έδινε μέτρα στην ΑΕΚ, μάρκαρεπολύ στην μπάλα και φεύγοντας με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να κάνει τη ζημιά. Δημιουργούσε μεν η ΑΕΚ  περισσότερο αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητική.
Ο κυριότερος λόγος πάντως που μπορεί να κερδίσει η μια ή η άλλη ομάδα το τρόπαιο είναι πλέον ότι και οι δυο γνωρίζουν πώς παίζουν.

Η ισοφάριση της ΑΕΚ με το γκολ-πέναλτι του Μοσχονά
 Καλή άμυνα , και από τη στιγμή που το σκορ  θα παραμένει  στο μηδέν εξαρτάται από την επιθετική μέρα που θα βρεθούν οι παίκτες-κλειδιά και των δυο ομάδων, παίκτες που σε αυτή τη σειρά των αγώνων δίνουν  πραγματικά «κατάθεση ψυχής και ήθους».
Μια ευχή ακόμη θα θέλαμε να διατυπώσουμε όσοι εμπλεκόμαστε με το κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο για την τελευταία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα και κατά πάσα πιθανότητα, λέτε να έχουμε και τέταρτο παιχνίδι; θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή της περιόδου>
 Να δείξουμε όλοι μας με τη συμπεριφορά μας ότι το ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο άθλημα και σε αυτό δεν χωρά βία. Ας κερδίσει ο καλύτερος.


Το φιλμ του αγωνα
Ο ΑΟΚΙ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 2` μετά τη σέντρα όταν έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μπαζάρογλου, ο Βουκελάτος πλασάρει για το 1-0.

Το δεύτερο γκολ του AOKI  από τον Κόμητα
Στο 31' η ΑΕΚ βρέθηκε κοντά στην απάντηση, ωστόσο ο Λούλουδας πιάνει από δεξιά μέσα από την περιοχή διαγώνιο σουτ, ωστόσο η μπάλα περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αγκούσι.
Στο 33' ο ΑΟΚΙ είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά του. Ο Μίμης Πολλάτος τρέχει όλη την δεξιά πλευρά κερδίζει και τις κόντρες και σουτάρει μέσα από την περιοχή, ο Αννινος αποκρούει ωστόσο δεν συγκρατεί την μπάλα, ο επερχόμενος Βουκελάτος σουτάρει αλλά και πάλι ο Αννινος λέει «Όχι».
Με το ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 50' ο διαιτητής Βουτσινάς θα σφυρίξει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε χέρι του Αλεξανδράτου έπειτα από ενέργεια του Χασάι. Το πέναλτι εκτελεί ψύχραιμα ο Μοσχονάς για το 1-1.

Ο Κόμητα δίνει για δεύτερη φορά  προβάδισμα στον  AOKI  και το πανηγυρίζει  μαζί με τον  Α. Πολλατος  
Στο 61' ο ΑΟΚΙ παίρνει και πάλι το προβάδισμα όταν έπειτα από έξυπνη πάσα του Χαλιώτη από το ύψος της σέντρας, ο Κόμητας θα δει τον Αννινο να επιχειρεί έξοδο και από μακριά (έξω από την περιοχή) θα τον νικήσει για το 2-1.
Στο 67' ο Κρούτη βρίσκει εξαιρετικά τον Πολλάκη μέσα στην περιοχή και ο νεαρός επιθετικός της ΑΕΚ από διαγώνια θέση εκτελεί τον Αγκούσι για το 2-2 .
Στο 75' σουτ του Κρούτη μέσα στην περιοχή θα μπλοκάρει ο Αγκούσι,
Στο 77' έπειτα από κόρνερ του Αντωνόπουλου η ΑΕΚ φτάνει πολύ κοντά στο γκολ, ωστόσο η κεφαλιά του Χασάι θα σταματήσει πάνω στον Αγκούσι ενώ και το σουτ του Λούλουδα θα κοντράρει πάνω στους αμυντικούς του ΑΟΚΙ.

Ο Πολλακης  ισοφαρίζει σε 2-2 για την  ΑΕΚ κα το  πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του
 
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ. Τόγιας), Αγκούσι, Κλειτογιάννης, Πολλάτις Δημ., Αλεξανδράτος, Φωκάς, Κόμητας, Πολλάτος Αλ. (70' Μοντεσάντος), Μπαζάρογλου, Βουκελάτος, Χαλιώτης, Σπανός Ε..
Α.Ε.Κ.:(Σ. Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης (83' Περιβολάρης), Κουμαριώτης Παν., Χασάη, Λούλουδας, Αντωνόπουλος, Πολλάκης, Κρούτη, Κοσμάτος, Μοσχονάς, Εμιλιάνο (46' Κούκλης).

 


Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η κριτική σας.Επειδή βρισκόμουν στο γήπεδο μπορώ να πω ότι η προσπάθειά σας να περιγράψετε τα γεγονότα όπως έχουν, δηλώνει αμεροληψία και καλή θέληση να αναβαθμιστεί λιγο το ταλαιπωρημένο ποδόσφαιρό μας.