Η Πορτογαλία με Ρονάλντο στα ημιτελικά του Euro

 

Σήμα της ομάδας της Πορτογαλίας
Πορτογαλία1
Ρονάλντο 79 '
  • FT 90 + 7
  • HT 0-0

Ο 

                                                                                                       O Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε με κεφαλιά (79' ) οδηγώντας  την Πορτογαλία στην ημιτελική φάση του Euro.  Η Πορτογαλία άξιζε τη νίκη (1-0)  επί της Τσεχίας και περιμένει τον αντίπαλο της στα ημιτελικά (Ισπανία ή Γαλλία).


Το πρόσωπο του ματς στη Βαρσοβία έτσι κι αλλιώς ήταν από την αρχή ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος, η αλήθεια είναι έκανε τα πάντα για να νικήσει η ομάδα του, αλλά ήταν και άτυχος. Είχε άλλα δύο δοκάρια στο 45' (με μία καταπληκτική ενέργεια, κοντρόλ με το στήθος, με πλάτη στην εστία, γύρισμα και σουτ) και στο 49' (σε απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ).  Εως τώρα, ο Ρονάλντο έφτασε τα τέσσερα δοκάρια στη διοργάνωση και η Πορτογαλία τα έξι, αριθμός ρεκόρ στη διοργάνωση.  Οσο για το γκολ στο 79', σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από συνεργασία Νάνι-Μουτίνιο και σέντρα του τελευταίου.

Η Πορτογαλία άξιζε τη νίκη, αφού είχε τον έλεγχο του ματς σε όλο το β' μέρος και δικαιούνταν το γκολ νωρίτερα. Ομως, το άγχος των παικτών της στην τελική προσπάθεια, αλλά και οι αποτελεσματικές αντίδρασεις του Τσεχ, δεν τους επέτρεψαν να πανηγυρίσουν.  Οι Τσέχοι φάνηκαν μόνο στο πρώτο ημίωρο του ματς, χωρίς όμως να έχουν κάποια σημαντική φάση. 

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Κίτρινες: Λιμπέρσκι- Νάνι, Βελόσο,

Τσεχία: Τσεχ, Γκέμπρε Σελασιέ, Κάντλετς, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Γίρασεκ, Χούμπσμαν (86' Πέκχαρτ)  Πλασιλ, Πιλαρ, Νταρίντα (61' Ρέζεκ), Μπάρος.

Πορτογαλία: Πατρίτσιο, Περέιρα, Μπρούνο Αλβες, Πέπε, Κοεντράο, Μειρέλες (88' Ρολάντο), Βελόσο, Μουτίνιο, Νάνι (84' Κουστόδιο) , Πόστιγκα (40' λόγω τραυματισμού, Αλμέιδα), Κριστιάνο Ρονάλντο.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.