ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΣΕΔΥ



Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι πολλά για κάθε ομάδα, για τους παίκτες που αγωνίστηκαν αλλά και για τους διαιτητές.
Αυτό πάντως που δυστυχώς αναμενόταν και από ότι φαίνεται είναι και η πραγματικότητα, είναι το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι ομάδες 2 εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, και το οποίο είναι χαμηλό.

Με εξαίρεση τους 2 μεγάλους (Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός) οι υπόλοιπες ομάδες ακόμα ψάχνονται.

Ο Ν.Ο. Αργοστολίου δεν ήταν καλό. Με ρόστερ για τετράδα, ακόμα ψάχνεται. Η ομάδα είναι
περίπου η ίδια με πέρυσι, και θα μπορούσα να πω ότι είναι και ενισχυμένη, αφού οι Παπαδόπουλος, Μητρόπουλος και Στελάτος είναι πολύ καλοί παίκτες και με πολύ μεγάλη εμπειρία. Στην ομάδα του Θ. Ανδρεάκου, υπάρχει αναρχία, ειδικά στην επίθεση. Οι φουνταριστοί δεν πολυτροφοδοτούνται και γενικά οι επιθέσεις καταλήγουν σε προσωπικές προσπάθειες. Στην άμυνα η κλειστή ζώνη που εφαρμόζεται δεν δίνει την δυνατότητα για κόντρα, και γενικά η κατάσταση δείχνει να κινείται μέτρια. Το Αργοστόλι, λόγω των παικτών που διαθέτει, μπορεί να κάνει κάποιες καλές νίκες, αλλά για μεγάλη πορεία απαιτείται ομαδικότητα προσήλωση και καλύτερη φυσική κατάσταση.
Ο Ε. Δουδέσης ήταν πολύ καλός και σκόραρε πολύ. Δεν έχουν βρει ακόμα τον ρόλο τους τα νέα αποκτήματα, κάτι που πρέπει να επισπευθεί, ενώ οι αμυντικοί πρέπει να βάλουν περισσότερη τεχνική και όχι μόνο δύναμη. Γενικά πάντως, είδα μια ομάδα σχετικά αργή (την περίμενα πιο γρήγορη λόγω των παικτών που διαθέτει).


  Η Βουλιαγμένη είναι όπως πέρυσι. Πολύ καλή ομάδα, με αρκετούς παίκτες πρώτης γραμμής, και με τον ίδιο περίπου τρόπο ανάπτυξης σε άμυνα και επίθεση.
  Στα 2 παιχνίδια πάντως με τον Ολυμπιακό, έδειξε ότι θέλει να κτυπήσει και την κόντρα πολύ δυνατά, και να σκοράρει και σε μικρές κόντρες και όχι μόνο στο 6-5. Ο ρυθμός είναι ψηλός και οι απροπόνητοι αντίπαλοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

Ο Πανιώνιος έδειξε να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο στόχος της άνετης παραμονής πρέπει να θεωρείται δεδομένος, και η ομάδα θα παλέψει να μπει στην 6αδα, αν και πολλά θα εξαρτηθούν και από τις υπόλοιπες ομάδες.
  Ο Θωμάκος είναι πολύ καλός όπως και ο Τζωρτζάτος στο τέρμα αλλά και ο ξένος της ομάδας Κάκιτς που είναι πολύ δυνατός.
Τα Χανιά ήταν η μεγάλη έκπληξη των αγώνων. Από αγώνα σε αγώνα υπήρχε μεγάλη βελτίωση παρά την συσσωρευμένη κούραση.
 Ο Βλοντάκης έχει δώσει υπόσταση στην επίθεση, και ο Δερμιτζάκης κάνει πάρα πολλά. Επίσης, η άμυνα είναι πολύ καλά στημένη στηριζόμενη στον πολύ καλό Γαλανίδη και στα μπλοκ. Αν τελικά οι πληροφορίες έχουν βάση για επικείμενες μεταγραφές στην ομάδα των Χ. Δερμιτζάκη και Χατζηκυριακάκη (για τον τελευταίο ενδιαφέρθηκε και η Χίος), τότε ο Βολτυράκης μπορεί να αισθάνεται άνετα και να δει την ομάδα να μπαίνει ακόμα και τετράδα. Το θέμα είναι να μην κλείσει το κολυμβητήριο και οι παίκτες να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να αποτελέσουν την μεγάλη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.
Η Χίος παρουσιάστηκε κι αυτή απρόσμενα καλή και το κυριότερο, πολύ συμπαγής σαν ομάδα. Η 3η θέση πρέπει να θεωρείται δεδομένη για τους νησιώτες, που κατά την άποψή μου, έκαναν λάθος που δεν συμμετείχαν στην Ευρώπη.
Ο Μιράλης είναι σοβαρότερος από πέρυσι, ο Θεοδωρόπουλος κάνει περισσότερα πράγματα, ο Καραμπέτσος πολύ καλός, ο Κατσουλάκης πασπαρτού, ο Γαβαλάς με εντυπωσίασε εκ νέου για τις δυνατότητες σε άμυνα και επίθεση, ο Φουντούλης είναι σταθερή αξία, και ο Ντούλος αναμένεται να αγωνιστεί όσο ακριβώς χρειάζεται, προκειμένου να σκοράρει πολύ, αλλά και να μην επιβαρυνθεί. Η επιστροφή του Μιμίδη θα δώσει άλλη δύναμη στα 2 μέτρα, όπου η Χίος θα είναι απειλητική συνεχώς, αφού το συγκεκριμένο δίδυμο είναι πολύ καλό. Η Χίος κινείται πολύ στις στημένες επιθέσεις, και έχει κομπίνες στο παραπάνω (ακόμα και σκριν είδαμε στον παραπάνω), ενώ η άμυνα στηρίζεται πολύ στον τερματοφύλακα και στα μπλοκ.
Ακούστηκαν φήμες για μεταγραφή του Χατζηκυριακάκη αλλά και του Γ. Αφρουδάκη στην ομάδα, κάτι που θα διαφοροποιήσει τις καταστάσεις, αλλά κατά την άποψή μου, δεν θα δώσει παραπάνω θέση στο πρωτάθλημα, αντίθετα θα δημιουργήσει ίσως μεγαλύτερες προσδοκίες οι οποίες κακά τα ψέματα δεν πρόκειται και πάλι να ευοδωθούν. Ενα από τα στοιχεία της γενικότερης παρουσίας της ομάδας είναι οι χαμηλοί τόνοι.


Η Ηλιούπολη παρουσιάστηκε όπως ακριβώς περίμενα. Σίγουρα θα αλλάξει μορφή με την παρουσία του Φωτόπουλου και του Καζάζη. Η ομάδα έχει τον μεγάλο στόχο της παραμονής στην Α1 και από ότι φαίνεται κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
Δεν παρουσίασε φυσικά κάτι το εξαιρετικό. Απλά προσπαθεί να παίξει μικτές άμυνες, αλλά χωρίς κλασσικούς αμυντικούς, αυτό είναι δύσκολο να γίνει, ενώ ο Κουλιεράκης στην επίθεση κάνει όλη την δουλειά.
Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός. Βελτιωνόταν βέβαια από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά γενικά δεν έδειξε να είναι ακόμα έτοιμος και ήταν η ομάδα που επηρεάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη από τις ελλείψεις λόγω της εθνικής εφήβων.
Η παρουσία των Κόλιανιν, Μιτελούδη και Αλιχανίδη, θα έπρεπε να έδειχνε κάτι διαφορετικό, αλλά γενικά η ομάδα ήταν άναρχη. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλα όνειρα λόγω των αλλαγών που έγιναν, αλλά αυτό θέλει πολύ υπομονή και ακόμα περισσότερη δουλειά στις προπονήσεις.


Τέλος το Π. Φάληρο είχε 2 πρόσωπα. Στα πρώτα 2 παιχνίδια έδειξε να είναι σχετικά ανταγωνιστικό, αλλά στην συνέχεια, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά. Ηρθε και ο τραυματισμός του βασικού τερματοφύλακα στην μέση του τουρνουά και άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες.
Πάντως ήταν η πιο αδύνατη ομάδα του τουρνουά. Ο Ενλο θα πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα στις απαιτήσεις της παραμονής, και οι μικροί να παίξουν με περισσότερο μυαλό. Γενικά ο Κ. Λούδης, αναμένει περισσότερα από κάποιους από τους παίκτες του (Φλώρος, Ξενάκης), διαφορετικά, ο υποβιβασμός δεν θα αποφευχθεί.

Χωρίς να έχουμε στοιχεία από τις υπόλοιπες ομάδες, αφού η Κέρκυρα είναι στο Νόβισαντ για προετοιμασία με την Βοιβοντίνα, ο ΝΟΠ θα αγωνιστεί με μικρούς και ο ΠΑΟ σήμερα το βράδυ στο Δ.Σ. θα φανεί αν τελικά ακόμα και κατέβει στο πρωτάθλημα, μπορώ να πω ότι φέτος θα περιμένουμε όλοι με αγωνία τα 2 μεγάλα παιχνίδια Ολυμπιακού - Βουλιαγμένης για να δούμε πόλο επιπέδου, και κάποια παιχνίδια που θα κρίνουν την παραμονή, επίσης αναμένονται με ενδιαφέρον, κυρίως όσον αφορά την εξέλιξή τους.

Τελευταία πληροφορία (χθεσινοβραδυνή) έλεγε ότι και άλλος παίκτης του ΠΑΟ μετακομίζει σε άλλη ομάδα. Πρόκειται για τον Π. Παπαδόγκωνα που προπονείται με τον Εθνικό, ο οποίος του έκανε πρόταση να επιστρέψει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε.

πηγη :Δημ . Σελετοπουλος 
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.