ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ Α.Ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ Α.Ο  1950
Ε.ΜΠΑΣΙΑ 28                                                                            Ληξούρι 27/3/20011
ΛΗΞΟΥΡΙ  28200
ΤΗΛ/ΦΑΞ 2671091875                           
Σχετικά με την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ κ Ε. Μαζαράκης στην Εφημερίδα Κεφαλονιά και δημοσιεύτηκε την 24-25/3/2011, για  όσα μας αφορούν, Εντελώς ανέλπιστα βρήκαμε στο πρόσωπό του τον καλύτερο συνήγορο και όταν μάλιστα οι δηλώσεις αυτές προέρχονται από τα πιο επίσημα και αρμόδια χείλη δεν μπορεί παρά να είναι αξιόπιστες. Λέει στην συνέντευξή του<< φυσικά και είναι υπαίτιοι γιατί αποκρύπτουν πράγματα συνειδητά καθώς τιμωρούν πράγματα και γεγονότα κατ΄επιλογήν.Δεν αναγράφουν στο Φ/Α όλες τις παραβάσεις , αφού έχει παρατηρηθεί πως κρύβουν πράγματα που παρατηρούμε και εμείς οι ίδιοι στο Γήπεδο. Αυτό δεν είναι τίμιο.>> . Αυτές οι δηλώσεις δεν είναι κάποιου τυχαίου, είναι του προέδρου της ΕΠΣΚΙ.
Εμείς τι καταγγέλλουμε τόσο καιρό. Ακριβώς αυτά που βεβαιώνει ο πρόεδρος.
Το κακό στην όλη ιστορία δεν είναι μόνο οι διαιτητές που φέρονται έτσι, αλλά και μέλη του Δ/Σ της ΕΠΣΚΙ που ως παρατηρητές αγώνος κατηγορούνται για την ίδια τακτική. Στον επίμαχο αγώνα του β΄μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή στο Αργοστόλι εκτός από τον διαιτητή Βουτσινά παρατηρητές αγώνος ήταν ο κ Βαλσαμής αντιπρόεδρος , και ο κ Καραντινός μέλος του Δ/Σ της ΕΠΣΚΙ αντίστοιχα.

Στο Φ/Α αλλά και στις εκθέσεις παρατηρητών ανάφεραν κατ΄επιλογήν γεγονότα 
συνειδητά  με μοναδικό σκοπό να τιμωρηθεί ο Παλληξουριακός, γεγονότα  που εμείς έντονα αμφισβητήσαμε, ενώ δεν ανάφεραν άλλα που θα απέφεραν την βέβαιη τιμωρία του Ολυμπιακού, και σαν παράδειγμα αναφέρω ότι με την  επίτευξη του μοναδικού τέρματος του αγώνος εκ μέρους της γηπεδούχου, κάηκε το γήπεδο από τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά, (θυμάται κάτι ο κ Βασιλάτος , αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΚΙ , όταν δίπλα του κινδύνευσε να καεί ένα μικρό παιδί?) και βεβαίως αποσιωπήθηκε το γεγονός διότι θα ήταν εξωφρενικό να πουν ότι πανηγύριζαν φίλαθλοι του Παλληξουριακού. Δεν είδαν αλλά ούτε και άκουσαν, δηλαδή και τυφλοί και κουφοί.Μήπως και η απλή αναφορά αυτού του γεγονότος θα ήταν καταδικαστική για τον  γηπεδούχο Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του α΄μπαράζ θα αναδείκνυε αυτομάτως πρωταθλητή τον Παλληξουριακό?
Είναι έτσι κύριε πρόεδρε η όχι?
Συνιστά  η δεν συνιστά ωμή παρέμβαση του Δ/Σ της ΕΠΣΚΙ στην ανάδειξη του Πρωταθλητή?
Και καλά αυτοί εσείς τι κάνατε μετά τις καταγγελίες και διαμαρτυρίες μας ?
Μήπως δεν καταθέσαμε ένσταση διαμαρτυρόμενοι για  τα όσα συνέβησαν την οποίαν άκουσον- άκουσον μας απορρίψατε ως <<ουσία αβάσιμος>> και μάλιστα δεν μας επιτρέψατε να σας εκθέσουμε αυτοπροσώπως τα στοιχεία που είχαμε κάτι το οποίο είναι σε αντίθεση με τους κανονισμούς?    
Μήπως μόνο με την έκθεση παρατηρητή δεν τιμωρήθηκε τόσο αυστηρά η ομάδα μας στον Τελικό κυπέλου?
Είναι η δεν είναι υποχρέωσή σας να διερευνήσετε τις τόσο σοβαρές καταγγελίες από ένα μέλος της ένωσης της οποίας προεδρεύετε και μάλιστα όταν κρίνεται ένα πρωτάθλημα?
Εσείς τι κάνατε?
Γαργάρες για να βγείτε στα ραδιόφωνα να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.
Μέχρι και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ Βούτος αναλογίστηκε που στέλνουμε τα παιδιά μας και οτι τάχα κινδυνεύουν. Όχι κ Βούτε δεν κινδυνεύουν τα παιδιά σας από τα σωματεία και τους Αθλητικούς χώρους, αλλού να ψάξετε τους κινδύνους, το αντίθετο μάλιστα , ρωτήστε τους Εκατοντάδες γονιούς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Όσον αφορά την διοίκηση του Ολυμπιακού επειδή τους γνωρίζω αποκλείω κάθε ενδεχόμενο ανάμειξης, η μήπως ο κ πρόεδρος γνωρίζει κάτι που μου διαφεύγει?
Και ας έρθουμε στην δική σου ανάμειξη.
Ποιος άλλαξε την προγραμματισμένη έδρα του γ΄μπαράζ που θα αναδείκνυε τον πρωταθλητή?
Νόμιμα η παράνομα?
Όταν εμείς απαιτήσαμε να γίνει εφαρμογή των κανονισμών ποια ήταν η δική σας στάση?
Προσπαθήσατε με διάφορους τρόπους ακόμη και με απειλές να πάρουμε πίσω το έγγραφο και αφού σας δηλώσαμε ευθαρσώς ότι αν δεν εφαρμόσετε τους κανονισμούς εμείς θα αποσύρουμε την ομάδα, εμείναμε στην απόφασή μας.
Την επομένη πρωί- πρωί αντί να διορθώσετε την παράνομη απόφαση (την οποία ποτέ δεν διορθώσατε) πήραμε ένα έγγραφο που ανάφερε επί λέξει<< λόγω του προβλήματος που προέκυψε με τους διαιτητές ο αγώνας της Κυριακής αναβάλλεται>> χωρίς να αναφέρετε ούτε το πρόβλημα αλλά ούτε υπήρξε και ανακοίνωση διαιτητών.
Αυτά δύο μέρες πριν τον αγώνα.
Σας πήρα τηλέφωνο και σας λέω τι καμώματα είναι αυτά, και μου απαντήσατε ότι δεν
συμφωνείτε με τους διαιτητές αλλά είναι αργά και δεν μπορούμε να βρούμε άλλους.
Τότε σας απάντησα ότι αν δεν συμφωνείτε πράγματι τότε ορίσετε το παιχνίδι την επομένη ημέρα αλλά καταρχάς πρέπει να το ορίσετε.
Γιατί δεν το κάνατε?
Διότι προφανώς όταν θα τέλειωνε το πρόβλημα με τους διαιτητές το παιχνίδι θα έπρεπε να γίνει στην έδρα μας και το τονίζω οποτεδήποτε. Και βεβαίως εσείς δεν θέλατε. Σας ανάφερα το παράδειγμα με την ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ όταν προφασίστηκαν απεργία του προσωπικού του γηπέδου για να αποφύγουν τον ημιτελικό κυπέλου με εμάς διότι αρκετοί Ποδοσφαιριστές της έλειπαν στην Ιταλία αν θυμάμαι καλά για αγώνα του Ολυμπιακού. Επειδή το θεωρήσατε όπως το θεωρήσατε βάλατε το παιχνίδι την επομένη, που δεν θα είχαν προλάβει να γυρίσουν, τα λέω σωστά?
Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω ήταν η αποχώρησή μας από το πρωτάθλημα και δεν ξέρω μέχρι πότε θα κρατήσει. Σίγουρα όσο δεν αναγνωρίζεις τις ευθύνες σου.
 Πως αποφασίζεις ότι εμείς πρέπει να στερηθούμε το πλεονέκτημα έδρας το οποίο κερδίσαμε αγωνιζόμενοι?
Σε προλαμβάνω διότι σε γνωρίζω ότι η τακτική του Πόντιου Πιλάτου έμεινε στην ιστορία ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Θα πρέπει να δώσεις απαντήσεις και οι δηλώσεις του τύπου θα τα πούμε στα δικαστήρια ουδόλως ενδιαφέρουν τον κόσμο, ο κόσμος απαιτεί απαντήσεις εδώ και τώρα.
Και επί τη ευκαιρία, δεν κατάλαβα σε ποιόν έχεις κάνει μήνυση , σε εμένα προσωπικά, στο Δ/Σ Του Παλληξουριακού η έχεις δώσει στοιχεία στο εισαγγελέα προς διερεύνηση?
Και να γνωρίζεις ότι αν και είμαι κάθετα αντίθετος στην ποινικοποίηση του ποδοσφαίρου εν τούτοις δεν θα διστάσω να στραφώ εναντίον οιουδήποτε όταν αυτό
θα επιβάλλεται για την προάσπιση των συμφερόντων του σωματείου, να είσαι βέβαιος. Οσον αφορά  την ατυχή αναφορά σου ότι εγώ θα εξυγιάνω το ποδόσφαιρο στην Κεφαλονιά, ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια διότι θα ήταν τουλάχιστον αφελές, διότι ούτε στο στοίχημα νόμιμο η παράνομο συμμετέχουμε άρα δεν υπάρχει οικονομικό συμφέρον, ούτε όσα χρόνια εγώ συμμετέχω  υπέπεσε κάτι στην αντίληψη μου , το αντίθετο μάλιστα και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι  διότι έχουμε κατηγορηθεί ότι ρίξαμε κατηγορία και τις δύο ομάδες της περιοχής μας.
Εξ άλλου σε ένα πρωτάθλημα που κανείς δεν το θέλει δεν χρειάζεσαι συνεργούς απλά χάνεις. Αυτό που πρέπει να διορθωθεί είναι όσα παραπάνω αναφέρω δηλαδή οι παρεμβάσεις σας και αυτό θα γίνει. Σχετικά με την δήλωσή σου ότι δεν με θέλεις για συνομιλητή , σου δηλώνω ότι δεν χρειάζεται να έρθω εγώ, θα εκπροσωπήσει το σωματείο ο αντιπρόεδρος κ Βλάχος, ναι ο γνωστός. Την πρόσκλησή σου περιμένουμε. Θα πρέπει να μας εξηγήσεις πότε τιμωρήθηκε η έδρα της ομάδος μας και ήταν υπότροπος. Για τα πρόστιμα που αναφέρεις και την μπακαλίστικη λογική σου, να σου αναφέρω ότι στο Καταστατικό της ΕΠΣΚΙ ως έσοδα αναφέρονται και τα κάθε λογής πρόστιμα που επιβάλλονται. Μην παριστάνεις ότι είσαι κατά των προστίμων διότι επανειλημμένως σου έχω προτείνει την κατάργησή τους ακολουθώντας το παράδειγμα της ΕΠΣ Μακεδονίας. Η αναφορά σου <<ουδέποτε η ¨Ενωση δεν έκανε έφεση>> βεβαιώνει αυτό που ισχυριζόμαστε, Ότι μετά την απόφαση της ΕΠΟ και η οποία ήταν κόλαφος για σε, άσκησες έφεση/διαμαρτυρία, και η οποία συζητήθηκε μήνα Αύγουστο ντάλα καλοκαίρι. Εμείς ασκήσαμε ένσταση την οποία μας απορρίψατε, και αντί να προσφύγουμε στην ΕΠΟ Το Δ/Σ σωστά αποφάσισε να στείλει διαμαρτυρία στον ΥΠΠ , στην ΓΓΑ, και στον πρόεδρο
Της ΕΠΟ. Εξ άλλου δεν νομίζω να είχε καμιά τύχη, αντιθέτως η δημοσιοποίηση της κατάστασης θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα. Και βεβαίως θα είμαστε ηλίθιοι αν κάναμε έφεση στην απόφαση που μας δικαίωνε. Τι πετύχαμε? Αρκετά , τα πρόστιμα και οι τιμωρίες αν και δεν καταργήθηκαν εκλογικεύτηκαν, όταν κάποιος καλείται σε απολογία αν θέλει παρίσταται, και βέβαια την τιμωρία μας γιατί τολμήσαμε να καταγγείλουμε. Το σωματείο συνειδητά δεν μετέχει στο πρωτάθλημα.
Απαίτησή μας είναι ότι, αφού συντρέχουν τα παραπάνω θα πρέπει να επανέλθουμε εκει που ανήκουμε. Ως ύστατη υποχρέωσή σου πριν παραιτηθείς είναι να αποκαταστήσεις αυτό το ιστορικό σωματείο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            
Γ. ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΛΑΤΟΣ                  
           

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.