Χίος και Βουλιαγμένη για την κουπα

Χίος και Βουλιαγμένη έχουν φτάσει στην… πηγή και στις 8 το βράδυ, μία από τις δύο αναμένεται να πιει νερό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξάγεται στο Αργοστόλι.
Δεκατρία χρόνια «αδίψαστη» έχει μείνει η Βουλιαγμένη, ενώ η Χίος έχει πάθει «αφυδάτωση», αφού τελευταία και η μοναδική φορά που στέφθηκε Κυπελλούχος ήταν το 1990. Οι δύο ομάδες έχουν φτάσει στην πηγή και στις 8 μ.μ., μόνο μία θα… δροσιστεί στο κολυμβητήριο του Αργοστολίου.
Η μοναδική φορά που η Χίος κατέκτησε Κύπελλο Ελλάδας ήταν το 1990, όταν επικράτησε με 8-5
της Γλυφάδας στην παράταση (5-5 κανονική διάρκεια του αγώνα).
Η τελευταία φορά που η Βουλιαγμένη είχε στεφθεί Κυπελλούχος ήταν το 1999, όταν είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό με 8-7, ενώ έχει λάβει μέρος σε 10 τελικούς, έχοντας «γευτεί» δύο φορές την χαρά του τίτλου. Η πρώτη φορά που η Βουλιαγμένη είχε κατακτήσει το τρόπαιο ήταν το 1996 όταν κέρδισε το ΝΟ Πατρών με 11-8.
Παλιά «καραβάνα» του θεσμού είναι ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου που είναι ο πρώτος σκόρερ με 19 γκολ. Επίσης, είναι ο κορυφαίος τροπαιούχος, αφού έχει πανηγυρίσει 11 τίτλους με τον Ολυμπιακό και έχει περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς, μετρά 13 επίσης φορώντας το σκουφάκι με τον Ολυμπιακό.
Οπότε, στο σημερινό ματς οι νησιώτες θέλουν να κάνουν το 2Χ2, ενώ από την άλλη η Βουλιαγμένη να τριτώσει τα Κύπελλα.
Μυλωνάκης: «Ας κερδίσει ο καλύτερος»
Ο Μανώλης Μυλωνάκης αναφορικά με τον σημερινό (19/5) τελικό είπε: «Θέλουμε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος. Η Χίος έχει καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες, ωστόσο και εμείς είμαστε καλή ομάδα».
Χατζηθεοδώρου: «Αν δεν κατακτήσουμε το Κύπελλο, θα είμαστε αποτυχημένοι»
Από την πλευρά του ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου είπε, «Θα ήθελα να πω, πως ο τελικός είναι μια ευκαιρία να σώσουμε την κατάσταση φέτος, αφού δεν έχουμε παίξει καλά, και αν δεν κατακτήσουμε το Κύπελλο, θα είμαστε αποτυχημένοι. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.