Α1` ΠΟΛΟ: ΜΙΚΡΑ ΚΟΥΙΖ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Η ΚΟΕ φέτος αποφάσισε να μεταθέσει την μεταγραφική περίοδο τον Ιούλιο, και συγκεκριμένα 10-30/7.
Ο λόγος που έγινε αυτό ήταν η επιμονή της ΛΕΝ να δώσουν οι ομάδες φέτος το ρόστερ τους το αργότερο στις 10 Αυγούστου.
Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη, θα πρέπει να πάρουν τον ξένο παίκτη τους  μέσα στον Ιούλιο, ή έστω μέχρι 10/8.
Ποιές θα είναι βέβαια αυτές οι ομάδες?

Μέχρι τώρα και με δεδομένο ότι η ΚΟΕ έχει ζητήσει μέχρι 6 Ιουλίου να της απαντήσουν οι 9 ομάδες που έχουν δυνατότητα συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ήδη 2, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρνηθεί, 3 ακόμα δεν έχουν απαντήσει και 4 έχουν πει οκ.

Οι ομάδες πάντως κινούνται (όσες μπορούν τουλάχιστον) για τα νέα τους ρόστερ.
Οπως είχα γράψει την προηγούμενη εβδομάδα, 2 Αυστραλοί μάλλον θα έρθουν στην Ελλάδα και όπως έμαθα ετοιμάζεται ακόμα 1 Σέρβος και μάλλον και 1 Ισπανός.
Οσον αφορά τους Έλληνες, ήδη 2 παίκτες έχουν συμφωνήσει με ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ, και περίπου 40 με 50 (ναι πραγματικό είναι το νούμερο) αναμένουν στο ακουστικό τους.
Άλλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με την ομάδα που ανήκουν (π.χ. Χίος), άλλοι έχουν πλέον δεδομένο ότι μένουν ελεύθεροι από την ομάδα που έπαιξαν φέτος και αναμένουν προτάσεις οι οποίες όμως δεν έρχονται, άλλοι περιμένουν τις 2 ομάδες που θα ανέβουν και το μπάτζετ που θα καθορίσουν αυτές, άλλοι περιμένουν γενικώς.
Η άποψή μου είναι ότι φέτος, κι αν ο πρόεδρος της Χίου δεν παραμείνει ενεργός στον χώρο μας, θα δημιουργηθούν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα σωματεία της Α1. Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν την τελική του απόφαση. Είναι σίγουρο ότι οι τιμές των παικτών θα πέσουν κατακόρυφα αν η Χίος επιστρέψει στα προ 3ετίας επίπεδα, και με δεδομένη την οικονομική ικανότητα φέτος του Πανιωνίου και του ΠΑΟ (που θα είναι χαμηλότερες από πέρυσι και μάλλον κατά πολύ), αλλά και αυτά που ακούγονται για ομάδες καλές που φέτος ήταν στην οκτάδα και πλέον δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, μπορεί να δούμε παίκτες πρώτης γραμμής να ψαχτούν για το εξωτερικό (μακάρι να το έχουν κάνει ήδη), ή να αγωνιστούν με πολύ πιο λίγα χρήματα από αυτά που έπαιρναν σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας.

Σκεφτείτε μόνο το ακόλουθο σενάριο:
Φεύγει ο κ. Παππής από την Χίο, και μένουν σχετικά ξεκρέμαστοι οι εν ενεργεία διεθνείς της ομάδας, οι οποίοι θα πρέπει πριν φύγουν για τους Ολυμπιακούς αγώνες, να έχουν συμφωνήσει με το επόμενο σωματείο που θα αγωνιστούν. Και όπως είναι γνωστό, αυτοί φεύγουν για Λονδίνο στις 24/7. Και δεν είναι μόνο αυτοί της Χίου, αλλά και αυτοί του ΠΑΟ, που γνωρίζουν ήδη ότι ζητήθηκε από την ΚΟΕ να εξετάσει αν μπορεί μια ομάδα να αυτουποβιβασθεί στην Α2 λόγω οικονομικών προβλημάτων που δεν μπορούν να της δώσουν την δυνατότητα να φτιαχτεί αξιόλογο ρόστερ για την Α1. Επομένως μπορεί να μιλάμε για 6 παίκτες μετέωρους στην διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.
Καλό βέβαια για την εθνική μας θα είναι αυτοί οι παίκτες, προκειμένου να έχουν το μυαλό τους στους Ολυμπιακούς αγώνες και μόνο, να λύσουν τα συγκεκριμένα προβλήματα το συντομότερο δυνατόν.

Τελειώνω κάνοντας έναν απλό υπολογισμό.
Τα μπάτζετ των ομάδων για παίκτες φέτος (χωρίς δηλαδή μετακινήσεις και προπονητές) συνολικά θα κυμανθούν γύρω στο 1,2 εκ δηλαδή κατά μέσο όρο περίπου 100.000 € για κάθε ομάδα. Σκεφτείτε ότι πριν από 3-4 χρόνια αυτό το νούμερο το είχε μόνος του ο Ολυμπιακός. Κι αν βγάλουμε από την εξίσωση τους 2 πρώτους (Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό), τότε το νούμερο κατρακυλάει πολύ.
Συντάκτης :Δημήτρης Σελετοπουλος 
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.