« Μπράβο στα παιδιά γιατί πάλεψαν»

Team badge of Germany
Germany4
Lahm 39′Khedira 61′Klose 68′Reus 74′
Team badge of Greece
Greece2
Samaras 55′Salpingidis (pen) 89′
  • FT 90 +3
  • HT 1-0



                                                                                                                                                                          
Το ωραίο ταξίδι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τελείωσε για την εθνική. Τα παιδιά του Σάντος δεν τα κατάφεραν απέναντι στη Γερμανία. Η ομάδα του Λεβ ήταν ανώτερη , έφτασε στο ευρύ 4-2 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Euro. Ανεξάρτητα από τη συντριβή , πάντως, μόνο και μόνο η παρουσία της εθνικής στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, συνιστά επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Γερμανία αποδείχθηκε πως ήταν αντίπαλος από το ...πάνω ράφι για τα δεδομένα της εθνικής μας. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι παίκτες του Λεβ ήταν ανώτεροι, κυριάρχησαν στο χορτάρι και εξασφάλισαν δίκαια την πρόκριση. Ετσι, η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία  παρακολούθησε το ματς κοντά στον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, είχε κάθε λόγο να χαμογελά και να χειροκροτεί με ενθουσιασμό τις προσπάθειες της εθνικής Γερμανίας.

Η Ελλάδα μόνο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκε, όταν και έφτασε στην ισοφάριση. Τότε, οι Γερμανοί έδειξαν να βραχυκυκλώνουν, τα έχασαν και οι ελληνικές φωνές ακούστηκαν στο γήπεδο και το Γκντανσκ. Κρίμα όμως, όλα αυτά ήταν για πολύ λίγο. Οταν η Γερμανία συνήλθε, πέτυχε γκολ, προηγήθηκε ξανά και έφτασε σε μια ευρεία νίκη.

Να τονιστεί πως η όλη παρουσία της εθνικής είναι επιτυχημένη. Πέρασε στην οκτάδα, έδειξε χαρακτήρα, συνέχισε ενώ αποκλείστηκαν Πολωνία και Ρωσία, οπότε έδωσε χαρές στους έλληνες οπαδούς. Αυτή η εθνική έχει συνέχεια, μπορεί να είναι παρούσα και σε άλλες διοργανώσεις και βασίζεται σε νεαρούς παίκτες όπως είναι ο Παπαδόπουλος και ο Παπασταθόπουλος.

Στο 39' ο Λαμ ελίχθηκε από τα αριστερά,έπιασε σουτ με το δεξί και αιφνιδίασε τον Σηφάκη για το 1-0.

Η ισοφάριση ήρθε στο 55' με καταπληκτική ελληνική αντεπίθεση. Ο Φωτάκης άνοιξε στον Σαλπιγγίδη, σέντρα και ο Σαμαράς στο τετ-α-τετ με τον Νόιερ το 1-1.

Λίγο μετά η Γερμανία ...ξύπνησε:  στο 61' ο Μπόατενγκ έβγαλε τη σέντρα και με βολέ ο Κεντίρα το 2-1. Στο 67' σε φάουλ του Οζίλ ο Κλόζε με το κεφάλι πέτυχε το 3-1. Το 4-1 ήρθε στο 73' με καταπληκτικό βολέ του Ρόις.

Το τελικό 4-2 διαμορφώθηκε στο 88' με πέναλτι που χτύπησε ο Σαλπιγγίδης. Η παράβαση καταλογίστηκε σε χέρι του Μπόατενγκ.


Διαιτητής: Σκόμινα.

Κίτρινες:Σαμαράς, Παπασταθόπουλος.

Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Μπαστούμπερ, Σούρλε(67' Μίλλερ), Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Οζίλ, Ρόις(79' Γκέτσε), Κλόζε(79' Γκόμεζ).

Ελλάδα: Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλας(46' Φωτάκης), Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Μάκος(71' Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης , Νίνης (46' Γκέκας), Σαμαράς.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.