A1`WATER POLO: Στον τελικό Βουλιαγμένη , Ολυμπιακος

Δεν τα κατάφερε ο Ν.Ο.Α έχασε για δεύτερή φόρα από των Ολυμπιακό

Μετά τη Βουλιαγμένη, που πέρασε στον τελικό του πρωταθλήματος πριν από λίγες ώρες και ο Ολυμπιακός «σφράγισε» το εισιτήριο καθώς επικράτησε εύκολα με σκορ 18-3 του ΝΟ Αργοστολίου.

Το ματς στο Παπαστράτειο, που είχε για τυπικά γηπεδούχο την ομάδα της Κεφαλονιάς, εξελίχτηκε όπως αναμενόταν με τους ερυθρόλευκους να κυριαρχούν από την αρχή και να φτάνουν στο 2-0 τη σειρά με αντίπαλο το ΝΟΑ, που φάνηκε να «αδειάζει» σωματικά και ψυχικά από την υπερ- προσπάθεια που έφερε την ομάδα στα πλει- οφ.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το ματς, με την απαιτούμενη σοβαρότητα, φτάνοντας εύκολα στη νίκη καθώς το Αργοστόλι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των τυπικά φιλοξενούμενων.
Η πρώτη περίοδο τελείωσε με τους ερυθρόλευκους να είναι μπροστά στο σκορ με 4-1, βάζοντας το νερό στο αυλάκι ενώ η 2η περίοδος ήταν ακόμη πιο καλή για τους πρώτους στην κανονική περίοδο, όπου με έξι σερί γκολ πήγαν το σκορ στο 10-1…
Τα σερί γκολ έφτασαν τα δέκα μέχρι ο Σαλάχας να σκοράρει έπειτα από σχεδόν 15 αγωνιστικά λεπτά για το ΝΟΑ (το σκορ έγινε 14-2 σε εκείνο το σημείο…).
Στον Ολυμπιακό σκέφτονται πλέον και… επίσημα τη Βουλιαγμένη και τους επερχόμενους τελικούς που θα κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ένα μικρό ψυχολογικό προβάδισμα μετά τις δύο νίκες επί του ΝΟΒ στην κανονική περίοδο, που του έδωσαν και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο αυτό δεν λέει απαραίτητα κάτι. Στα πλεϊ- οφ έχουμε δει πολλές ανατροπές και το σίγουρο είναι ότι θα δούμε σπουδαία ντέρμπι ανάμεσα στις δυο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος…
Το Αργοστόλι πέτυχε να μπει στα πλεϊ- οφ, επίτευγμα ιστορικό για τη νησιώτικη ομάδα που ήξερε ότι το έργο της απέναντι στον δυνατό Ολυμπιακό θα είναι πολύ δύσκολο. Ωστόσο τα 37 γκολ που δέχτηκε συνολικά σε δύο ματς πλεϊ-οφ ήταν πολλά, κάτι που δεν άξιζε στο ΝΟΑ με βάση τη φετινή του πορεία. Όμως τα προβλήματα τραυματισμών και κούρασης από τα συνεχόμενα δύσκολα ματς φαίνεται ότι επηρέασαν την ομάδα του Θοδωρή Ανδρεάκου που πλέον κοιτά αρχικά τους μικρούς τελικούς με τη Χίο (θα γίνουν άραγε;…) και μετέπειτα το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος.   
Ο Δημήτρης Μάζης δεν αγωνίστηκε στο σημερινό παιχνίδι καθώς έχει μία λοίμωξη του αναπνευστικού ενώ κανονικά έπαιξε ο Χριστόδουλος Κολόμβος που επέστρεψε στην ερυθρόλευκη αποστολή μετά από τρία σερί ματς όπου ήταν απών λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού.
Από το ΝΟΑ δεν αγωνίστηκαν οι Κατσιγιάννης και Πέτρος Δουδέσης ενώ επέστρεψαν οι Μητρόπουλος και Τρίκας που ήταν απόντες από τον αγώνα της Τετάρτης.
Πατήστε εδώ για να δείτε 8 φωτογραφίες του Action Images (φωτογράφος Τάκης Σαγιάς) από το ματς στον Πειραιά!
Η ταυτότητα του αγώνα:
Α1 ανδρών- Πλεϊ οφ- Ημιτελική σειρά- 2ος αγώνας
Κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ»
ΝΟ Αργοστολίου- Ολυμπιακός   3-18
Διαιτητές: Μπουδραμής- Παϊρακταρίδης
Τα οκτάλεπτα: 1-4, 0-6, 1-5, 1-3.   
ΝΟ Αργοστολίου (Θοδωρής Ανδρεάκος): Ευάγγελος Δουδέσης 1, Σαλάχας 1, Χαραλαμπόπουλος 1.
Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Μουρίκης 4, Μπλάνης 1, Δελακάς 1, Φουντούλης Γιάννης 5, Σχίζας 2, Δερβίσης 2, Κολόμβος 1, Mallarach 2.

Στον τελικό μέσω Χίου η Βουλιαγμένη!

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης κέρδισε στο Ιωνικό κολυμβτήριο, με σκορ 8-5, το ΝΟ Χίου και με 2-0 νίκες πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του πρωταθλήματος!
Μετά την εύκολη νίκη στο Λαιμό την Τετάρτη, οι μπέμπηδες επικράτησαν και μέσα στη Χίο χάρη σε ένα ξέσπασμα στο 2ο οκτάλεπτο που ήταν αρκετό για να φτάσουν στη δεύτερη νίκη που τους έδωσε και την πρόκριση για τον τελικό του πρωταθλήματος.
Η Χίος προσπάθησε να κάνει καλύτερη εμφάνιση, σε σχέση με το πρώτο ματς της σειράς όπου ήταν κακή και εν μέρει τα κατάφερε αλλά πλήρωσε το πολύ κακό ποσοστό που είχε στις επιθέσεις με παίκτη- παραπάνω. Οι Χιώτες είχαν 3/12 και βέβαια με τέτοια επίδοση δεν μπορείς να έχεις ελπίδες για κάτι κάλο απέναντι στην πρωταθλήτρια Ελλάδος που σήμερα είχε 3/5 στο συγκεκριμένο τομέα...
Από την άλλη η Βουλιαγμένη ήταν σοβαρή και σήμερα καθώς επιθυμούσε να τελειώσει μια και καλή την υπόθεση- πρόκριση. Ένα επιμέρους 5-2 στην 2η περίοδο ήταν καθοριστικό καθώς η ομάδα του Τεό Λοράντου πήρε μία διαφορά τριών γκολ που κατάφερε να συντηρήσει με σχετική ευκολία στα εναπομείναντα 16 αγωνιστικά λεπτά.
Ο ΝΟΒ έχασε προς το τέλος του 2ου οκτάλεπτου τον Μάνθο Βουλγαράκη που αποβλήθηκε με αντικατάσταση ενώ στις αρχές της 4η περιόδου αποβλήθηκε και ο Μανώλης Μυλωνάκης που δέχτηκε τρεις ποινές. Ούτε σήμερα αγωνίστηκε ο Αλέξανδρος Γούνας που έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τους τελικούς ενώ λίγο έπαιξε ο Διονύσης Καρούντζος.
Το ματς παρακολούθησε ελάχιστος κόσμος, λιγότερος και από το ματς με το ΝΟ Αργοστολίου, καθώς φαίνεται οτι υπήρξε απογοήτευση στους Χιώτες λόγω της κακής εμφάνισης στο Λαιμό ενώ ρόλο έπαιξε η μέρα και η ώρα διεξαγωγής του αγώνα.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Α1 ανδρών- Πλεϊ- οφ- Ημιτελική σειρά- 2ο ματς
Ιωνικό κολυμβητήριο
ΝΟ Χίου- ΝΟ Βουλιαγμένης   5-8
Διαιτητές: Σταυρόπουλος- Σκαλοχωρίτης
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-5, 1-1, 1-1.
ΝΟ Χίου (Γιώργος Μπελέγρης): Κατσουλάκης 1, Χατζηκυριακάκης 1, Γιώργος Φουντούλης 1, Μιράλης 1, Μπεριστιάνος 1.
ΝΟ Βουλιαγμένης (Τεό Λοράντος): Τίγκας 3, Βλαχόπουλος 2, Χρήστος Αφρουδάκης 1, Ελμισιάν 1, Κομάντινα 1.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.