ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ


Πολύ μεγάλος αγώνα  ανάμεσα σε Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό για τα πλέι οφ της Α1.
Αυτός ο τρίτος τελικός ήταν μακράν ο καλύτερος από τους υπόλοιπους καθώς τα είχε όλα.
Καταρχάς, με την έναρξη, άνοιξαν οι ουρανοί. Το κεντρικό χρονόμετρο χάλασε και ο αγώνας συνεχίστηκε με χρονόμετρο χειρός.
Οι παίκτες και των 2 ομάδων μπήκαν στο νερό πολύ δυνατά και μα ατέλειωτο πάθος.


Ο Ολυμπιακός είχε στόχο να οδηγήσει το παιχνίδι στην δύναμη και τα μαρκαρίσματα κάποιων παικτών του στην περιφέρεια ήταν πολύ σκληρά ξεπερνώντας πολλές φορές το όριο της αποβολής.
Η Βουλιαγμένη δεν έδειξε να προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί αυτό κάνοντας μπασίματα και γενικότερα έχοντας περισσότερη κίνηση από το συνηθισμένο.
Μάλιστα, από ένα σημείο και μετά, αντέδρασε περίπου με τον ίδιο τρόπο στην δική της άμυνα.
Τα μαρκαρίσματα και των 2 ομάδων στους φουνταριστούς ήταν ιδιαίτερα σκληρά. Οι διαιτητές από ένα σημείο και μετά είχαν να αντιμετωπίσουν έναν αγώνα που έμοιαζε με συνεχόμενη πάλη σε κάθε ζευγάρι μέσα στο νερό.
Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με την Βουλιαγμένη να ανοίγει το σκορ και τον Ολυμπιακό να απαντά με 2 γκολ παίρνοντας το προβάδισμα. Απέμεναν περίπου 15" όταν η Βουλιαγμένη έγινε κάτοχος της μπάλας στην τελευταία επίθεση του οκταλέπτου, και ο Γούνας εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μπλάνη στην άμυνα και σκόραρε 1" πριν την λήξη ισοφαρίζοντας το παιχνίδι και πανηγυρίζοντας έξαλλα. Ο Δεληγιάννης έδωσε μια μπουνιά στον Γούνα εν ψυχρώ. Ο Σταυρίδης απέβαλλε τον Γούνα με αντικατάσταση και τον Δεληγιάννη (ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ) χωρίς αντικατάσταση.
Η Βουλιαγμένη έπαιξε 4΄ με παίκτη παραπάνω, αλλά μόνο στην 1η της επίθεση σκόραρε. Ο Ολυμπιακός, χωρίς να έχει φουνταριστό μέσα στην εξάδα του σε αυτό το σημείο, έπαιξε πολύ καλή άμυνα, και κατάφερε να πάει στο 2-3 όταν πέρασαν τα 4΄.
Το ημίχρονο τελείωσε 3-3 με νέο γκολ του Ολυμπιακού λίγο πριν το τέλος.
Σε αυτό το διάστημα που η Βουλιαγμένη έπαιξε με παίκτη παραπάνω, φοβήθηκε πολύ τα 5μετρα του Φουντούλη και ουσιαστικά τοποθετούσε 2 παίκτες επάνω του. Με αυτό τον τρόπο, ο Κόλιανιν μπήκε από το εξτρέμ και δέχτηκε την μπάλα σαν δεύτερος φουνταριστός, κερδίζοντας αποβολή και ουσιαστικά ακόμα 30".
Ο Τεό Λοράντος δεν πήρε κανένα ταιμ άουτ σε αυτό το σημείο του αγώνα προκειμένου η ομάδα να κατέβει αμέσως στην επίθεση και να παίξει 30" παραπάνω και όχι 15" που έπαιζε μέχρι να κατέβουν οι παίκτες στην επίθεση.
Το 1-0 σε αυτό το τετράλεπτο, ουσιαστικά έδωσε πολύ ψυχολογία στους παίκτες του Ολυμπιακού και αυτό φάνηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οπότε και ισοφάρισαν σε 3-3.
Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως η Βουλιαγμένη έδειξε να κερδίζει το ματς. Πέρασε 2 φορές μπροστά με 2 γκολ (6-4 και 7-5) και μάλιστα την τελευταία φορά ήθελε περίπου 5΄για το τέλος.
Ο Ολυμπιακός ομως δεν παράτησε σε κανένα σημείο το παιχνίδι. Με τους φουνταριστούς σε ακόμα μια πολύ καλή ημέρα, κατάφερε να μειώσει με τον Μουρίκη σε 7-6 και στην συνέχεια να ισοφαρίσει σε 7-7 με προσωπικό γκολ του Φουντούλη σε κόντρα 1-0 κι ενώ η Βουλιαγμένη αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω χωρίς να σκοράρει.
Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Πριν γίνει αυτό, οι διαιτητές στα τελευταία δευτερόλεπτα μετέτρεψαν το κλασσικό πέναλτι επάνω στον Κολόμβο σε επιθετικό φάουλ.
Στο πρώτο τρίλεπτο της παράτασης, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 7-8, αλλά η Βουλιαγμένη ισοφάρισε.
6" πριν το τέλος του τριλέπτου, ο Ολυμπιακός κερδίζει αποβολή και ο Κόλιανιν σουτάρει επάνω στον Τσαλκάνη. Ομως ο Βλάχος είχε ζητήσει τάιμ άουτ, το οποίο δεν είχαν ακούσει οι διαιτητές και του το έδωσαν.
Ο Ολυμπιακός στήθηκε 3-3 με τον Φουντούλη στην κορυφή και ο ίδιος σούταρε στο τελευταίο δευτερόλεπτο από μακρυά αιφνιδιάζοντας (!?) τον Τσαλκάνη και δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
Στο δεύτερο τρίλεπτο, ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ πάλι με τον Φουντούλη, ανεβάζοντας την διαφορά στα 2 (8-10). Η Βουλιαγμένη κέρδισε διπλή αποβολή αλλά ο Αφρουδάκης σούταρε στο δοκάρι. Στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι έκαναν διαχείριση του χρόνου, και απλά η Βουλιαγμένη μείωσε σε 9-10 μόλις 26" πριν το τέλος.

Ο Ολυμπιακός πλέον είναι πάρα πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Εχει καλύτερη ψυχολογία από τους αντιπάλους του και έχει και την έδρα.
Η Βουλιαγμένη πρέπει να καταφέρει να αλλάξει μέσα σε αυτές τις λίγες ώρες μέχρι την έναρξη του τέταρτου τελικού πολλά πράγματα προκειμένου να έχει τύχη. Οι παίκτες πρέπει να παίξουν μανιασμένα αλλιώς δεν έχουν καμία τύχη.

Από τακτικής άποψης, το σημερινό παιχνίδι δεν διέφερε ιδιαίτερα από τα προηγούμενα.
Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε περισσότερη δύναμη στην άμυνα, και αντιμετώπισε εξαιρετικά τον Αφρουδάκη ο οποίος βρέθηκε σε μέτρια ημέρα.
Η Βουλιαγμένη επίσης δεν άλλαξε τίποτα από ότι είχαμε δει τις προηγούμενες φορές. Δεν κατάφερε όμως να εκμεταλλευτεί όσο έπρεπε την αποβολή του Δεληγιάννη, ενώ της έκανε κακό η αποβολή του Γούνα που είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης στην επίθεση και ειδικά στον παραπάνω (είχε ήδη προλάβει να σκοράρει 2 φορές στην 1η περίοδο).

Οι διαιτητές είχαν να αντιμετωπίσουν την γνωστή και αναμενόμενη προκατάληψη. Κατά την άποψή μου βρήκαν μπροστά τους 2 ομάδες που έπαιξαν υπέρ το δέον σκληρά (ειδικά ο Ολυμπιακός), και προκαλέι εντύπωση πως κατάφερε ας πούμε ο Μάζης να βγάλει όλο το παιχνίδι αν και χρεώθηκε την 1η αποβολή του αγώνα στο ξεκίνημα της 1ης περιόδου. Επίσης, τα μαρκαρίσματα του Κόλιανιν ήταν πολύ σκληρά, και στην συνέχεια ακολούθησαν οι παίκτες και των 2 ομάδων.
Η φάση με τον Δεληγιάννη είναι ο ορισμός της αποβολής χωρίς αντικατάσταση και πολύ σωστά δόθηκε, ενώ ο Γούνας απεβλήθη προφανώς επειδή προκάλεσε με τους πανηγυρισμούς του.

Από τον Ολυμπιακό ο Δεληγιάννης ήταν απαράδεκτος και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για 4΄, ενώ γράφτηκε στο φύλλο αγώνος και δεν θα αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι. Ο Φλώρος που τον αντικατέστησε έδειξε να έχει πρόβλημα λόγω της έλλειψης αγώνων.
Ο Δελακάς αποβλήθηκε μέσα στα πρώτα 7΄, ο Σχίζας έδωσε πολύ μεγάλες μάχες, ο Μουρίκης είχε πολύ ψυχή αλλά γενικά δείχνει να έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης αφού κουραζόταν σχετικά εύκολα και γρήγορα, παρόλα αυτά σκόραρε πολύ, ο Κολόμβος ήταν πολύ καλός και μάλιστα στην παράταση έπαιξε άμυνα στον φουνταριστό, ο Κατρουτζανάκης βοήθησε στην άμυνα, ο Μπλάνης με πολλά λάθη ειδικά στην άμυνα, ο Κόλιανιν πολύ δυνατός και ψυχωμένος, έδωσε πολλές λύσεις στην ομάδα του ειδικά στην άμυνα και την οργάνωση, ο Μάζης καλός στην άμυνα αλλά κακός στην επίθεση, ο Χατζηκυριακάκης με καλές και κακές στιγμές και ο Φουντούλης ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό ς.
Από την Βουλιαγμένη, ο Τσαλκάνης ήταν μέτριος, ο Βουλγαράκης μάλλον ο καλύτερος, ο Κουλιεράκης δεν βοήθησε πολύ, ο Καρούντζος μέτριος, ο Αφρουδάκης κακός, ο Γούνας πολύ καλός μέχρι την αποβολή του, ο Μυλωνάκης στα γνωστά του επίπεδα απόδοσης, ο Κατσιαούνης ξεκίνησε καλά αλλά όσο περνούσε η ώρα έπεφτε, ο Ελμισιάν χρεώθηκε γρήγορα με ποινές και δεν βοήθησε πολύ, ο Βλαχόπουλος βρέθηκε σε μέτρια ημέρα και ο Τίγκας ήταν καλός και θα ήταν εξαιρετικός αν απέφευγε τις 2 λάθος πάσες στον παραπάνω.

Τελικό αποτέλεσμα 9-10 (2-2, 1-1, 3-2, 1-2, 1-2, 1-1)
Βουλιαγμένη: Τίγκας 2, Γούνας 2, Βουλγαράκης 2, Βλαχόπουλος 1, Καρούντζος 1 και Αφρουδάκης 1
Ολυμπιακός: Φουντούλης 6, Μουρίκης 3, Κόλιανιν 1.

Ο τέταρτος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή στις 19.00


Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.