Α.Ο. ΙΘΑΚΗΣ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» – Πληρώνουν 1.260€ το μήνα για να ταξιδέψουν… με την μπάλα

Απίστευτο, κι όμως Ελληνικό! Εν έτει 2013 υπάρχουν ομάδες που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που πληρώνουν εξοδολόγιο, στα εκτός έδρας παιχνίδια τους, που αγγίζει τα 630€. Ναι, καλά διαβάσατε!

Αυτό συμβαίνει στη γειτονική μας Κεφαλονιά και συμβαίνει με τις ομάδες της Ιθάκης, τον Αθλητικό Όμιλο Ιθάκης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και τον Π.Α.Ο. Οδυσσέας.
Συγκεκριμένα, την Δευτέρα το βράδυ και στην αθλητική εκπομπή «Γ΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ», του IONIAN CHANNEL, καλεσμένος, τηλεφωνικά, ήταν ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ιθάκης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», Διονύσης Στανίτσας.
Ο κ. Στανίτσας ανέλυσε τις δραστηριότητες του Ομίλου, που εκτός από την Ανδρική ομάδα, διατηρεί Ακαδημία Ποδοσφαίρου, τμήμα ιστιοπλοΐας στο οποίο γίνεται σπουδαία δουλειά από την προπονήτρια του τμήματος κ. Δήμητρα Αρβανίτη και ήδη έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του στον χώρο αποσπώντας πολύ καλές κρητικές και πρόσφατα ακαδημία βόλεϊ γυναικών.
Αμέσως μετά αναφέρθηκε στα εξοδολόγια της ομάδας του στα εντός, αλλά και εκτός έδρας παιχνίδια. Στα εντός έδρας παιχνίδια το εξοδολόγιο αγγίζει τα 250 με 260€ (μαζί με την αμοιβή του γιατρού).
  O Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ιθάκης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», Διονύσης Στανίτσας.

Το εξωφρενικό και απίστευτο, είναι στο εξοδολόγιο των εκτός έδρας αγώνων, όπου τα έξοδα φτάνουν τα 630€!!!
Συγκεκριμένα, ο κ. Στανίτσας ανέφερε τα εξής: «Τα πράγματα άλλαξαν από τη στιγμή που στη γραμμή Ιθάκη-Κεφαλονιά έφυγε η εταιρεία του Στρίντζη και ανέλαβε η Κοινοπραξία Ζακύνθου και άλλαξε το πρόγραμμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να παίζουμε στην Κεφαλονιά μόνο Σάββατο
Η αποστολή αναχωρεί από το νησί με το καράβι των 7:00π.μ. και θα πρέπει μέχρι το μεσημέρι που θα αγωνιστούμε να πάμε τα παιδιά να πιούν ένα καφέ για να ανοίξει το μάτι τους! Μετά το παιχνίδι και έως τις 5 το απόγευμα που φεύγει το καράβι, θα πρέπει να πάμε την αποστολή για φαγητό. Εκτός λοιπόν από τα έξοδα αυτά, είναι και τα έξοδα του καραβιού (εισιτήρια ατόμων και λεωφορείου, πήγαινε-έλα) τα οποία φτάνουν τα 120 έως 130€, τα οποία είναι μετά από μείωση 50% από την Κοινοπραξία, την ευχαριστούμε θερμά γι αυτό.

Κι όλα αυτά αν ο καιρός είναι καλός και δεν έχει απαγορευτικό! Πέρυσι στον ημιτελικό του κυπέλλου μας έκλεισε ο καιρός στην Κεφαλονιά και απ’ ότι θυμάμαι μας στοίχισε το παιχνίδι, μαζί με τη διανυκτέρευση, 1.200€!
Να σας ενημερώσω, επειδή μας αρέσει ο ερασιτεχνισμός, δεν πληρώνουμε κανένα ποδοσφαιριστή μας, και όλα τα παιδιά αναγκάζονται κάθε δεύτερη Κυριακή να χάνουν το μεροκάματό τους για να ακολουθούν την αποστολή στην Κεφαλονιά.
Η κάθε ομάδα της Κεφαλονιάς έρχεται στην Ιθάκη δύο φορές την αγωνιστική χρονιά (το πολύ τέσσερις φορές μαζί με το κύπελλο), ενώ εμείς πηγαίνουμε στην Κεφαλονιά 13 με 14 φορές, μαζί με τους αγώνες κυπέλλου.
Στηριζόμαστε στο μεγάλο μας χορηγό που είναι ο Δήμος, με τον εκάστοτε Δήμαρχο και στις συνδρομές των μελών μας, αλλά και στις χορηγίες των Ιθακίσιων.
Αν όλοι οι παραπάνω δεν μας βοηθούσαν, έστω στο ελάχιστο, τότε δεν θα υπήρχαμε ως Όμιλος».
Συνολικά αυτή η ομάδα πληρώνει τον μήνα, περίπου, 1.800€ χωρίς διανυκτέρευση και κάνει καθαρά ερασιτεχνισμό, χωρίς να πληρώνει ΚΑΝΕΝΑ ποδοσφαιριστή της!
Αυτά να βλέπουν οι παράγοντες των τοπικών σωματείων και να παραδειγματίζονται.
 imerazante.gr

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.