Final Four του Κυπέλλο:Στο Αργοστόλι χτυπά η καρδιά της υδατοσφαίρισης


Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου όλοι συμφώνησαν ότι οι φίλαθλοι θα απολαύσουν μια άρτια διοργάνωση με θεαματικούς αγώνες, που θα αναδείξουν το άθλημα και θα προβάλλουν το νησί του Ιονίου.
 Ο πρόεδρος του ΝΟ Αργοστολίου Λούκας Νιφοράτος, καλωσόρισε τις ομάδες, τους προπονητές και όλους όσους εμπλέκονται στη διοργάνωση: « Όλοι έχουν δώσει την ψυχή τους για να
καταφέρουν αυτό που βλέπετε. Όχι, όμως, μόνο για το φάιναλ φορ, αλλά και για μια ομάδα που ανέβηκε τα σκαλοπάτια των κατηγοριών τροχάδην και έφτασε στην πρώτη κατηγορία να πρωταγωνιστεί. Σεβόμενοι το τί έχετε προσφέρει προσπαθήσαμε κι εμείς να κάνουμε τη διοργάνωση όσο καλύτερα μπορούσαμε. Πέσαμε σε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. Για όποια λάθη ζητώ συγνώμη». Στην ερώτηση που ετέθη για το αν περιμένει κόσμο εκτός Κεφαλονιάς, εννοώντας πιθανή άφιξη οπαδών των δύο « αιωνίων» ο κ. Νιφοράτος δήλωσε ότι: « Η Κεφαλονιά, είναι τουριστικό μέρος. Κόσμος μπαίνει κόσμος βγαίνει. Εδώ λέμε όχι ποιος μπαίνει, αλλά τι αφήνει πίσω του». Ελπίζουμε να μείνουν πίσω καλά παιχνίδια. Με πρωταγωνιστές τους παίκτες όπως υπερτονίστηκε απ’ όλους.
Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Κατσαρός τόνισε: ««Η Κολυμβητική Ομοσπονδία διεξάγει το φάιναλ φορ στην πόλη Αργοστολίου σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια κάνοντας πραγματικότητα ένα όραμα του προέδρου και των ανθρώπων του ΝΟ Αργοστολίου που έχουν προσφέρει πολλά στο πόλο και στον αθλητισμό της Κεφαλονιάς. Σε ένα κολυμβητήριο στολίδι για τα Επτάνησα και την Ελλάδα. Για καλή μας τύχη οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της χώρας δίνουν το ραντεβού»
Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχειρήσεως Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κεφαλληνίας Άγγελος Κωνσταντάκης: «Σας καλωσορίζω στο νησί μας. Είμαστε υπερήφανοι για τη μεγάλη γιορτή της υδατοσφαίρισης που φιλοξενούμε στην Κεφαλονιά. Είναι όνειρο ζωής. Υπάρχει αυτή η εγκατάσταση που αποτελεί στολίδι για το νησί μας. Ευελπιστούμε να γεμίσει από φιλάθλους που θα χαρούν υψηλό θέαμα. Καλή διαμονή, ο καλύτερος να κερδίσει. Καλή τύχη ιδιαιτέρως στον Τεό Λοράντο, συγχωριανό μας. Έχουμε φροντίσει σε συνεργασία με την αστυνομία να γίνουν όλα με ασφάλεια». Η  Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Κουνάδη ευχήθηκε καλή επιτυχία και διαμονή σε όλους.
Από πλευράς των τεσσάρων ομάδων το παρών έδωσαν από τον Ολυμπιακό ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος και ο αρχηγός Τάσος Σχίζας, από τον ΝΟ Βουλιαγμένης ο προπονητής Τεό Λοράντος και ο αρχηγός Κώστας Τσαλκάνης, από τον Παναθηναϊκό, ο προπονητής Φάνης Κουντουδιός και ο αρχηγός Γιώργος Τσόκας και από τη Χίο ο έφορος Αρίστος Ταναϊνης (είχε προπόνηση εκείνη τη στιγμή η ομάδα).
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος τόνισε: «Έχουν έλθει οι τέσσερις καλύτερες ομάδες, σύμφωνα με τα δεδομένα του πρωταθλήματος. Και οι τέσσερις έχουν πιθανότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο. Η ομάδα που θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά αυτές τις δυο μέρες και θα έχει και την τύχη με το μέρος της θα πάρει το κύπελλο. Και θα γράψει η ιστορία ότι το κατέκτησε σε αυτή την πόλη που αγαπάει το άθλημα και το έχει αναπτύξει με τον ΝΟ Αργοστολίου. Εύχομαι να γίνουν σπουδαίοι αγώνες και να ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι. Για την κόντρα με τη Βουλιαγμένη, δεν νομίζω ότι θα μετρήσει ενόψει πρωταθλήματος. κάθε παιχνίδι μας το βλέπουμε ξεχωριστά και προσαρμοζόμαστε σε αυτό χωρίς να σκεπτόμαστε το επόμενο. Άλλωστε, θα παίξουμε πολλά μεταξύ μας φέτος».
Ο Τάσος Σχίζας, αρχηγός του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Εύχομαι να γίνει ένα καλό φάιναλ φορ. Οι αθλητές να δείξουμε το δρόμο. Να μην γίνει το παραμικρό ευτράπελο. Να μας βοηθήσει ο καιρός και να έρθει ο κόσμος στην πισίνα. Ολες οι ομάδες μπορούν να κατακτήσουν το κύπελλο. Είναι δύο παιχνίδια σε δύο μέρες (γι αυτόν που θα πάεθ τελικό). Χρειάζεται σοβαρότητα και συγκέντρωση. Μπορεί ο Ολυμπιακός να τα κατακτήσει και φέτος τους τίτλους. Το έχει δείξει με τις εμφανίσεις του σε όλη τη χρονιά.  Είναι τελείως διαφορετικό το κύπελλο από το πρωτάθλημα. Στο κύπελλο θέλει και τύχη σε αυτούς τους δυο αγώνες. Θα το δούμε και στην πράξη».
Ο Φάνης Κουντουδιός, προπονητής του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους άλλους …παράγοντες:«Ευχαριστούμε το Αργοστόλι για τη φιλοξενία. Είναι σημαντικό που γίνεται εδώ και συγχαρητήρια για την πολύ καλή αγωνιστική χρονιά στον ΝΟΑ και εύχομαι να συνεχιστεί και επόμενα χρόνια. Συμφωνώ ότι θα γίνουν υψηλού επιπέδου αγώνες, γιατί μετέχουν οι κορυφαίες ομάδες. Το αουτσάιντερ είναι ο Παναθηναϊκός. Συγκεντρωμένοι θα παλέψουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που αναλογούν. Όλοι οι παράγοντες θα συμβάλλουν σε αυτό. Πρωταγωνιστές θα πρέπει να είναι αθλητές».
Ο Γιώργος Τσόκας, αρχηγός Παναθηναϊκού έχρισε την ομάδα του αουτσάιντερ:  «Ελπίζω να είναι οι αθλητές πρωταγωνιστές και όχι άλλοι παράγοντες. Θέλουμε πολύ το κύπελλο. Είμαστε αουτσάιντερ, αλλά θα παλέψουμε. Και οι τέσσερις ομάδες είναι καλές».
Ο προπονητής του ΝΟ Βουλιαγμένης Τεό Λοράντος μίλησε για την ιδιαιτερότητα του Κυπέλλου: «Είναι κάτι διαφορετικό από το πρωτάθλημα. Το καθιστά ιδιαίτερο και όλοι έχουν όλοι τις ίδιες πιθανότητες να κατακτήσουν. Προετοιμάζω την ομάδα μου ξεχωριστά για τα εκάστοτε παιχνίδια. Ναι είναι αλήθεια ότι νοιώθουμε την ομάδα σαν πρωτάρα στο φάιναλ φορ. Έχουμε καιρό να βρεθούμε σε τελική φάση. Ευελπιστούμε να το κατακτήσουμε».
Ο αρχηγός των «μπέμπηδων» Κώστας Τσαλκάνης αναφέρθηκε στις πιθανότητες κατάκτησης: «Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Εύχομαι να προσφέρουμε σπουδαίο θέαμα και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Η ομάδα μου θα κάνει ό,τι μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο».
Ο έφορος της Χίου ( η ομάδα προπονούνταν την ώρα της συνέντευξης Αρίστος Ταναϊνης τόνισε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Αργοστόλι για τη φιλοξενία. Χαίρομαι που γίνεται πάλι στην επαρχία. Θα γίνουν δυνατοί αγώνες. Να κερδίσει ο καλύτερος εύχομαι και να πάνε όλα καλά. Ίσως παίξει ο Ράντζεν είναι καλύτερα το χέρι του. Έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα στην ομάδα και πρέπει να κατακτήσουμε έναν τίτλο».

Στο Αργοστόλι μετ’ εμποδίων… και με διαφορετικά μέσα


Και ξαφνικά ο καιρός άλλαξε. Την καλοκαιρία των περασμένων ημερών διαδέχθηκε ο χειμώνας. Πουλοβεράκια και μακρυμάνικα βγήκαν και πάλι, αλλά οι τέσσερις καλύτερες ομάδες πόλο των ανδρών, βγήκαν στο δρόμο, για τη δική τους Ιθάκη, αν και η διοργάνωση φέτος φιλοξενείται στο Αργοστόλι. Το νησί διαθέτει ένα κολυμβητήριο «διαμάντι», που μάλιστα με κόπο και προσωπική δουλειά των παραγόντων του νησιού, παρέμεινε ανοιχτό, καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η ομάδα του ΝΟΑ δεν κατάφερε να προκριθεί, αλλά η φετινή του πορεία στο πρωτάθλημα, θεωρείται κάτι παραπάνω από πετυχημένη. Από τους τέσσερεις διεκδικητές του Κυπέλλου, η Βουλιαγμένη και η Χίος έφθασαν σήμερα, αεροπορικώς στο νησί, όπως και ο Κώστας Κοκκινάκης που λόγω του προβλήματος της μέσης του, δεν ακολούθησε την αποστολή του Παναθηναϊκού, που με convoy  τριών βαν ταξίδεψε σήμερα οδικώς και στη συνέχεια με πλοίο.
Την ίδια διαδρομή, οδικώς και ακτοπλοϊκώς, ακολούθησε και ο «αιώνιος» αντίπαλος ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται όμως από χθες στο νησί του Ιονίου.
Την αποστολή των «πρασίνων» υποδέχθηκαν και κάποιοι φίλοι της ομάδας του «τριφυλλιού», που συνόδευσαν τους παίκτες έως το ξενοδοχείο τους με μηχανάκια. Πληθυσμιακά οι οπαδοί του Ολυμπιακού ίσως να είναι περισσότεροι στο νησί, αλλά καλύτερα οργανωμένοι είναι αυτοί του «τριφυλλιού» και αυτό φάνηκε, από την άμεση πληροφόρηση της άφιξης της ομάδας του πόλο.
Στα αγωνιστικά, Χίος αναμένεται να εμφανιστεί πλήρης, καθώς ο Νίκολας Ράτζεν φαίνεται να ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα αγωνιστεί στον αυριανό ημιτελικό της Χίου με τον Παναθηναϊκό, αν και ο έφορος της ομάδας, στη συνέντευξη Τύπου, δεν έδωσε σαφή απάντηση. Ήρθε όμως ο ίδιος ο Σέρβος και επιβεβαίωσε την παρουσία του, στο παιχνίδι.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.