ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ και ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟ



Ψυχωμένο τρίποντο και βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον Παγκεφαλληνιακό, που ευτύχησε να σκοράρει με τον Πλατανίτη στο β ημίχρονο παλσάροντας το Μοσχόπουλο. Έτσι λυτρώθηκαν  οι γηπεδούχοι, κόντρα στην ομάδα της Παλλικής που απομακρύνεται σιγά αλλά σταθερά από την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος που οδηγεί στα μπαράζ.
Ανοιχτό παιχνίδι, με λίγες όμως φάσεις εκατέρωθεν, ενώ κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο άναψε η αναμέτρηση με αρκετά φάουλ αλλά και κάρτες . (Αποβολή με δεύτερη κίτρινη για τον Παλληξουριακό που μετά το 68 αγωνιζόταν με 10 παίκτες).
Στο πρώτο μέρος λοιπόν οι γηπεδούχοι του Παγκεφαλληνιακού μπήκαν πιο δυνατά και ήταν καλύτεροι στο πρώτο 20 λεπτο, όμως στη συνέχεια η απόδοσή τους έπεσε και οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν. Οι παίκτες του κέντρου των μπλε ήταν πιο ψυχωμένοι, γρηγορότεροι και πιο σταθεροί απ αυτούς των φιλοξενουμένων. Αυτό έκανε και τη διαφορά δείχνοντας ότι η νίκη θα ήταν μονόδρομος. Πέρα από τους τρεις βαθμούς που της έδωσε, το ματς με τον Παλληξουριακό, «υπόσχεται» να δώσει πολλά περισσότερα για τη συνέχεια αν συνεχίσει να αγωνίζεται παλληκαρίσια όπως σήμερα. Ανώτερη σαφώς η ομάδα του Πάγκε κατάφερε επιτέλους να βρεί το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.Έτσι έκανε  ένα τεράστιο βήμα προς της σωστή κατεύθυνση. 
Η δεινότητα των κεντρόων του Βουτσινά  έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να συμβεί αυτό. Ομως, πάνω απ’ όλα, μέτρησε η καρδιά και το πάθος που βγάζει  η ομάδα στα δύο τελευταία ματς. 
Από την άλλη η ομάδα του Παλληξουριακού, μακριά από τον καλό της εαυτό, φαίνεται να βολεύεται με τη σκέψη  ¨καλά ως εδώ¨.
Εν κατακλείδι οι παίκτες του Παλληξουριακού αρχίζουν και αποκτούν πλέον  πίστη και κατανοούν ότι με προσπάθεια, μυαλό, πάθος και λίγη τύχη μπορούν να κοιτάξουν τις περισσότερες ομάδες της Α κατηγορίας στα ίσια και να βρουν στην πορεία τους βαθμούς που θα τους κρατήσουν μακριά από προβλήματα. Και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο κέρδος από το ματς της Κυριακής.
 Η ομάδα του Παγκεφαλληνιακού έδειξε χαρακτήρα, πήρε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εναντίον μιας πολύ τεχνικής ομάδας όπως είναι η ποδοσφαιρομάνα το Ληξούρι και τώρα ατενίζει πολύ πιο αισιόδοξα το μέλλον της στην κατηγορία. Ουσιαστικά πλέον μπορούμε να μιλάμε για νίκη παραμονής .
Το φιλμ του αγωνα 
Στο 35` ωραίε ανάλλαγη της μπάλας ανάμεσα σε Ζαϊμι ,  Πλατανίτη, με τελευταίο να μην μπορεί να πλασάρει σωστά χύνοντας μοναδικό τε-τα-τετ.
Στο 40` ωραία μπαλιά στην πλάτη τις άμυνας του Παγκε με τον Παπαδάτο από πλεονεκτική θέση να πλασάρει άουτ.
Στο 54` ο Παγκε θα ανοίξει το σκορ όταν ο δραστήριος Πλατανίτης θα εκμεταλλευτή άριστα την κάθετη πάσα του Ζαϊμι και με ψύχραιμο πλάσε από πλαγιά δεξιά δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια στον τερματοφύλακα του Παλληξουριοακου(1 – 0) .
Στο 77` ο νεοεισελθών  Τουρλας  θα περάσει όποιων  βρει μπροστά του αλλά το πλάσε του θα αποκρουστεί πάνω στην γραμμή από τον Φαρακλό.
Στο 83` ο Παλληξουριακος θα χάσει μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν από  λάθος των αμυντικό του βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή ο Αραβαντινός αλλά το σουτ θα περάσει ελάχιστα άουτ .
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: (Ν. Βουτσινάς), Ζαμπαύτης, Κουλουμπής, Γασπαρινάτος, Αντωνίου, Βεκερίδης (Κίριο), Παπαθεοδωρόπουλος, Ζαίμι, Κοτίνης, Πλατανίτης, Μερολάι (Τούρλας), Νουρεντίνι (Καραντινός). 
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ:(Γ. Θωμάς), Μοσχόπουλος, Γαβαλάς, Φαρακλός, Καμινάρης (Μαρκάτος Σ.), Ζερβός, Μαυροειδής, Λυκούδης, Παπαδάτος, Λαδάς (Λυμπερόπουλος), Βολινσκι, Κοζομπόλης (Αραβαντινός).

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.