Είπε το «ναι» στην τεχνολογία η FIFA

Είπε το «ναι» στην τεχνολογία η FIFA

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Απόφαση-σταθμός από τη FIFA, η οποία ενέκρινε την Πέμπτη (5/6) τη χρήση της τεχνολογίας στους αγώνες που διεξάγονται υπό της αιγίδα της και θα τη χρησιμοποιήσει άμεσα. Το περιβόητο «goal line technology», έλεγχος δηλαδή του αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή εισάγεται στο ποδόσφαιρο. Ναι, καλά διαβάζετε… Η FIFA πήρε μία απόφαση-σταθμό στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που θα δώσει επιτέλους τέλος στο ερώτημα του «πέρασε ή όχι η μπάλα την γραμμή» και δεν θα εξαρτάται πια αποκλειστικά από το ανθρώπινο μάτι του διαιτητή ή των βοηθών του.

Η IFAB (International FA Board) συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης για το φλέγον ζήτημα της εισαγωγής της τεχνολογίας στο χώρο του ποδοσφαίρου! Και ήρθε η έγκριση του Goal Line Technology μετά από πολλές «φωνές», που μοιραία οδήγησε στην δοκιμή του συστήματος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Η πρώτη εμφάνιση του εν λόγω συστήματος θα γίνει τον Δεκέμβριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, έπειτα στο Confederations Cup το 2013 και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το 2014!
Το IFAB ενέκρινε τη χρήση τεχνολογίας για τον έλεγχο της γραμμής, ωστόσο δεν επέλεξε κάποια από τις δύο εταιρείες που είχαν περάσει τους πρώτους ελέγχους. Αντιθέτως εγκρίθηκαν και τα δύο! Τα συστήματα που έχουν εγκριθεί είναι το GoalRef και το HawkEye.
Ετσι κάθε ομοσπονδία, κάθε διοργανώτρια αρχή θα έχει, πλέον, το δικαίωμα να επιλέξει οποιαδήποτε από τις εταιρείες έχουν την έγκριση της FIFA με την αγγλική ομοσπονδία να υπολογίζει ότι στα μέσα της προσεχούς σεζόνθα χρησιμοποιηθεί κάποιο σύστημα στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.