Ο διαιτητής έδειξε την ... μπλε κάρτα (video)

Ο διαιτητής έδειξε την ... μπλε κάρτα


Μέχρι τώρα στο ποδόσφαιρο όλοι γνώριζαν για την ύπαρξη κόκκινης ή κίτρινης κάρτας, οι οποίες αποτελούν «όπλο» στα χέρια ενός διαιτητή προκριμένου να… τιμωρήσει τους απείθαρχους ποδοσφαιριστές.

Ελάχιστοι όμως ήξεραν ότι διαιτητής έδειξε... μπλε κάρτα σε παίκτη, προκειμένου να τον επιβραβεύσει για λόγους «fair play»! Αυτή η περίπτωση σημειώθηκε σε παιχνίδι εραστιχνικών κατηγοριών της Μεσσηνίας και συγκεκριμένα ανάμεσα στον ΑΕ Λογγά με τον Τσικλητήρα Πύλου (σ.σ. για την ιστορία οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 2-0.).
Συγκεκριμένα ο επιθετικός του Τσικλητήρα Πύλου, Γιώργος Καλδής, σκόραρε ωστόσο στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το χέρι του για να τα καταφέρει. Αποτέλεσμα ήταν ο διαιτητής να ακυρώσει το τέρμα και να του δείξει την μπλε κάρτα!


Όπως ήταν φυσικό οι παρευρισκόμενοι θεατές επιβράβευσαν τον Καλδή, με θερμό χειροκρότημα, σε μια πολύ ωραία κίνηση τόσο του παίκτη όσο και του διαιτητή.
Οσον αφορά το αν ένας διαιτητής έχει δικαίωμα να δείχνει μπλέ κάρτα σε ποδοσφαιριστή, το SentraGoal επικοινώνησε με τον καθηγητή διαιτησίας Περικλή Βασιλάκη, προκειμένου να μας διευκρινήσει τι ακριβώς ισχύει.
Ο κ. Βασιλάκης ξεκαθάρισε ότι «... μπλε κάρτα δεν υφίσταται κατά τον ΚΑΠ. Προφανώς είναι μια πρωτοβουλία της συγκεκριμένης τοπικής Ενωσης προκειμένου να προάγει το fair play και το δίκαιο ποδόσφαιρο. Κάτι που έγινε με την ανοχή της ΕΠΟ και της UEFA. Παλαιότερα υπήρχε διάθεση να επιβραβεύεται το fair play, ωστόσο ξεκαθαρίζω ότι θεσμοθετημένα δεν υφίσταται μπλε κάρτα στον κανονισμό», μας είπε ο κ. Βασιλάκης.
Από την πλευράς μας θα προσθέσουμε ότι θα ήταν πολύ όμορφο να θεσπιστεί η μπλε κάρτα και να επιβραβεύει ποδοσφαιριστής που κάνουν κινήσεις που προάγουν γενικότερα το ευ αγωνίζεσθαι και προσανατολίζονται στο δίκαιο παιχνίδι ή τιμούν ανθρώπους που έχουν φύγει απο τη ζωή (σ.σ. πρόσφατη η περίπτωση του Αγκάνθο στο ματς με την ΑΕΚ).
Πήγη-Αναδημοσίευση: SentraGoal
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.