ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ 1 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ REGULAR SEASON



Σήμερα διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών, και όλα πλέον έχουν τελειώσει, όσον αφορά τις θέσεις των πλέι οφ και αυτές του υποβιβασμού.
Το προηγούμενο Σάββατο, κατοχυρώθηκε και η τέταρτη θέση των πλέι οφ, ενώ οριστικοποιήθηκε και η ομάδα που θα ακολουθήσει τον ΝΟΠ στην Α2.
Αναλυτικά:

Στο Αργοστόλι έγινε το μεγάλο ματς της αγωνιστικής. Η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τον ΠΑΟ με φόντο την 4η θέση που οδηγει στην Ευρώπη και στα πλέι οφ. Το ματς ήταν πολύ σκληρό. Ο Π. Δουδέσης του Αργοστολίου έκανε ράμματα στο κεφάλι και αποχώρησε φυσικά από το παιχνίδι.
Ο αγώνας είχε εξέλιξη για μη καρδιακούς. Ο ΠΑΟ έπαιρνε την 4η θέση ακόμα και με ήττα με 2 γκολ διαφορά. Το Αργοστόλι ήθελε νίκη με 3 και πάνω.
Από το ξεκίνημα οι γηπεδούχοι έδειξαν τα δόντια τους. Με πολύ κέφι και καθοδηγούμενοι από τους πολυάριθμους οπαδούς τους που βρέθηκαν στις εξέδρες, προηγήθηκε με 2-0 και 3-1 στην 1η περίοδο.
Η δεύτερη περίοδος ήταν και η καλύτερη του αγώνα. Ο ΠΑΟ μείωσε σε 3-2, και στην συνέχεια κατάφερε να ισοφαρίσει για πρώτη φορά σε 5-5. Ομως οι γηπεδούχοι έφτασαν σε σκορ πλέι οφ με μικρό σερί 3-0, κλείνοντας το ημίχρονο με 8-5.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι έγινε πολύ σκληρό. Σε εκείνο το σημείο ήταν που τραυματίστηκε ο Π. Δουδέσης και αποχώρησε, κι ενώ ο ΠΑΟ έκανε την δική του αντεπίθεση μειώνοντας στο γκολ (8-7). Ομως οι γηπεδούχοι ξαναέφεραν τον αγώνα στα 3 μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (10-7). Μάλιστα στο 9-7 ο Ε. Δουδέσης έχασε πέναλτι, αλλά στην επόμενη επίθεση σκόραρε.
Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου αποβλήθηκε ο Δ. Δερμιτζάκης με αντικατάσταση. Ο ΠΑΟ μείωσε στα 2 2 φορές (10-8 και 11-9). 52" πριν από το τέλος, ο Μπουρνάζος πέτυχε το 12-9 και ο Κόχειλας έχασε το τελευταίο σουτ του ΠΑΟ (δοκάρι), για να ακολουθήσουν τα πανηγύρια από την μία και οι διαμαρτυρίες από την άλλη.
Τελικό σκορ λοιπόν 12-9 (3-1, 5-4, 2-2, 2-2).
Σκόραραν για το Αργοστόλι οι Χαραλαμπόπουλος 4, Μπουρνάζος 3, Ε. Δουδέσης 2, Σαλάχας 2 και Στελλάτος 1.
Για τον ΠΑΟ σκόραραν οι Δ. Δερμιτζάκης 3, Κόχειλας 2, Κατσιαούνης 2, Σιδέρης 1 και Παπαδόγκωνας 1.
Ο ΠΑΟ για μία ακόμα φορά διαμαρτυρήθηκε για την διαιτησία. Πλέον έχει χάσει κάθε δίκιο που ενδεχομένως να έχει, αφού οι άνθρωποί του έχουν καταντήσει γραφικοί δυστυχώς. Οι 2 προπονητές διαμαρτύρονται συνεχώς και σε κάθε παιχνίδι και ειδικά ο Παπαδημητρακόπουλος αποβάλλεται πολύ συχνά. Ο έφορος πλέον έχει εκδιωχθεί από τους παίκτες εδώ και περίπου 10-15 ημέρες και δεν παρουσιάζεται στα παιχνίδια. Οι παίκτες είχαν απαιτήσει την απομάκρυνσή του από τον πάγκο από τον Πρόεδρο της ομάδας. Η κατάσταση δεν δείχνει να είναι καλή στο πράσινο στρατόπεδο, που αποκλείστηκε από τις τετράδες πρωταθλήματος και κυπέλλου παρά το πολύ καλό φετινό ρόστερ.
Σήμερα με τον Πανιώνιο στο κολυμβητήριο του Π. Φαλήρου, στον πάγκο θα καθίσει ο Μ. Λαζαρίδης, αφού οι 2 προπονητές αποβλήθηκαν και μάλιστα επιτέθηκαν στο τέλος του αγώνα στους διαιτητές και στον παρατηρητή διαιτησίας, απειλώντας τους να μην ξαναπλησιάσουν στο ΟΑΚΑ.
Ο σημερινός αγώνας πάντως είναι πολύ σημαντικός αφού ο ΠΑΟ βγαίνει στην Ευρώπη και ως 5ος αν κερδίσει τον Πανιώνιο, ενώ με ήττα τερματίζει στην 6η θέση.

Στην κορυφή, διεξήχθη το χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον ντέρμπι, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη.
Και οι 2 ομάδες παρατάχθηκαν με ελλείψεις. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τον Κολόμβο και η Βουλιαγμένη τους Γούνα και Καρούντζο. Και οι 3 παίκτες έχουν προβλήματα τραυματισμών, με σημαντικότερο αυτό του Γούνα, ο οποίος έχει τράβηγμα στους προσαγωγούς και κάνει αγώνα δρόμου για να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν.
Το παιχνίδι από αγωνιστικής πλευράς ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια πολύ εύκολη νίκη επί της Βουλιαγμένης με 9-4 (3-0, 3-3, 2-1, 1-0) και ολοκληρώνει την κανονική διάρκεια αήττητος. Η Βουλιαγμένη, τον τελευταίο καιρό δεν είναι καλά και αυτό απεδείχθη και προχθές.
Στην 1η περίοδο ο Ολυμπιακός είχε 2/4 στο παραπάνω και 1 γκολ στην κόντρα έναντι 0/3 της Βουλιαγμένης. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήρε άνετο προβάδισμα με 3-0.
Στην συνέχεια, και μέχρι το 13΄ο Ολυμπιακός συνεχίζει να σκοράρει και φτάνει το σκορ στο 6-1. Η Βουλιαγμένη στα τελευταία 3΄του ημιχρόνου, συνήλθε και μείωσε σε 6-3, δείχνοντας ότι θα το παλέψει. Μάλιστα, στην αρχή της τρίτης περιόδου, μείωσε κι άλλο με πέναλτι. αλλά στην συνέχεια μπλόκαρε εντελώς. Δεν ξανασκόραρε (για 15΄34") και ο Ολυμπιακός που ξαναβρήκε ρυθμό, πέτυχε ένα μικρό σερί με 3-0 σε αυτό το διάστημα και πήγε το σκορ στο 9-4.
Πολύ σημαντικό σημείο του παιχνιδιού, η φάση στα μέσα περίπου του τρίτου οκταλέπτου, όπου ο Μυλωνάκης σούταρε από πλάγια, ο Δεληγιάννης απέκρουσε, ο επόπτης έδωσε γκολ (ότι η απόκρουση ήταν μέσα) και ο διαιτητής Σταυρίδης πήρε επάνω του την φάση και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα τις πολλές διαμαρτυρίες της Βουλιαγμένης και την αποβολή με αντικατάσταση του Πρωτονοτάριου (δεύτερος τερματοφύλακας).
Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο παραπάνω (6/10) σε αντίθεση με την Βουλιαγμένη που για μια ακόμα φορά υστέρησε σε αυτό τον τομέα (2/9).
Σκόραραν για τον Ολυμπιακό οι Δελακάς 3, Φουντούλης 2, Μάλιαρακ 1, Καπότσης 1, Μουρίκης 1 και Ντόσκας 1.
Για την Βουλιαγμένη σκόραραν οι Μυλωνάκης 2, Ελμισιάν 1 και Τίγκας 1.

Στο Φάληρο, η Χίος κέρδισε την τοπική ομάδα που είχε περισσότερο το μυαλό της στην Θεσσαλονίκη. Τελικό αποτέλεσμα 8-12 (1-1, 1-5, 3-3, 3-3), με την Χίο να ανεβάζει ρυθμούς στην δεύτερη περίοδο και να διατηρεί το προβάδισμα άνετα μέχρι το τέλος.
Το Φάληρο πλέον κατάφερε να παραμείνει στην Α1 αφού έχει 18 βαθμούς και η Ηλιούπολη 15 και το ματς με τον Ολυμπιακό σήμερα, το οποίο αποκλείεται να κερδίσει.
Η Χίος ξεκίνησε τα ταξίδια από προχθές. Σήμερα οι παίκτες είναι στην Χίο για το παιχνίδι με το Αργοστόλι, την τετάρτη στην Αθήνα για την Βουλιαγμένη (1ο ματς πλέι οφ), την Παρασκευή Χίο για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ και την Κυριακή πάλι Αθήνα αν χρειαστεί κι άλλος αγώνας για τα πλέι οφ.
Σκόραραν για το Φάληρο οι Σιώνης 2, Βερύκοκος 2, Τσαγκάρης 2, Φλώρος 1 και Ενλοου 1.
Για την Χίο οι Μιράλης 5, Θεοδωρόπουλος 2, Κόχειλας 2, Μιμίδης 1, Βιτέλας 1 και Φουντούλης 1.
Στην Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ με τους 2 αμυντικούς του τελικά στην σύνθεση (Μιτελούδη και Παππά) κέρδισε σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι την Ηλιούπολη η οποία υποβιβάστηκε στην Α2.
Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν εντυπωσιακά και προηγήθηκαν 4-0 στην αρχή της 2ης περιόδου. Ο Ν. Καραμάνης αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, δίνοντας εντολή για φουλ πρες. Ο αγώνας φάνηκε να αλλάζει. Το σκορ μειώθηκε στα 2 γκολ (6-4) αλλά μέχρι εκεί. Ο ΠΑΟΚ συνήλθε και κατάφερε να περάσει μπροστά με 12-5. Η Ηλιούπολη καιμ πάλι δεν το παράτησε, και μείωσε σε 12-8. Σε εκείνο το σημείο είχαμε επεισόδια. Ο Κουλιεράκης και ο Βαχαρέλης ήρθαν στα χέρια, και αποβλήθηκαν και οι 2 χωρίς αντικατάσταση. Η Ηλιούπολη πέτυχε το δικό της πέναλτι, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, και μείωσε σε 12-9. Ομως οι Αθηναίοι έμειναν μέχρι εκεί. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε 2 ακόμα γκολ και κέρδισε με 14-9 (3-0, 3-3, 6-2, 2-4).
Τώρα οι Θεσσαλονικείς περιμένουν βοήθεια από τον Πανιώνιο προκειμένου να φτάσουν στην 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.
Σκόραραν για τον ΠΑΟΚ οι Χρυσοσπάθης 5, Μιτελούδης 2, Κόλιανιν 1, Αλιχανίδης 1, Σολανάκης 1, Σαρησσάβας 1, Βαχαρέλης 1, Παπαποστόλου 1 και Προσινικλής 1.
Για την Ηλιούπολη σκόραραν οι Καζάζης 2, Φωτόπουλος 2, Κουλιεράκης 2, Παπαδογιάννης 1, Λάζαρης 1 και Κολυβάς 1.
Η Ηλιούπολη για να σώσει την παρτίδα πρέπει να κερδίσει τον Ολυμπιακό, αλλά τα θαύματα είναι άλλης εποχής.

Στην Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος κατάφερε να ηττηθεί από την Κέρκυρα και να καταλήξει μάλλον στην 9η θέση της κατάταξης ισόβαθμος με το 10 Φάληρο. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πολλές αποβολές (διψήφιος αριθμός), αλλά ήταν απογοητευτικοί στον παίκτη παραπάνω. Οι Κερκυραίοι έχασαν 3 παίκτες τους με 3 ποινές ενώ ακόμα 2 ήταν στο όριο. Κατάφεραν όμως με πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, να κερδίσουν και να διεκδικούν με πολύ μεγάλες πιθανότητες την 7η θέση που είναι και η καλύτερη στην ιστορία τους.
Ο Πανιώνιος δείχνει να βρίσκεται σε μεγάλη πτώση τον τελευταίο καιρό. Βέβαια ο στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε έστω και δύσκολα, αλλά στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα παίζει άσχημα, και έχει χάσει 3 παιχνίδια που πριν από 15-20 ημέρες φαίνονταν ίσως και εύκολα (με Λαμία για το κύπελλο και με Χανιά και Κέρκυρα εντός έδρας για το πρωτάθλημα). Και ενδιάμεσα σε αυτά τα ματς μεσολάνησε η πολύ δύσκολη νίκη με 11-10 επί του καταδικασμένου ΝΟΠ.
Η Κέρκυρα πραγματοποίησε μετά από την 6η αγωνιστική, πορεία "πρωταθλητισμού".
Μετά την πρώτη της νίκη επί της Ηλιούπολης και μάλιστα εκτός έδρας, και με δεδομένο το ότι το κολυμβητήριο στο νησί άνοιξε στις αρχές Γενάρη, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς πραγματοποίησαν εμφανίσεις πολύ καλές, και δίκαια παρέμειναν στην Α1.
Τελικό αποτέλεσμα του αγώνα το 6-9 (2-2, 2-1, 1-3, 1-3) και σκόραραν για τον Πανιώνιο οι Γαβαλάς 2, Θωμάκος 2, Φουτρής 1 και Κουτσιαλής 1, και για την Κέρκυρα οι Βογιατζόγλου 3, Μίσκοβιτς 2, Γαλανός 1, Παυλίδης 1, Καλούδης 1 και Ζαρκαντζάς 1.

Τέλος στην Πάτρα, τα Χανιά κατέβηκαν με 8 μόλις παίκτες, αλλά κατάφεραν να πετύχουν μια σχετικά εύκολη νίκη επί του ΝΟΠ με σκορ 8-13 (2-5, 2-4, 4-2, 2-0).
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και κέρδισαν δίκαια. Πήραν από την αρχή το προβάδισμα και κέρδισαν εύκολα. Οι γηπεδούχοι επιστρέφουν στην Α2 μετά από 5 χρόνια, και θα πρέπει να κάνουν μεγάλη πλέον προσπάθεια για να επιστρέψουν εκεί που ουσιαστικά ανήκουν.
Σκόραραν για τα Χανιά (που μάλλον θα τερματίσουν στην 8η θέση) οι Χαριτάκης 5, Μπατάκης 3, Βιζυράκης 3, Πετρόχειλος 1 και Σκουμπάκης 1.
Για τον ΝΟΠ οι Κανελλόπουλος 4, Τοράκης 2, Πισίας 1 και Δανουρδής 1.

Η βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 63
2. Βουλιαγμένη 55
3. Χίος 49
4. Αργοστόλι 39
5. ΠΑΟ 36
6. ΠΑΟΚ 34
7. Χανιά 22
8. Κέρκυρα 20
9. Πανιώνιος 18
10. Φάληρο 18
11. Ηλιούπολη 15
12. ΝΟΠ -6
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.