Έφτασε η ώρα της κρίσης!


Λίγες ώρες έμειναν για τον μεγάλο τελικό του Euro 2012, με τις Ισπανία και Ιταλία να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης (21:45, ET-1).

Οι Ισπανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη πρόκληση, καθώς εάν καταφέρουν να κερδίσουν, τότε θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης δύο φορές στη σειρά, ενώ ενδιάμεσα έχουν κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πρόκειται για την τέταρτη φορά που οι "φούριας ρόχας" αγωνίζονται σε τελικό (1964, 1984, 2008 και 2012), έχοντας χάσει μόνο το 1984. Στα "υπέρ" τους, το γεγονός ότι παραμένουν αήττητοι σε δεκαεννιά αγώνες, έχοντας κερδίσει τα τελευταία εννιά νοκ-άουτ ματς που έχουν δώσει και μάλιστα χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ.

Παρόλα αυτά, οι Ισπανοί έχουν ξεχάσει πως είναι να νικούν τους Ιταλούς σε επίσημο παιχνίδι, με την τελευταία... γεύση επικράτησης να την έχουν πάρει στους Ολυμπιακού Αγώνες του 1920.

Από την άλλη πλευρά, οι Ιταλοί έχουν να υπερηφανεύονται για μεγαλύτερες επιτυχίες απέναντί στους σημερινούς τους αντιπάλους. Τελευταία; Η νίκη 2-1 στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου των ΗΠΑ με το γκολ του Ρομπέρτο Μπάτζιο στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια; Στην περίπτωση του σημερινού τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 θα μπορούμε να το διαπιστώσουμε μετά από τη λήξη του. Μέχρι τότε όμως μπορούμε να πάρουμε μια… γεύση από τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες οι Ιταλοί υπερέχουν έναντι των Ισπανών, οι οποίοι έχουν να υπερηφανεύονται για την κατοχή της μπάλας αλλά και τα τέρματα που έχουν πετύχει.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Ολυμπίσνσκι» του Κιέβου και θα την διευθύνει ο Πέδρο Προένσα από την Πορτογαλία.

Οι πιθανές συνθέσεις


Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Σίλβα, Τσάβι, Ινιέστα και Φερνάντο Τόρες.

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Πίρλο, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο, Κασάνο, Μοντολίβο και Μπαλοτέλι.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.