ΜΕ ΣΟΟΥ ΜΟΣΧΟΝΑ 6-0 ΤΑ ΔΙΛΙΝΑΤΑ (ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ )



Με ηγέτη και σκόρερ τον Μοσχονά (4 γκολ)  η ΑΕΚ  επικράτησε με 6-0 των ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ και ουσιαστικά σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

  Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυνατά και πριν συμπληρωθούν τα πρώτα δέκα λεπτά άνοιξαν το σκορ. Σιγά σιγά όμως τα ΔΙΛΙΝΑΤΑ άρχισαν  να ανεβαίνουν μαρκάροντας αρκετά ψηλά και να ισορροπούν το ματς , με την ΑΕΚ να μην απειλείται μεν αλλά να έχει χαλαρώσει αρκετά.
 Και ενώ όλη πίστεψαν ότι το ματς θα είχε αρκετό ενδιαφέρων, το πεντάλεπτο 25' με 30' έγιναν δύο φάσεις που έκαναν την ομάδα των Διλινάτων να «φωνάζει», θεωρώντας πως στο 25' ο διαιτητής έπρεπε να δείξει το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή Κώστα Τζωρτζάτου μέσα στην περιοχή. Μάλιστα είναι η στιγμή που οι Διλινάδες θεωρούν πως ο Σπυράγγελος Τζωρτζάτος παίρνει «αυστηρή» κίτρινη για διαμαρτυρία («Μα τι κάνεις;» παραδέχεται πως είπε μόνο ο ποδοσφαιριστής στον διαιτητή).
Και στέκονται στην «αυστηρή» πρώτη κίτρινη του Τζωρτζάτου, διότι πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής δέχεται δίκαια νέα κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι (σκληρό φάουλ πάνω στον Κρούτι) και μοιραία αποβάλλεται αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Και κάπου εκεί το ματς αρχίζει να αποκτά νεύρα ,που επηρέασαν αρνητικά στο να δούμε καλύτερο θέαμα από τις δυο ομάδες . Το δεύτερο μέρος του αγώνα ήταν σόου για έναν. Ο  Μοσχονας  σημείωσε τρία από τα τέσσερα προσωπικά του γκολ, είχε δοκάρι από εκτελέσει κόρνερ , μοίραζε  ασιτ στους συμπαίκτες του, με λίγα λόγια ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στην μεγάλη νίκη της ομάδος του . 
 Τα ΔΙΛΙΝΑΤΑ δεν μπόρεσαν να βρουν λύσης στα προβλήματα που πρόεκυπταν στο παιχνίδι  και με αρθριτικό μειονέκτημα υπέκυψαν στην ανωτερότητα του αντίπαλου .

Πολλά παράπονα από την διαιτησία του αγώνα είχαν μετά το τέλος του οι άνθρωποι των ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ. Ειδικότερα ο Κυρ. Βαρτελατος έλεγε χαρακτηριστικά ότι «Η διαιτησία αυτή προσβάλει την ομάδα της ΑΕΚ και προσωπικά ντρέπομαι γι' αυτό το άθλιο κατάντημα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και προκλητικοί για τον κόσμο. Θα τον κάνουν να πλακωθεί στις εξέδρες. Πρέπει να προβληματιστεί όποιος ασχολείται με το τοπικό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ δεν είχε ανάγκη από αυτή τη διαιτησία. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται» . Δίνοντας όμως και τα συγχαρητήρια του στην ομάδα της ΑΕΚ για την νίκη της δείχνοντας με αυτό των τρόπο ότι  δεν έχει κανένα παράπονο από το συγκεκριμένο σωματείο .   
Το φιλμ του αγωνα
Μόλις στο 9' η ΑΕΚ μπήκε  μπροστά στο σκορ με τον Μοσχονά, ο οποίος δέχθηκε το έξυπνο "σπάσιμο" της μπάλας από τον Κοσμάτο και δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Αλιάι (1 – 0).
Στο 20' οι φιλοξενούμενοι θα ζητήσουν πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Λούλουδας επί του Μηλιώνη μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή όμως να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.                 
Στο 40', απ' ευθείας  φάουλ από πλάγια αριστερά  του Σκριβάνου θα αποκρούσει στην δεξιά του γωνία δύσκολα ο Άννινος.
Στο 50' τράβηγμα Μηλιώνη σε Κουμαριώτη, μέσα στην περιοχή με τον επόπτη υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι,  με τον Μοσχονα να μην αστοχεί (2 – 0).
Στο 60` ο Μοσχονας θα κερδίσει την  μπάλα από το λάθος των αμυντικών και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή θα σημείωση το τρίτο προσωπικό του γκολ (3 – 0).
Στο 73` μετά από σέντρα  από δεξιά του Χασάη, ο Κοσμάτος θα πιάσει την κεφαλιά αμαρκάριστο στο ύψος του πέναλτι  με τον Αλιάϊ να διώχνει εκπληκτικά την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 75' ο νεοεισελθών  Εμιλιάνο αφού έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και   με πλασέ σημείωσε το (4 – 0).
Στο 88`και  90` ο  Αλιάϊ θα σταματήσει με εκπληκτικές αποκρούσει πρώτα το φάουλ  του Μοσχονα και δεύτερο το δυνατό σουτ του Χασαι μέσα από την περιοχή .
Στο 93` θα χριστεί σκόρερ ο Κοσματος που δεχτικέ την μπάλα από τον Κούκλης  και δεν θα δυσκολευτεί να σκοράρει αφού πρώτα θα περάσει και τον τερματοφύλακα (5 – 0).
Το κερασάκι στην τούρτα του πάρτι του  θα το βάλει ο Μοσχονας  στο 94` με πλάσε σημειώνοντας το τέταρτο προσωπικό και το έκτο της ομάδας του (6 – 0).
ΑΕΚ: (Σπύρος Παπαδάτος) Άννινος, Ψάλτης, Λούλουδας, Περιβολάρης, Χασάη, Πολλάκης (71' Αιμιλιάνο), Κρούτι (43' Κούκλης), Κοσμάτος, Μοσχονάς, Κουμαριώτης, Ζάβαλης (71' Δρόσος)
ΔΙΛΙΝΑΤΑ: (Τάκης Φωής) Αλιάι, Κίριο, Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Σπ., Τζωρτζάτος Κ., Μύρτο, Μηλιώνης (74 Ψαριανός), Θεοδωρακάτος, Αναλυτής Γ., Σκριβάνος (66 'Παπάς), Τζωρτζάτος Χρ.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.