Ν.Ο.Α :Πρώτα βράβευση, μετά… μπουρλότο


Όλα ξεκίνησαν ειδυλλιακά, ωστόσο λίγο αργότερα ήρθε η απόλυτη καταστροφή. Την αρχική βράβευση του ΝΟΑ για την πορεία του στην Α1 πόλο από το περιφερειακό συμβούλιο, ακολούθησαν ...σκηνές ροκ, βαριές κουβέντες, ενώ επεστράφησαν πίσω τα μετάλλια και τα αναμνηστικά! Όλα αυτά στο περιφερειακό συμβούλιο, που ξεκίνησε στραβά από το Σάββατο και στραβά συνεχίστηκε και σήμερα, καθώς το προεδρείο του έχασε για μία ακόμη μέρα παντελώς τον έλεγχο.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή...
Η περιφέρεια στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου βράβευσε την ομάδα πόλο του ΝΟΑ για την πορεία της στην Α1 κατηγορία!
Ο πρόεδρος Λούκας Νιφοράτος, πήρε την αναμνηστική πλακέτα από τον περιφερειάρχη κύριο Σπύρου, ο αντιπρόεδρος Νίκος Ανουσάκης, τα μετάλλια και ο Μάκης Κοσμάτος τα αναμνηστικά διπλώματα. Όλα ως εδώ καλά και ανθηρά.
Η τοποθέτηση του Λούκα Νιφοράτου , προφανώς ενόχλησε κάποιους συμβούλους κυρίως από την Κέρκυρα. Ο κ. Νιφοράτος ζήτησε να εγκριθεί ένα ποσό ώστε να μπορέσει ο ΝΟΑ να δηλώσει συμμετοχή στον Λεν Τρόφι και να γίνει η πρώτη ομάδα από τα Ιόνια που θα αγωνίζεται στην Ευρώπη.
Ακούστηκαν κάποιες τοποθετήσεις από τους συμβούλους, ωστόσο την ατμόσφαιρα δυναμίτισε και πάλι ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Άνθης, ο οποίος αδικαιολόγητα δεν έδινε τον λόγο στον αντιπρόεδρο του ΝΟΑ και πρόεδρο του Δημοτικού που Συμβουλίου Κεφαλονιάς κ. Νίκο Ανουσάκη, που ήθελε να τοποθετηθεί.
Η άρνηση του κ. Ανθη να δώσει για ένα λεπτό τον λόγο, έφερε την δικαιολογημένη έκρηξη τόσο του Νίκου Ανουσάκη, όσο και των υπολοίπων παρευρισκομένων από την διοίκηση του ΝΟΑ.

Κάποιοι σύμβουλοι από την πλειοψηφία του συμβουλίου και ειδικότερα από την Κέρκυρα αντέδρασαν σε αυτή την προοπτική (να μιλήσει δηλαδή ο Νίκος Ανουσάκης) και καταψήφισαν την πρότασή του να πάρει το λόγο. Αντίθετα οι Μάκης Φόρτες, Θόδωρος Γαλιατσάτος, Δημήτρης Μαντζουράτος τάχθηκαν από την αρχή υπέρ στο να δοθεί ο λόγος. Τελικά ο Νίκος Ανουσάκης με τα πολλά κατάφερε και μίλησε. Ο ΝΟΑ επέστρεψε τα μετάλλια και τις πλακέτες, πίσω και αναχώρησε από την αίθουσα.


Ά. Πανταζάτος: «Ο ΝΟΑ δεν έχει ανάγκη βραβεύσεων από Κερκυραίους Περιφερειακούς Συμβούλους»

Την ακόλουθη δήλωση έκανε το μέλος του δ.σ. του ΝΟΑ κ. Αγγελος Πανταζάτος: «O N.O.A μετά από 50 χρόνια δράσης στο χώρο του ναυταθλητισμού το μόνο που δεν έχει ανάγκη είναι βραβεύσεις από Κερκυραίους... περιφερειακούς συμβούλους στους οποίους και επιστρέφουμε τη πλακέτα και τα μετάλλια τα οποία παρεμπιπτόντως είχαν τοποθετηθεί μέσα σε κουτί από φωτοτυπικό χαρτί.
Τους συμβουλεύουμε δε να μη τα πετάξουν διότι η τοπική τους ομάδα παλεύει φέτος να ανέβει στην Α1 Εθνική κατηγορία κάτι που το ευχόμαστε ολόψυχα.
Τέλος ευχαριστώ τους Κεφαλλονίτες περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και τον απλό κόσμο που βρέθηκε στο δημοτικό θέατρο για τη στήριξη του στο Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου».

Μάκης Κοσμάτος: «Ο κερκυραϊκός κομπλεξισμός σε όλο του το μεγαλείο»


Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΝΟΑ, Μάκης Κοσμάτος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο: «Σήμερα παρευρέθηκα σε μια βράβευση η οποία καθυστέρησε ένα χρόνο ακριβώς (σκεφτείτε η ομάδα να είχε υποβιβαστεί, τι θα βράβευαν τότε αλήθεια;).Δυστυχώς δικαιώθηκα για τους λόγους που δεν ήθελα να συμμετέχω καν σε ένα τέτοιο πανηγύρι .
Ο κερκυραϊκός κομπλεξισμός σε όλο του το μεγαλείο και μάλιστα εντός της Κεφαλονιάς απέναντι στη πρώτη ομάδα των Επτανήσων που ενδέχεται να τα εκπροσωπήσει στην Ευρώπη . Τους δικαιολογώ αφού είναι πρώτη τους ήττα σε όλο τα χρονικά από φορέα ή οργανισμό της Κεφαλονιάς. Για αυτό άλλωστε και το πάθος τους να ανέβουν και αυτοί στην Α1 εθνική, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα που ακούστηκαν από κάποιον Κερκυραίο-παράγοντα-περιφερειακό σύμβουλο-φιλόσοφο του αθλητισμού. Η φιλοξενία άλλωστε του ομίλου ανόδου στην Α1κατηγορία στο νησί τους γίνεται για προφανείς λόγους.
Ευχαριστώ όλους τους Κεφαλλονίτες από όποια θέση και να είχε ο καθένας που βλέποντας τη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο συντάχθηκαν όχι με τον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου αλλά με το νησί της Κεφαλονιάς που για μια ακόμη φορά κάποιοι ήθελαν να αποτελέσει το τελευταίο τροχό της αμάξης.
Τελειώνοντας θέλω να εξάρω τον απαράμιλλο ζήλο που επέδειξε ο αντιπεριφερειαρχης Κεφαλονιάς για τη τήρηση των ''σωστών'' και μη λαϊκίστικων διαδικασιών και τις υποσχέσεις αναζήτησης συγκεκριμένης φόρμουλας ,κωδικών πληρωμής κτλ. διεκπεραίωσης του αιτήματος μας (ή αλλιώς ''άστους να λένε'').
Εύχομαι τέλος προσωπικές διαφορές του παρελθόντος να μην επηρεάζουν αποφάσεις που αφορούν σε ένα σωματείο με τέτοια ιστορία όπως ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου». ΠΗΓΗ: http://www.inkefalonia.gr

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.