ΠΟΛΟ : ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ ΤΟΥ Ν.Ο.Α 10- 7 ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Η πρώτη αγωνιστική του 7ου τουρνουά του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο κολυμβητήριο του Λαιμού.
Τα τέσσερα πρώτα ματς του τουρνουά, που φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιάννη Σουμελίδη, διεξήχθησαν υπό το βλέμμα λίγων αλλά πιστών φίλων του πόλο που πήραν μια πρώτη γεύση από ορισμένες ομάδες της φετινής Α1 και φυσικά από τη Εθνική Εφήβων που ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πέρθ. Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη χρονική σειρά που συνέβησαν…



Ν.Ο.ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ   10 – 7
Ο  Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου αναμετρήθηκε για την πρώτη αγωνιστική του τουρνουά  με την
 νεοφώτιστη Ηλιούπολη. Οι παίχτες του Ν.Ο.Α με κεκτημένη ταχύτητα από την περυσινή πολύ καλή χρονιά κέρδισαν με 10-7 την αθηναϊκή ομάδα, που από την αρχή μέχρι το τέλος κυνηγούσε στο σκορ αλλά ποτέ δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση της νίκης. Ο  Ν.Ο. Αργοστόλι άφησε καλές εντυπώσεις με τον Βαγγέλη Δουδέση να είναι εξαιρετικός (πέτυχε συνολικά 4 γκολ). Από την Ηλιούπολη ξεχώρισε ο Κουλιεράκης με τρία γκολ, δείχνοντας από την αρχή της χρονιάς ότι θα βοηθήσει τους νεοφώτιστους στην προσπάθεια που θα κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Τα οκτάλεπτα με πρώτο το ΝΟΑ: 3-1, 3-2, 2-2, 2-2 (Διαιτητές: Δαμιανάκης- Κουρτίδης).
ΝΟ Αργοστολίου: Δουδέσης Ε. 4, Στελλάτος 1, Ρατσούνιτσα 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Μητρόπουλος 1, Παπαδόπουλος 1, Κατσιγιάννης 1.
Ηλιούπολη: Κουλιεράκης 3, Αγγελίδης 2, Πάγκος 1, Λάζαρης 1.

Τα  αλλά παιχνίδια του τουρνουά 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ  10- 6
Στην πρεμιέρα του τουρνουά αναμετρήθηκαν ο Πανιώνιος και το Παλαιό Φάληρο, δυο ομάδες άκρως ανανεωμένες όσον αφορά το ρόστερ τους. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κέρδισε με σκορ 10-6 το γειτονικό σωματείο σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς ο ρυθμός του ήταν χαμηλός. Η ομάδα του Κώστα Πασλή ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-1 αλλά τα πιτσιρίκια του Κώστα Λούδη αντέδρασαν και με ένα σερί 4-0 προηγήθηκαν με δυο γκολ διαφορά (5-3), λίγα λεπτά μετά την έναρξη του 2ου οκταλέπτου. Ωστόσο, κάποιοι από τους έμπειρους πολίστες του Πανιωνίου αντέδρασαν με αποτέλεσμα οι κυανέρυθροι να πάνε στην πεντάλεπτη ανάπαυλα με ένα γκολ μπροστά (6-5).
Από εκεί και πέρα ο Πανιώνιος δεν αντιμετώπισε ουσιαστικό πρόβλημα και στη λήξη της 3ης περιόδου η διαφορά στο σκορ ανέβηκε στα τρία γκολ. Τα τελευταία οκτώ αγωνιστικά λεπτά δεν αντέχουν σε κριτική μιας και οι παίκτες των δυο ομάδων δεν είχαν και πολλή όρεξη για πόλο. Το τελικό 10-6 διαμορφώθηκε λίγο πριν την κόρνα της λήξης…
Τα οκτάλεπτα με πρώτο τον Πανιώνιο: 3-3, 3-2, 3-1, 1-0 (Διαιτητές: Δαμιανάκης- Κουρτίδης).
Πανιώνιος: Κουτσιαλής 3, Θωμάκος 2, Φωτίου 2, Αναστασιάδης 1, Cakic 1, Τζαμαντάκης 1.
Παλαιό Φάλήρο: Τσαγκάρης 3, Φλώρος 2, Ξενάκης 1.
Εθνικής Εφήβων – Βουλιαγμένη  7 - 13
Πάμε τώρα και στον αγώνα της Εθνικής Εφήβων που προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ που θα διεξαχθεί αρχές Δεκεμβρίου. Πρώτος αντίπαλος για τους μικρούς του Σάκη Κεχαγιά ήταν η δυνατή Βουλιαγμένη. Οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ελλάδος επικράτησαν σχετικά άνετα με σκορ 13-7, απέναντι σε μια Εθνική που μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Και όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλους όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση από τις εξέδρες του κολυμβητηρίου του Λαιμού.
Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα είναι στη μέση της προετοιμασίας ωστόσο τα σημάδια ήταν θετικά. Μάλιστα, εκτιμούμε ότι το τουρνουά του ΣΕΔΥ θα κάνει πολύ καλό στην ομάδα που θα δώσει δυνατά παιχνίδια που θα βοηθήσουν αφάνταστα και τον ομοσπονδιακό προπονητή Σάκη Κεχαγιά αλλά και τα παιδιά.
Από την άλλη η Βουλιαγμένη δεν φόρτσαρε όπως ήταν λογικό ενώ ο Τεό Λοράντος είχε και κάποιες σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών. Ο Χρήστος Αφρουδάκης έχει ένα πρόβλημα στη μέση και έμεινε εκτός όπως και ο Γιώργος Χατζηδάκης που πονά στον ώμο του. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία για πρώτη φορά σε αγώνα του ανδρικού του ΝΟΒ, έστω και σε φιλικό, δυο νέων παιδιών. Ο γεννημένος το 1996 Λεωνίδας Μαυρωτάς, γιός του μεγάλου Γιώργου, έκανε την παρθενική του εμφάνιση με το σκουφάκι της μεγάλης ομάδας της Βουλιαγμένης δείχνοντας ότι το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Μάλιστα ο μικρός πετυχε και ένα γκολ! Επίσης χρόνο συμμετοχής πήρε και ο 97αρης Οδυσσέας Μασμανίδης ένας ταλαντούχος και αριστερόχειρας φουνταριστός που έχει και αυτός, όπως και ο Μαυρωτάς τζούνιορ, μέλλον στο άθλημα. Αρκεί φυσικά να δουλέψουν…
Τα οκτάλεπτα με πρώτο το ΝΟ Βουλιαγμένης: 3-1, 3-2, 4-3, 3-1 (Διαιτητές: Κωνσταντινίδης- Μπιράκης).
ΝΟ Βουλιαγμένης: Τίγκας 5, Ελμισιάν 2, Βλαχόπουλος 1, Γούνας 1, Κομάντινα 1, Μυλωνάκης 1, Βελώνιας 1, Μαυρωτάς 1.
Εθνική Εφήβων: Σολανάκης 3, Δερβίσης 2, Χρυσοσπάθης 1, Πρέκας 1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ   18 – 3
Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι ήταν αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Το τελικό 18-3 υπέρ των ερυθρόλευκων αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του ματς που ήταν μονόλογος για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου. Οι ερυθρόλευκοι ήταν σοβαροί σε άμυνα και επίθεση, δοκιμάζοντας αρκετά πράγματα από αυτά που κάνουν στις προπονήσεις. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ ήταν κακός και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να ακολουθήσει το ρυθμό του Ολυμπιακού.
Νίκος Δεληγιάννης και Βαγγέλης Δελακάς δεν αγωνίστηκαν (ο δεύτερος έχει ένα μικρό πρόβλημα στην πλάτη του) στο πρώτο ματς των Πειραιωτών στο τουρνουά.
Τα οκτάλεπτα με πρώτο τον Ολυμπιακό: 6-2, 6-0, 4-1, 2-0 (Διαιτητές: Κωνσταντινίδης- Μπιράκης).
Ολυμπιακός: Κολόμβος 5, Μάλιαρακ 4, Ντόσκας 3, Φουντούλης 3, Μάζης 1, Μπλάνης 1, Ποντικέας 1.
ΠΑΟΚ: Κόλιανιν 1, Αληχανίδης Αβ. 1, Β. Αληχανίδης 1.
Το πρόγραμμα της 2ης μέρας:
Παρασκευή, 26/10 (κολ. Βουλιαγμένης)
10:00 Παλαιό Φάληρο-ΓΣ Ηλιούπολης
11:00 ΝΟ Αργοστολίου-ΝΟ Χανίων
12:00 Ολυμπιακός-Εθνική Εφήβων
13:00 ΝΟ Χίου-Βουλιαγμένη
Παρασκευή, 26/10 (κολ. Φαλήρου)
17:00 ΓΣ Ηλιούπολης-Πανιώνιος
18:30 ΝΟ Χανίων-Παλαιό Φάληρο
20:00 ΠΑΟΚ-Εθνική Εφήβων
21:30 ΝΟ Χίου-Ολυμπιακός.

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.